Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

prosze o propzycje ambitnych filmow..

Polecane posty

Gość lumix2010
Polecam filmy Pedro Almodovara, obojetnie ktory, wszystkie sa dobre z Polskich fajny film "Sztuczki"

Gość D.BillI
ciężko coś polecić jak się nie wie co widziałaś, ja się juz przestałam orientowac w nowosciach:( alejak nie widziałas Gran Torino to polecam

jak slysze "ambitne kino typu lars von trier" od razu przypomina mi sie sala kinowa, wielki hoooooj na ekranie w debilnym filmie Antychryst.

Gość numerowaaaaaa
chyba zaczelas sie interesowac "ambitnym kinem" dzisiaj jesli nie widzialas jeszcze zadnego filmu almodovara

no chyba, ze dopiero zaczelam sie interesowac:) z poczatku przerabialam same polskie dramaty ale wzielam sie za zachodnie. widzialam kilka dobrych filmow ale nie interesowalam sie czyje to.. teraz dopiero zaczynam rozrozniac rezyserow. Coralick --> widzialam "antychrist" i wlasnie, ze bardzo mi sie podobal. szokujacy ale dobry.. nie wiem co w nim takiego debilnego. a chuj jak chuj - 3 klatki, trzeba zauwazyc tez cos poza owym chujem ;) apropo von triera ja polecam "dogville". a gran torino widzialam, podobal mi sie :) i wcale nie musza to byc nowosci, byle by bylo DOBRE. lubie filmy rozkminiac. taka np. "melancholia" straszne sie ciagnela ale to jest jeden z takich filmow ktore sie zapamietuje i wlasnie o to chodzi. bo wiekszosc filmow oglada sie, film sie konczy i sie go zapomnina. a ja wlasnie lubie sobie potem w glowie rozkminiac :) a jak macie okazje to zobaczcie sobie np. magnolie. nie wiem kto jest jej rezyserem ale fajny film. tak samo babel.

Gość D.BillI
do rozkmininania to filmy Davida Lyncha się nadają doskonale, zwłaszcza po winku i w towarzystwie, ze staroci np. 'Wiarołomni' Liv Ulmann, Księga Diny, Kroniki Portowe, filmy braci Cohen są świetne...dużo tego było... brak mi tutaj kina europejskiego - to fakt:( i dekaefów buuu, a najbardziej czasu:)

Gość ode mnie
Almodovar-my all the time hero, most films are great Turkish Delight-Paul Verhoeven La Reine Margot-Patrice Chereau Audition-Takashi Miike

Gość De Monik
Poszukaj sobie filmy nagradzane po polskich festiwalach filmowych. To często ambitne i dobre kino :)

Gość numerowaaaaaa
Jesli podobal Ci sie Babel to obejrzyj sobie "Amores perros" Alejandro Gonzleza Irritu, to jego najlepszy film.

szokujacy??? Antychryst?? On byl szokujaco beznadziejny.... to bylo cos na modle hiszpanskiego Los ojos de Julia... Jak sala byla pelna i na jednym i na drugim filmie tak wszyscy wyli ze smiechu. Teraz jak widze Willema Dafoe to mam przed oczami jego "gre fiutem":D:D wybacz ale do ambitnego filmu bym tego w zadnej mierze nie zaliczyla

Gość Uncle Adolf
amores peros miasto boga el perro

Gość Uncle Adolf
snach lock stock layer cake dead man running symetria before i selfdestruct return of killer tomatoes - heh to to jest kino ale i sztuka jest to znalezc za to mlody george cluney to jest cos :-D dead alive - ale ten z malposzczurem iddle hands cala seria rezyserowana przez cichego boba czyli - clerks, jay n silent strike-bk , amy, mallrats etc poezja jak dla mnie :-D zycie sexualne ziemian - to jest cos :-D to tak na szybko :-D jeszcze byl taki film scorpio bodajze - fr produkcja tez ogien w szopie ..

Gość Uncle Adolf
tarantino uwielbiam :-D heh po prostu uwielbiam a ilyncha lubie :-D heh

Gość polecam polecam....
bad education, 21 gram (ten uwielbiam)

Gość polecam polecam....
requiem dla snu

Gość a mi tak i to bardzo
Ona tu pyta o ambitne kino a wy tu wymieniacie jakiś komercyjny chlam

Gość orrrilfmame
najlepsze kino ambitne jakie w zyciu widzialam to: "Uncle Adolf i czerwone buraki pod Monte Gudzarati"- dramat psychologiczny (duzo przemocy i przeklenstw) "Opalony wloh na wielbladzie" 3 (duzo suspensu i dramatycznych zwrotow akci) "Poczytaj mi mamo" - film drogi, w ktorym mlody analfabeta Adolfik spotyka sie z wrogoscia spoleczenstwa "Zdesperowana sprzedawczyni truskawek" - niesamowicie wzruszajaca historia o walijskiej dziolsze, ktora poznaje okolicznego pastucha "Mayor z Seattle" - krwawy horror okraszony bezpruderyjnymi scenami seksu z arabami i nieletnimi

Gość ode mnie cd
lilya4 ever-nie pamietam rezysera Savior-produkcja Olviera Stone'a Unbearable lightness of being-Kaufmann

Gość ja mam i sie ciesze
Antychryst to film który można odczytywać na kilku poziomach symboliki, ale ktoś kto zapamiętał tylko wielkiego ku**sa nie zrozumie tego, niestety.

Gość ja mam i sie ciesze
a gdybym miała coś polecić filmy Lecha Majewskiego np "Angelus", bardzo plastyczne kadry niczym żywe obrazy i dużo symboliki.