Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona1988uk

Samotna przyszla mama w uk

Polecane posty

witam wpadlam a moj parter- juz byly nie chce dziecka a ja nie potrafie usunac. Mieszkalismy razem w pokoju, pracowalam w anglii legalnie 2 lata.Obecnie jestem w Polsce, chcialabym wrocic do UK, jakie mam szanse na mieszkanie ,benefity i gdzie sie moge zglosic.Mam 23 lata. Jestem zdolowana .Prosze o pomoc.

Gość czasami tak bywa
jest taka stronka, chyba google czy cos takiego.

Gość jijiojio
jakie mam szanse na mieszkanie ,benefity i gdzie sie moge zglosic zenujaca postawa:O nie pytasz sie jakie masz szanse na prace, tylko ile mozesz wyciagnac za darmo od panstwa:O Wstyd mi za takie polki

pacowalam a obecnie nie ma szansy zebym pracowala bo jestem w zagrozonej ciazy bezmyslnie raczej Ty odpowiadasz i zal mi wlasnie TAKICH POLEK

Gość TAK NIE IDZIE
ale pozniej przez takie dupodajki jak ty pobierajace zasilki Anglicy traktuja nas jak ludzi gorszej kategorii ;/

Gość dr no
Ale np z mojej idzie. I tak, jest to żenujące. Własnie przez takie polki siada też tutaj opinia o Polakach i brukowce mają o czym pisać. Zostań w Polsce, mieszkaj u rodziców i nie rób wstydu.

Gość czasami tak bywa
a sorry, z czyjej kieszeni to idzie? ? :O z znasz takie slowo jak : PODATKI ?!?!?!?!

Gość no wlasnie tez place
PODATKI w UK i w tym momencie idzie to rowniez z mojej kieszeni :(

Gość dr no
Drodzy Państwo, co myśleć o takiej osobie? Wpadka z dzieckiem, brak perspektyw, dorosła osoba bez planu na życie. Facet ją rzuci i grunt pod nogami się zawalił. Zamiast spuścić głowę i może zacząć od ubiegania się od ojca dziecka alimentów, ta liczy na darmową chatę, benefity, bo 2 lata w Anglii przepracowała. Z takim podejściem w życiu daleko nie zajdziesz i tylko dziecka szkoda, bo perspektywy na godne życie z taką mamusią ma niewielkie. Chyba, że to prowokacja...

Gość dr no
Płaciłas? OK. Mieszkasz w Polsce? Więc nie płacisz obecnie podatków. Chcesz przyjechać i wycyckać mieszkańców UK? Żenada. Przestaje się dziwić, że facet cię kopnął.

OJ TERAZ TO MNIE UTWIERDZILAS ZE MUSZE JEDNAK PRZYJECHAC DO ANGLII ZEBY SKOZYSTAC Z TWOICH PLACONYCH PODATKOW :)

Gość dr no
Przyjeżdżaj, widać za mało jeszcze w życiu w dupę dostałaś.

Gość czasami tak bywa
no ja tez cie zapraszam!!! pakuj sie, kupuj bilet i przyjezdzaj ASAP!!!!

Gość dokladnie, przyjezdzaj
:D juz czeka na ciebie dom, benefity i nastepny kochas :D

Gość zal jak sie was czyta
Co was obchodzi to ze bedzie jechac sobie ze chce beniitow i nawet jak dom dostanie pracowala placila podatki a zycie jak widac plata figle .Malo komus benifitow, bo siedza tu i komentuja co sami pobieraja i zeruja na innych ,starczy i dla ciebie i dla niej tez ,ze takie polaki sa zachlanne ,daj drugiemu też .

dziekuje wam,bo juz mysalam ze te forum przeszlo cala patologia polska... odnosnie mieszkania gdzie moge sie zglosic?

Gość LKAshdkhdfs
A gdzie chcesz mieszkac? W jakim hrabstwie?

Gość LKAshdkhdfs
Musisz zglosic sie do Council Office, tam dadza Tobie aplikacje na mieszkanie. Gdy jestes w ciazy MUSZA dac Tobie mieszkanie zanim dziecko sie urodzi. Ja dostalam.

Gość LKAshdkhdfs
aplikacje mozesz tez zlozyc online

Gość LKAshdkhdfs
po zasilki musisz zadzwonic. Nalezy sie Tobie: - child benefit, - child tax credit, - housing benefit, - bony na mleko, witaminy itd., - no i 60 funtow tygodniowo z jc, przezyjesz, rewelacji nie bedzie.

Gość zal jak sie was czyta
Wiec do dziela dziewczyno i nie patrz na te obrazliwe slowa to to zero warci co tak pisza sami sa tacy jak te słowa ,wiec powodzenia :)

Gość dyszaha
Kurde, nie wprowadzajcie dziewczyny w blad :O Ona, jak dlugo przebywasz w Polsce? To jest istotne bo w UK moga cie potraktowac jak osobe, ktora stracila status rezydenta i bedziesz musiala zaczynac od nowa. Wtedy samotna, w ciazy.... To nie jest tak, ze przyleci do UK i juz na nia czeka dom i zasilki. Mnie nic do tego ale na litosc (!!) nie pchajcie dziewczyny na mine!

Gość dsafd
na pewno nie dostaniesz nic na początek dopóki się dziecko nie urodzi szkoda ze wyjechałaś do polski bo miałabyś ciągląść a teraz ani do pracy nie pojdziesz, to jak sie utrzymasz? zarejestruja Cię jako bezrobotną dobrze jak dostaniesz zasilek i jak zyc z 60f na tydzien?a jak nie dostaniesz zasilku to z czego bedziesz zyla?

Gość LKAshdkhdfs
od 1 maja 2011 roku, kazdy Polak moze nawet zaraz po przyjezdzie ubiegac sie o zasilek dla bezrobotnych. Wynosi on w chwili obecnej 125 funtow co dwa tygodnie. Z zasilkiem dla bezrobotnych wiaza sie inne zasilki (automatycznie) takie jak: house benefit (czyli ma gdzie mieszkac) czy darmowe lekarstwa itd. Po urodzeniu dziecka dostanie zasilki na dziecko. Wniosek o mieszkanie moze zlozyc juz teraz. I czekac, ja czekalam na mieszkanie dokladnie 17 tygodni.

Gość dyszaha
LKAshdkhdfs zanim jej te zaslki wyplaca to uplynie troche czasu. Naprawde myslisz, ze dzisiaj zlozy wniosek a jutro dostanie kase? I nie moze zlozyc zadnego wniosku teraz bo przebywa poza granicami UK. A prawo jest roznie interpretowane. Zanim powyjasnia, czas plynie. A jesc i mieszkac gdzies trzeba. Wiec nie wciskajcie dziewczynie, ze wszystko jest takie cacy bo moze sie mocno potluc :O Ona, jak masz kogoss, gdzie mozesz sie zatrzymac, kto cie "utrzyma" przez kilka (kilkanascie) miesiecy to ok (na benefity poczeka troche). Jak nie....twoja decyzja, twoje ryzyko, twoje zycie.