Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rossee

USG Ginekologiczne-jajnik prawy z licznymi pęcherzykami

Polecane posty

Witam, dzis mialam robione USG gin , wykazalo mi jajnik prawy 24x18 mm z licznymi pęcherzykami, czy jest się czym martwić? Ginekolożka nic odnośnie pecherzykow nie powiedziala ale mnie to troszke niepokoi. Proszę o odpowiedz. dodam że nie rodziłam jeszcze.

Gość skoro ginekolog
nie powiedzial ze to cos groznego to skąd my to mamy wiedziec przeciez to jest lekarzem a mi nim nie jestesmy

no nie powiedzial.. ale chcialabym dowiedziec sie czegos o tych pecherzykach od innych kobiet ktore maja podobny problem.

Gość wszystko dobrze
wokol kazdego janika rosna pecherzyki. A co miesiac jeden, najwiekszy, peka i uwalnia jajeczko (owulacja). Raz z prawego, raz z lewego janika. To tak w uproszczeniu.

Gość Ty.
Mi gin.powiedzial tak ze zamiast jednego pecherzyka mam kilka pecherzykow,nic wiecej a ja i tak nie rozumie co to znaczy czy dobrze czy źle

Gość wszystko dobrze
"ja nie rozumie" ???? Chyba - "ja nie rozumiem" ! Uczylyscie sie czegos (czegokolwiek) w szkole? Ech... Pecherzyki tworzace sie wokol jajnikow to norma. Jak przestana powstawac, lub beda puste (bez jajeczka), to skonczy sie Was czas plodnosci. Nie bedziecie mogly juz miec dzieci. Lekarz nic nie tlumaczyl, bo pewnie do glowy mu nie przyszlo, ze nie wiecie o czym mowi...

Gość gość
Też mi to na usg wykazało, ale również ginekolog nic nie powiedział na ten temat, dlaczego są liczne pęcherzyki.

Gość gość
A moze blizniaki,trojaczki albo czworaczki?ma ktos u ciebie pare blizniat w rodzinie?:-)

Gość gość
sorry, ale dziewczyna pytała dlaczego ma w jajniku!!!! generalnie w szkole uczono Nas, że powinien być jeden!!!!! Nie wiem co Ci jest, mam podobnie, ale nie ma czym się martwić.