Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanet321

spóźnienie okresu

Polecane posty

Gość nanet321

Hej. Byłam u ginekologa 1,5 miesiaca temu z powodu bardzo nieregularnych miesiączek (wahania od 28 dni do 48dni a nawet 53 dni - taki cykl był 7 miesiacy temu). Zrobił usg dopochwowe i wg niego wszystko jest ok i to stres. Aktualnie jestem w 57 dniu cyklu i mam wszystkie objawy zespolu napiecia przedmiesiaczkowego, ale najbardziej dolega mi ból pleców :( ostatnia miesiaczka była krotsza niz wszystkie pozostale bo trwała 4 dni a 5ty dzien to było takie lekkie plamienie, prawie ze nic. Od 13stego roku zycia (obecnie mam 21 lat) mialam 7dniowe miesiaczki. Mam więc takie pytanie do Was forumowiczki. Czy któras ma podobna sytuacje i czy to mozliwe, że ze stresu okres moze tak dlugo sie spozniac?

A masz jakiś długotrwały stres? Bo żeby miesiączka spóźniała się tak dużo i nie jednorazowo, a dość często to to musiałaby być jakaś nerwica czy depresja albo przynajmniej długotrwały i dość silny stres. Ja bym stawiała na jakieś zaburzenia hormonalne raczej.

zgadzam się, usg pokazało tylko, że przyczyną Twoich problemow nie jest torbiel jajnika ani endometrioza, ale musisz jeszcze zrobić badania hormonalne w tym prolaktyne i tarczyce, to jest podstawa, stres może opóźnić okres jednorazowo (ja nie miałam okresu ponad 50 dni jak miałam mature), ale jeśli masz tak cały czas to nie sądzę aby to był powód

Gość nanet321
takie cos mam od 2 lat :( najpierw uznalam to za norme bo w koncu nic nie musi byc jak w zegarku. pozniej doszedl do tego zespol napiecia a teraz te bole krzyza...koszmar :( lekarz jeszcze uznal mnie za przewrazliwiona...mialam do tego bole jajnikow ale wg niego taka moja uroda...nie przepisal mi zadnych badan tylko tabletki antykoncepcyjne bo wg niego wtedy bede miala jak w zegarku :/ przeciez to bedzie sztuczny cykl....lekarze maja pacjentow za idiotow...

Gość nanet321
zapominalam dodac ze powiedzialam lekarzowi o tym ze mam tradzik i to na biuscie....dodatkowo siare w lewej piersi i wloski na lini od pepka w dol :/ na co on w ogole nie zwrocil uwagi i tylko powiedzial ze po tabletkach anty to przejdzie....

zmień lekarza, to wszystko o czym piszesz wskazuje na bank na problemy hormonalne, idź KONIECZNIE do innego ginekologa który zrobi badania hormonów i ustali z czym konkretnie masz problem