Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsdfdsfdfdsfsf

czy żaba czuje?

Polecane posty

Gość fsdfdsfdfdsfsf

mam takie pytanie bo na uczelni mamy zajęcia z żabami gdzie robimy na nich eksperymenty (na żywych)

Gość a.jak
to weź teraz nożyk do reki, przetnij palec i zadaj znów to pytanie. boli ?

Gość fsdfdsfdfdsfsf
ale ja nie jestem żabą

Gość a.jak
ale też czujesz ? a zaba to co jakiś mutant ze nie ma nerwów ? myśl...

Gość a.jak
mega facepalm . . . . . . . .. . . . . .,.-. . . . . . . . . . . . . . . . . .-., . . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :, . . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,} . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:^.}a . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ,_. . . ..,_. . . . . . . . . .,:. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .=,_. . . .-,_. . . ,.--,}, .; /. .. .} . . .. . .((. . .*_. . . .=-._. . .;,,./. . / . . . ./. .. ../ . . . .. . .\,. . ...,. . . . . . . . . ... . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..=-,,. . . .. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,- . . . . . ../.,. . ..-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__ ,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..=-, . .. =-,_\_. . . \,. . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .=-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . :,, . . . . . . . . . . . . . \

Gość fsdfdsfdfdsfsf
k.... nie są otumanione żadnym gazem:/ ostatnio na cwiczeniach demonstrowali nam na żabie jak działa strychnina. żaba konała przez jakieś kilka minut, a prowadzący cwiczenia nam mówił co sie z nią dzieje i jakie reakcje fizjologiczne w niej zachodzą. na poprzednich cwiczeniach przecinaliśmy im rdzeń kręgowy /ale nie niszczyliśmy/ tak by zahamowac na kilka minut odruchy i spowodowac paraliż dolnych czesci ciała (któy mijał po jakimś czasie), drażniliśmy jej łapke np. kwasem siarkowym by sporawdzic po jakim czasie ją cxofnie, albo szczypaliśmy pęsetą. żaby wydawały się niekiedy żywe, bo ruszały się jak żywe. potem wieszaliśmy je za pyszczek na haku i tak wiszącą /żywą / żabę drażniliśmy różnymi bodźcami na pierwszych cwiczeniach robiliśmy eksperymenty na żabach uprzednio zabitych, przez przecięcie im rdzenia kręgowego nożyczkami /dosc brutalna metoda/

Gość fsdfdsfdfdsfsf
osadzona Estera Goldbaum myślisz że ci wszystko po kolei wyjaśniają jak małemu dziecku, to ty jesteś idiotką, nie masz pojęcia jak wyglądają zajęcia na akademii medycznej. zresztą nikogo to nie interesowało, a ja jakoś nie miałam na tyle odwagi by zapytac . asystentka zresztą mówiłą że żaba ma tak mały móżdżek że tam niewiele dochodzi więc nie powinnismy sie martwic