Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaeea

podajecie gluten w 5 mieisiacu?

Polecane posty

Gość gaeea

teraz są takie zalecenia żeby przyzwyczajać dzieci do glutenu od 5 misca(karmione piersia); mój synek własnie skończył 4 miesiące, ale mam wątpliwości; synek od urodzenia ma klopody z brzuszkiem, może nie mega kolki, ale klopoty z gazami - wybudza sie z płaczem, z trudem bąki puszcza i takie tam; są okresy że jest całkiem ok, a są takie że jest gorzej. Teraz znów jest gorzej i nie wiem czy mu ten gluten wprowadzać.

przyzwyczaić ? hehe ale określenie gluten sie wprowadza a nie rzyzwyczaja do niego :) Gazy to wzdęcia,a wzdęcia to tez kolka ! a co ma gluten z bolami brzucha bo nie rozumiem ? Ja wprowadzilam produkty z gluten i po sprawie,nie bawilam sie w dawkowanie konkretnej ilosci...w rodzinie nikt nei mial celiaki itp.wiec nie bylo obaw,a wprowadzic trzeba kiedys co nie,zadbaj o swoja diete to i moze dziecko kolek nie bedzie mialo bo w tym wieku juz ich nie powinno byc

Gość gaeea
basiunia, daruj sobie jem może 5 produktów na krzyż, a Maly i tak ma wzdęcia a gluten z bólami brzuszka ma tyle wspólnego, że jak synka zacznie po glutenie brzuszek boleć to się nie zorientuję nawet, bo i bez glutenu go boli

Gość ugotowalam mlodej
kaszy manny na wodzie i dałam do zupy jarzynowej. Nie wiem ile tego było. Trochę. Tak wyglądał jej pierwszy posiłek glutenowy. Potem regularnie dawałam kasze, makaron do zupek.

Gość ugotowalam mlodej
Jak ma problem z gazami to kup espumisan w kropelkach i podawaj maluchowi codziennie. Przejdzie mu.

Gość pooiikjhgtyhgy
a nie możesz poczekać kilka miesięcy z tym glutenem? nie trzeba od5-tego msca. poza tym wielu lekarzy jest zdania, że poskończeniu 6 mscy, a niektórzy nawet ok. 10msca. Możesz takposodku podawać. Przecież nic się nie stanie jakzacznieżpóźniej.