Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja nie wytrzymam

Moja córka podnosi na mnie reke,a nie jest juz taka malutka

Polecane posty

Gość ja nie wytrzymam
mala widziala jak jej kkuzyni matke czyli jej ciotke niekiedy uderzą, ciotka nie reagowala, a ja zawsze reaguje gdy podnosi na mnie reke, duzo rozmawiam, tlumacze a takze karce jesli tlumaczenie nie pomaga

Tylko wiesz, można tłumaczyć i TŁUMACZYĆ. Sam zakaz nie wystarcza, trzeba podać przyczynę zakazu. Piszesz, że uderzyła Cię dzisiaj, po tym jak jej wyrwałaś coś z ręki. Pomyśl jak Ty byś się poczuła na jej miejscu. To już nie jest niemowlę. Zastanów się czy masz jasno i wyraźnie ustalone zasady w domu, czy córka wie z grubsza czego i kiedy jej nie wolno, a co wolno...

Gość stanowczość
Musisz być stanowcza, powtarzaj jej do skutku że sobie tego nie życzysz, miałam ten sam problem z synem, oj ciężko było. Ale dałam radę, stosowałam różne kary, stanie w kącie, zakaz na gry, na wyjście na podwórko, na słodycze, zabierałam ulubione zabawki itd. Jest w takim wieku że coraz więcej rozumie, więc jej tłumacz co robi źle. A propos tych kuzynów, nie rozumiem, że matka ich pozwala sobie na takie rzeczy. Teraz są mali, a co będzie gdy dorosną? nie można udawać że nic się nie dzieje.

Gość cfcfcvc
ale bayerujesz!! 4 letnie dziecko nie ma tyle sily uderzyc aby cie zabolalo wiec nie koloryzuj ze tak cie to boli jak cie uderzy

Gość hello kityyyy
napewno jej nie oddawaj, no bo czego uczysz? ze ty mozesz ją uderzyc a ona ciebie nie? bez sensu.Ale krótko i ostro z nią.Uderzy cie, to za fraki i łuup do pokoiku na godzine bez wychodzenia, zabierz jej zabawki, ukroc wyjscia na dwor itd...

Gość jfiefoiegfeowgiejgo
To mój 2,5 latek mnie dzisiaj zaskoczył! Jak mnie uderzy albo jak na mnie skoczy to ma to gdzieś. A jak się w nogę uderzyłam i bolało jak diabli to wyciągnął ręce i dał buziaczka, żeby nie bolało! Nie rozumiem dzieci! A jednak oboje funkcjonujemy na tym świecie!

Gość ddsdasdas
ona ciebie testuje, nie dawaj sie

Gość trrtrtrrtrrrtr
Powinnas ją ostro ukarać ,ostro mam na mysli nie cielesnie(lecz kilka klaspow wsakzanych,lecz nie przesadzac),ale w tym sensie ostro ze kara dlugo dniowa ,nie 2-3 dniowa ale tak tydzien ,lub dwa zakaz bajek,czy przytulania gdy sie kladzie spac