Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noirirkirka

Sprzątanie.

Polecane posty

Gość Noirirkirka

Witajcie. Mam takie pytanie odnośnie sprzątania. Ile zajmuje wam posprzątanie Waszego mieszkania? Ile macie pokoi? U nas jest wiecznie brudno. W tygodniu jakoś nikomu nie chce się za mocno sprzątać - orócz zmywania naczyń, wynoszenia śmieci i in. koniecznych rzeczy, za to w weekend musimy sprzątać 3 h żeby jakkolwiek to wyglądało. W każdej szafce są jakieś graty, których mój mężczyzna nie pozwala wywalić. :P Jak to jest u was? teraz przywieźli ogromny atlas do ćwiczeń, nie wiem gdzie on go wstawi, nawet nie ma co sprzątać, bo za chwile znowu będzie syf, tu jest wieczny syf - frustruje mnie to. :P

Jak mąż porządnie wydrze ryja ,to trwa to godzinę.Dzisiaj na szczęście nie ma tego cielaka w domu.Jest blogość i artystyczny nieład:) bossssko

Gość Noirirkirka
Ja nie lubię artystycznego syfu, mój facet też jest dość czystolubny, ale to mieszkanie jest jakieś NIESPRZĄTALNE. w którą szafkę nie zajrzeć, to syf...

Gość malakotka
Podstawowe zasady: 1/ każda rzecz ma swoje stałe miejsce, żeby nawet po ciemku można ją znaleźć 2/ nie chomikuje się rzeczy zbędnych (w ostateczności w garażu, bo tam porządki z reguły robi facet;) 3/ codziennie ściera się kurz z mebli i z podłóg (mopem jak twarde, odkurzaczem dywany) 4/ kuchnia jest sprzątana po każdym posiłku Przy takiej organizacji w domu jest jak w pudełeczku. Raz na kwartał przychodzi kobieta do mycia okien i fajrant. No, chyba że w domu są małe dzieci. Wtedy organizacja wygląda inaczej

Gość Noirirkirka
Złote zasady, tylko jak je wprowadzic w praktyce, skoro facet nie pozwala nic wyrzucic :P

Gość meluzynaa
U nas to ja rządze,co sprzatam,kiedy sprzatam i gdzie kłade hihi,moj facet zajmuje sie naprawa lub tym co mu zlece:P

Gość Noirirkirka
Ja wprowadzilam sie do Niego - 3 miesiace temu, on jest chomikiem. jakies czesci laptopow w kazdej szafie, kable, czesci samochodu. Nie ma garazu, W piwnicy sie nie miesci. Nie wiem co z tym robić. ;)

Gość meluzynaa
o kurcze,dobrze ze moj nie jest chomikiem

Gość Noirirkirka
Niedlugo przyjezdza jego mama, ja chetnie bym to wszystko gdzies wypierniczyla, bo jak otwworzy sie szafke to wypadaja na Ciebie miliony kabli. Sa wszedzie. :P Nie poukladam ich sama, on musi, bo ja nie wiem co do czego. W szafie jest - nie przesadzam - 40 laptopow, niedzialajacych - do naprawy. Oprocz tego w innych szafkach rozne czesci do naprawy, jakies klawiatury itd. Jestem zalamana. ;) Zrobilam porzadek w kuchni - znalazlam przyprawy z 1993 roku :D

Gość Noirirkirka
Heh. to nie jest takie proste. ;) Juz i tak wiekszosc udalo mi sie wynegocjowac, przynajmniej oproznil kilka szafek - z 1/3 z tego wszystkiego. ;)

Jak sprzątanie to tylko domowym expertem!

Polski producent chemii gospodarczej, bardzo skutecznej. 

Gorąco polecam

Można kupić tutaj: https://www.chemiko.pl/domowyexpert