Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Iskierka*

Dlaczego nie udaje mi sie zapuścić dłuższych włosów?

Polecane posty

Nosze dość długie włosy od kilku lat, ale wciąż mam te samą długość, trochę za połowę pleców. A gęste sa tylko do połowy tej dugości od połowy coraz cieńsze. Regularnie podcinam i stosuję odzywki, maseczki, nic. Dodam, że farbuję je na blond, czy to jest przyczyna? Marze o długości do pasa ale nic z tego nie wychodzi od siedmiu lat....

Ale mi właśnie chodzi o to, żeby były dłuższe ale tez grubsze na całej długości a nie do połowy:( no i ładne.

ja również zapuszczam włosy i świetny jest olejek rycynowy, codziennie wieczorem nakładam na końcówki a rano myje włosy, nakładam odżywkę i jeszcze w dodatku płucze je octem, efekt świetny, szczególnie olejek rycynowy wspaniale działa na włosy ale niestety nadaje sie tylko na ciemne, ponieważ ma właściwości przyciemniające włosy

Gość qufercynka
jak regularnie podcinasz to znaczy jak często? No bo jeśli chcesz zapuścić, a będziesz je tak podcinać i podcinać to masz ciągle taką samą długość...podcinanie włosów nie sprawia, że szybciej rosną

Gość qufercynka
również polecam olejek rycynowy, choć jest trochę kłopotliwy w użytku, zamiast niego polecam odżywkę Wax, stosuję ją już prawie rok, mam piękne włosy, a wracam do naturalnych po farbowaniu na ciemny brąz/czarny, moje naturalne włosy to jasny brąz/ciemny blond olejek rycynowy nie przyciemnia włosów, także bez obaw:)

Gość qufercynka
całe włosy i wcieram w skórę głowy

Gość bo włosy nie rosną bez końca
i u każdego mają inny "limit" długości. Mnie np. rosły za tyłek - i koniec. A niektórym potrafią do kostek. Niektórym tylko np. do ramion.