Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość depresjaporpo

zwolnienie a depresja poporodowa

Polecane posty

Gość depresjaporpo

dziewczyny macierzynski skonczyl mi sie juz ok 2mce temu,wrocilam do pracy,jednakze stwierdzono u mnie depresje poprorodowa, czy moge okazac zwolnienie? czy to prawda ze moge isc na zwolnienie nawet na pol roku?

Gość pit z zusu
a dlaczego nie pójdziesz na urlop wychowawczy.

Gość depresjaporpo
na zwolnieniu otrzymam pieniadze z zusu,a bedac na wychowawczym tez?

Gość pit z zusu
jeżeli spełniasz warunki dostaniesz 400zł, na chorobowym przez 180 dni będziesz miała chorobowe. 80% najprawdopodobniej

Gość depresjaporpo
dobrze rozumiem? jesli pojde na wychowawczy mimo stwierdzonej depresji- dostane 400zl a jesli nie pojde na wychowawczy to dajac zwolnienie w pracy otrzymam 80% tak?i czy takie zwolnienie dostane na dluzej od lekarza ,czy przy kazdej wizycie co miesiac da mi przedluzenia?

Gość depresjaporpo
i przede wszytskim pytanie-czy zeby zus uznal takie zwolnienie dot depresji nie musi byc czasem ciaglosci ,w sensie konczy sie macierzynski i odrazu zwolnienie depresja?

Gość pit z zusu
Zasiłek chorobowy przysługuje przez okres trwania niezdolności do pracy z powodu choroby lub niemożności wykonywania pracy z przyczyn określonych w art. 6 ust. 2 nie dłużej jednak niż przez 182 dni, . Ile może trwać jednorazowe zwolnienie lekarskie ? * Zasadniczą normę stanowi tutaj rzeczywisty okres, w którym ubezpieczony ze względu na stan zdrowia powinien powstrzymać się od pracy, * jednak nie dłuższy niż do dnia, w którym niezbędne jest przeprowadzenie ponownego badania stanu zdrowia ubezpieczonego.

Gość pit z zusu
myślę że nie nie mui być ciągłości

Gość depresjaporpo
to jeszczce jedno,ostatnie pytanie -to jest moja nowa praca (zczelam ja po macierzynskim ) pracowalam dobry miesiac,moge isc na zwolnienie tak odrazu?

Gość pit z zusu
jeżeli masz ciągłość składkową to tak, jeżeli nie ma( np miesiąc po macierzyńskim nie pracowałaś to dopiero po 30 dniach należy ci się płatne zwolnienie( od dnia rozpoczecia pracy). No i ostrożnie jeżeli to nowa praca to pracodawca może cie zwolnic po 3 miesiącach bez wypowiedzenia

Gość pit z zusu
po 3 miesiącach zwolnienia lekarskiego oczywiście.

Gość depresjaporpo
no niestety wiem,myslalam ze dam rade w nowej pracy ale kurcze chyba sie nie uda...ehh.. dziekuje serdecznie za odpowiedzi , nie wiedzialam gdzie sie udac z tymi pytaniami:)

Gość depresjaporpo
no i nasunelo sie jesczcze jedno pytanie.. :) czy czasem zus nie bedzie mnie kontrolowal?jakby nie patrzec troche to podpoda..nowa praca ,zwolnienie.. nie chcialabym miec kontroli..

Gość pit z zusu
oczywiście że może kontrolować.

Gość depresjaporpo
ehh.. dziekuje serdecznie,jestem bardzo wdzieczna:)