Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfhfhfhdh

czy można zatrudnic kogos na umowe zlecenie jak nie ma ubezpieczenia?

Polecane posty

Gość hfhfhfhdh

jw. nie mam ubezpieczenia czy ktos mnie przyjmie do pracy czy bez tego nie da rady?

Gość blelelelelelllllllllllllllllll
można....tylko od umowy trzeba odprowadzić WSZYSTKIE składki :) a to nie jest pozytywna wiadomość dla pracodawcy :(

Gość mozna
zatrudnić, w momencie takiego zatrudnienia pracodawca będzie musiał cię zgłosić do ubezpieczenia

Gość blelelelelelllllllllllllllllll
agnieszka...będąc studentką jesteś ubezpieczona :)

Gość hfhfhfhdh
no9 wlasnie nie jest to takie oczywiste bo sie zmienilo jesli nie masz ubezpi9eczenia u rodzicow to student musi zglosic to uczelni i uczelnia zglasza studenta do ubezpieczenia nfz a tak to nie ma sie ubezpieczenia :O

nie jestem ubezpieczona bo zebym mogla isc do przychodni normalnej potrzebuje jeszcze miec jakies zaswiadczenie od rodzicoiw moi rodzice nie mieszkaja w polsce wiec automatycznie nie sa ubezpieczeni i nie jestem pod nich podpieta legitymacje w tym momencie moge sobie w tylek wsadzic :o mam mozliwosc ubezpieczenia na uczelni ale bym musiala za to placic

Gość hfhfhfhdh
no wlasnie a nie chca zatrudnic na umowe i odprowadzac skladek. mam nadzieje ze szkola mi to zalatwi

ja bylam u siebie w dziekancie i pytam co w takim razie z moja legityamcja jesli bede chcala skorzystac z panstwowej sluzby zdrowia a babeczka mi mowi ze ubezpiezenie rodzicow mnie obowiazuje ja mowie ze nie mam tu rodzicow a ona - to ja nie wiem :o cala rozmowa u mnie w pracy tez ksiegowa miala problem jak mnie sklasyfikowac dzwonilam do roznych przychodni, niby ta niebieska karta europejska gwarantuje mi swiadczenia nfz ale nikt w zadnej przychodni nie wie jak t dziala nawet mi babeczka jedna powiedziala ze oczywiscie mam prawo ale pozniej oni musza sie starac o zwrot kasy a im sie to nie oplaca

Gość mlksieg
rodzicow pracodawca ma obowiazek Cie zglosic do ZUSu

Gość do do aaa kurde
a ja pracuje na umowe zlecenie i nie mam ubezpieczenia i nie jestem studentka:o