rossee 0 Napisano Październik 28, 2011 Witam, dzis mialam robione USG gin , wykazalo mi jajnik prawy 24x18 mm z licznymi pęcherzykami, czy jest się czym martwić? Ginekolożka nic odnośnie pecherzykow nie powiedziala ale mnie to troszke niepokoi. Proszę o odpowiedz. dodam że nie rodziłam jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość skoro ginekolog Napisano Październik 28, 2011 nie powiedzial ze to cos groznego to skąd my to mamy wiedziec przeciez to jest lekarzem a mi nim nie jestesmy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rossee 0 Napisano Październik 28, 2011 no nie powiedzial.. ale chcialabym dowiedziec sie czegos o tych pecherzykach od innych kobiet ktore maja podobny problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prinzka_zlosnica 0 Napisano Październik 28, 2011 Mysle ,ze nie musisz panikowac. Na usg widac dojrzewajace komorki. A powiedziala o dominujacym pecherzyku? I w ktorym dniu mialas usg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wszystko dobrze Napisano Październik 29, 2011 wokol kazdego janika rosna pecherzyki. A co miesiac jeden, najwiekszy, peka i uwalnia jajeczko (owulacja). Raz z prawego, raz z lewego janika. To tak w uproszczeniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ty. Napisano Październik 29, 2011 Mi gin.powiedzial tak ze zamiast jednego pecherzyka mam kilka pecherzykow,nic wiecej a ja i tak nie rozumie co to znaczy czy dobrze czy źle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wszystko dobrze Napisano Październik 29, 2011 "ja nie rozumie" ???? Chyba - "ja nie rozumiem" ! Uczylyscie sie czegos (czegokolwiek) w szkole? Ech... Pecherzyki tworzace sie wokol jajnikow to norma. Jak przestana powstawac, lub beda puste (bez jajeczka), to skonczy sie Was czas plodnosci. Nie bedziecie mogly juz miec dzieci. Lekarz nic nie tlumaczyl, bo pewnie do glowy mu nie przyszlo, ze nie wiecie o czym mowi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wszystko dobrze Napisano Październik 29, 2011 poczytajcie o pecherzyku Graafa http://www.bryk.pl/teksty/liceum/biologia/cz%C5%82owiek/18825-%C5%BCe%C5%84ski_uk%C5%82ad_rozrodczy.html lub w encyklopedii dla "internautow", zeby nie pisac inczej... (wersja uproszczona) http://pl.m.wikipedia.org/wiki/P%c4%99cherzyk_Graafa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 7, 2014 Też mi to na usg wykazało, ale również ginekolog nic nie powiedział na ten temat, dlaczego są liczne pęcherzyki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 7, 2014 A moze blizniaki,trojaczki albo czworaczki?ma ktos u ciebie pare blizniat w rodzinie?:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 19, 2014 sorry, ale dziewczyna pytała dlaczego ma w jajniku!!!! generalnie w szkole uczono Nas, że powinien być jeden!!!!! Nie wiem co Ci jest, mam podobnie, ale nie ma czym się martwić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach