Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzoosiassamosia

suknia bez ramiączek, co pod?

Polecane posty

Gość zzoosiassamosia

Hej :) NIedawno zakupiłam śliczną czarną suknię bez ramiączek i zastanawiam się co ze stanikiem? Nie chcę iść bez, a silikonowe ramiączka odpadają. Jakie macie sposoby, żeby suknia "nie spadała"? Słyszałam coś o plastrach do odzieży, ktoś próbował ?: ) http://www.szopcik.pl/profil/114910/masiek5.html

Absolutnie nie silikonowe ramiączka, bo to najgorsze co może być do sukienki bez ramiączek.. :) Dobierz sobie odpowiedni rozmiar stanika. Jeżeli po odpięciu ramiączek Twoje staniki spadają, to znaczy, że nosisz za luźny obwód. W prawidłowo dobranym biustonoszu nie ma prawa się coś takiego dziać, ponieważ to obwód trzyma większość ciężaru biustu, a nie ramiączka. Aby dobrać odpowiedni rozmiar należy zmierzyć się ciasno pod biustem na wydechu i luźno w biuście. I napisać wyniki, to podpowiem :) Obecnie najlepszymi bezramiączkowcami na rynku są staniki Ewy Michalak: http://www.ewa-michalak.pl/pol_m_Biustonosze_Bez-ramiaczek-127.html Oraz Freya Deco (jest np tutaj): http://body.sklep.pl/product-pol-288-Freya-Deco-Strapless-Black-Biustonosz.html Wiem, ceny zatrważające :) Ale na bazarku za 15 zł niestety dobrego stanika się nie znajdzie :( Możesz sobie przejrzeć w katalogu na balkonetce ( http://balkonetka.pl/ )jak one leżą na prawdziwych biustach, a na forum zapytać o rozmiar, ponieważ np strapless Effuniaka jest bardzo ciasny i w standardowym rozmiarze byłoby Ci za ciasno, więc trzeba wziąć obwód luźniejszy z odpowiednio przeliczoną miską, a Freya Deco jest dużomiskowa i trzeba brać miseczkę mniej niż standardowo. Sama możesz się w tym pogubić, dlatego najlepiej zapytać na forum. A co do samej sukienki, jeżeli zsuwa się z biustu, to jest właśnie jakaś taśma dwustronna, która trzyma ubrania na miejscu :) W tym wypadku przyklejasz sukienkę do stanika, ale najpierw i stanik musi się odpowiednio trzymać.

Gość osiemdziesiat siedem
biustonosz firmy - Julimex... mam taki - jest cudowny - nie odkleja sie, ładnie dopasowuje..,. poza tym nie bedzie wystawalo Ci żadne zapiecie ani ramiączko :) poszukaj na allegro jest ich pelno... (ale najlepiej tej firmy - inne moga byc tandetna podróbka)

Można kupić przyklejane do ciała miseczki. Trzymaja jak stanik a są pod sukienką niewidoczne. Oczywiście to nie jest rozwiązanie na codzien, raczej na specjalne wyjście.

Gość zzoosiassamosia
Dziękuję :* Właśnie zastanawiałam się nad silikonowym biustonoszem, który się "przykleja", ale boję się, że po całej nocy tańców ( bo chodzi o wesele) spadnie, odklei się, albo coś będzie nie tak. Z biustonoszami mam problem, bo przymierzałam kilka takich typu bardotka, ale mój biust jakoś w nim dziwnie wyglądał... Z tymi plastrami to też słyszałam, że są zazwyczaj do dupy, a nie chcialabym, żeby stanik spadł mi razem z suknią ;d http://www.szopcik.pl/profil/114910/masiek5.h tml

Ja Ci radzę ponownie przeczytać to, co napisałam wyżej. Wystarczy dobry bezramiączkowiec + naklejka. Nie ma czegoś takiego jak rozmiar A, bo rozmiar składa się też z cyferki, czyli zaniżonego obwodu pod biustem. 60A to bardzo malutki biust na bardzo szczupłej osobie, 70A to mały biust na normalnej osobie, a 80A to prawie nieistniejący rozmiar, jeżeli chcielibyśmy go dobrać według poprawnych zasad i mając do dyspozycji standardowe staniki. Źle dobrany stanik niszczy biust, push upy rozpłaszczają (wyobraź sobie jak pierś wygląda w wygąbkowanej misce) i spychają biust pod pachy, za luźny obwód powoduje wjeżdżanie miseczek na biust, a one po prostu rozsmarowują go po klatce piersiowej. Dobranie prawidłowego rozmiaru posłuży Ci nie tylko na to wesele, ale i na co dzień będzie wygodniej, ładniej i zdrowiej :)

Gość gęsi prać nie potrafią
up up up up

Gość gość
kupiłam sobie sukienkę bez ramiączek mam do niej bardotkę jednak sukienka ślizga się po niej co robić ? pomocy

Gość gość
załóż bez bardotki będzie dobrze

Gość gość
Możesz wszyć stanik w sukienkę albo tylko zaczepić ją na nim w kilku punktach, albo możesz pokombinować z dwustronną taśmą do ubrań.

Gość gość
kombinuj. Ja też miałam kieckę bez ramiączek i zsuwała mi się, przez co stanik było widać. Znalazłam jednak sposób. Przypięłam stanik małymi agrafkami do kiecki i problem znikł.