Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shiloe

Ile wazyly Wasze dzieci po narodzeniu?

Polecane posty

zastanawiam sie jaki rozmiar ubranek szykowac na porodowke... Ile wazyly Wasze dzieci? boje sie ze kupilam za male ubranka i bedzie problem..sa przeznaczone na dzieci o wadze do 3.400kg.

Gość amingora
na porodówkę 56 cm,mozna 62 cm. starszy 4160 i 54cm ,młodszy 3680 i 56cm i obaj na poczatku 56cm

Gość amingora
a na ile kupiłas?

Urodził się 3520g i 56cm. Rozmiar nosił 50 lub 56, a w niektórych 56 to się topił. Wszystko zależy od firmy. Dzieciaczki rodzą się takie zwinięte w kłębuszek i zanim się rozkurczą to zdążysz pozakładać te malutkie rzeczy:) Chyba:D

Gość D.BillI
miałam łącznie trzy rozmiary - dwa kaftany i śpiochy na 54, kilka sztuk na 56 i kilka na 62 - przydały się wszystkie - jak nie nadążałam z praniem to zawijałam rękawki, dzieci ważyły 4150(56cm) i 3630(54cm).

Amingora, nie mieszkam w Polsce i tutaj podaje sie rozmiary 'wagowo'...tzn wyprawka ktora ja kupilam jest na dziecko do 3,400 kg. W ogole mam wrazenie ze rodzace sie tutaj dzieci sa o wiele mniejsze i drobniejsze od tych w Polsce.3,400 kg uznaje sie tu za duze dziecko. Tak w ogole zarowno ja jak i przyszly Tatus jestesmy osobami wysokimi, wiec domniemam ze moje dziecko do malych nalezec nie bedzie.

Mój ważył 3,440. Miałam troszkę ciuszków spoza Polski i nieraz widziałam na metkach oba wymiary (np. do 3 mca, 6 kg- przykład wymyślony) więc myślę że jednak rozmiarówka jest podobna. Synek miał 56 cm. i takie ubranka pierwszy miesiąc nosił. Możesz też gdzieś poszukać ile przeciętny noworodek ma od ramienia do pięty i mierzyć ubranka.

Gość amingora
zgadza sie. rozmiarówka "wagowa"zawsze ma jakis odnosnik w cm:)

jutro jeszcze raz dobrze przewertuje metki :)z tego co pamietam napis na nich byl jednak tylko '0-3 months-up to 7 lbs'

Gość niuniek12345
a jaka była szacowana waga dziecka na USG? wiem, że USG też ma granicę błędu, ale zawsze to jakaś podpowiedź

Gość po porodzie
mój Misiek ważył 3850 i miał 57 cm.... ubranka na 56 były ok, aż się zdziwiłam:) niby "duży" ale maleńki:)

Gość mój synek:
3450 g i 55 cm ubranka na 56 dosłownie wisiały na nim przez dobry miesiąc

Gość moja coreczka :)
2920 i 54cm

Gość idzie zima............
2680- maleńka była

Gość jasskisz
3,300 i 55 cm body mial 1 pare na 48(dla wczesniaka) i sie w nich miescil. rozmiarowki nie sa sobie rowne.

Gość bleess_youuu
Mój ważył 3950 i mierzył 59 cm. Ubranka na 56 nie przydały się w ogóle, a nawet połowa na 62 okazała się za mała...

Gość róznie to bywa
miałam dużo ciuchów na 56, urodził się wcześniaczek i te ciuchy były jak worki! ważył 2300dkg, 47cm. Przyjaciele i moja ukochana teściowa zrobili maraton po sklepach i pokupowali mi ciuszki na wcześniaka rozm.50 - choć to i tak były ciut większe na nim. Jak masz ciuchy do 3,4kg to powinno być dobre bo niemowlaki nie są wyprostowane, tylko mają nóżki "pozginane" jak na żabkę :) Dlatego jak dziecko urodzi się nawet większe niż rozmiarówka to ciuchy będą dobre, bo nie naciągnięte prosto nóżkami;)

Gość cvzvza
ja miałam rozmiar ubranek 56 - wystarczył na prawie miesiąc ważyła 3450 g i 53 cm długości

Gość dziewczynka taka jedna 7
3300 i 56 cm chłopak Kupuj ubranka od razu na 70 cm

Gość mały ważył 3630g i miał
58cm

Gość 8998
tzn 3.180 54 cm chłopczyk :)