Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannaxx

jak zrobic takie zdjecia??

Polecane posty

Gość heeee co za matoł
wystarczy zobaczyć wlasciowści zdjęcia :o Orientacja obrazka: 1 Data i czas modyfikacji pliku: 2011:10:19 09:51:39 Wykonano za pomocą urządzenia: NIKON CORPORATION Model urządzenia: NIKON D3100 Oprogramowanie: ACD Systems Digital Imaging Czas ekspozycji: 0,0166667 Wartość przysłony: 4 Program ekspozycji: 0 Czułość ISO: 640 Korekta ekspozycji: 0 Jasność obiektywu: 4 Tryb pomiaru: 5 Źródło światła: 0 Lampa błyskowa: 24 Ogniskowa: 26 Metoda wykrywania: 2 Parametry użytkownika: 0 Tryb ekspozycji: 0 Balans bieli: 0 Powiększenie cyfrowe: 1 Odpowiednik ogniskowej dla filmu 35 mm: 39 Typ ujęcia: 0 Sterowanie wzmocnieniem: 1 Kontrast: 0 Nasycenie: 0 Ostrość: 0 Zakres odległości obiektu: 0

Gość Jakis zwykly tani np canon
zrobic zdjecia w jasny dzien w dobrze oswietlonym pokoju, ustawienie "swiatlo dzienne", ustawic ostrosc i juz wszystko

Gość dominika_d
ważne, żeby było jasno, potem jeszcze delikatnie obrobić i wykadrować. No i jednak lustrzanka by sie przydała

Gość madziorraaa
autorko, widzę, ze w dalszym ciągu masz z tym problem potem pojawi się kolejny : "jak wystawić taką aukcję?"

Gość Jakis zwykly tani np canon
Lustrzanka jest zbedna

Gość madziorraaa
a pożyczyłaś już aparat? Lustrzanka jest najlepsza, ale sporo kasy kosztuje. Ja bym nikomu lustrzanki nie pozyczyła. Teraz całkiem dobre fotki można cyknąć zwykłą hybrydą a nawet kompaktem. Ustaw aparat na auto, może zacznij od tego. Oświetlenie to podstawa.

Gość joannaxx
z wystawieniem nie mam najmniejszego problemu. Jedynie ten aparat ciagle mnie gryzie. A gdzie sa te wlasciwosci obrazka? Szukalam tez tego wczesniej, ale u mnie tego nie ma. Ja naciskam prawy przycisk mysze to mam tylko takie opcje: -pokaz kopiuj kopiuj adres obrazka zapisz.. -wyslij.. -ustaw jako tapete i pokaz informecje o obrazku w ktorej nic nie ma. Wiec gdzie szukac tych wlasciwosci??

Gość joannaxx
Nie pozyczyolam aparatu bo okazalo sie, ze kumpel tez ma uszkodzony aparat. Wiec nie mam wyjscia musze kupic. Na allegro sa uzywane i tanie wiec cos z tego pewnie wybiore. Tylko zostal mi tez okropny dylemat jaki aparat kupic zeby miec z niego zadowolenie a nie wyzucic kolejna kase w bloto ;/ Co do lustrzanki to w moim przypadku chyba nie trzeba bo ja chce robic zdjecia takie jak podalam podalam powyzej linka. A gdzies jeszcze czytalam ze zamiast tego mozna wziasc kawalek pleksy czy szkla i tez bedzie niezly efekt.

Gość Zamiast CZEGO mozna wziac
kawalek pleksy albo szkla? Aparatu, lalki, czy zdjec? :o

Gość madziorraaa
nie sugeruj się za bardzo ilością pixeli, patrz na wielkość matrycy parametry są istotne nie wygląd mój kumpel kupił sobie "wypasionego" cienkiego kompakta, ale nie umywa się do mojej starej hybrydki fuji

Gość joannaxx
zamiast lustrzanki skarbie

Gość Zamiast CZEGO mozna wziac
AAAAAAA! Jesli Ci sie to uda, dostaniesz nobla

Gość joannaxx
madziora - ja to naprawde ciemna jestem w tych sprawach. Co to jest metryca?

Gość efedfre
google Ci sie zepsulo?

Gość joannaxx
nie, nie zepsuły sie, a o co chodzi?

Gość madziorraaa
to takie ustrojstwo w środku :D generalnie im większa fizycznie matryca tym lepiej

Gość efedfre
O to,ze zachowujesz sie tak troche jak przyglupie dziecko, czekajace az ktos poda Ci na tacy odpowiedzi na wlasne pytania. Jesli nie rozumiesz jakichs slow - wrzucasz je w wyszukiwarke i znajdziesz odpowiedz w chwile, zamiast komus tym glowe suszyc.

Gość efedfre
Aha, i uprzejmie informuje, ze lustrzanka to jest aparat fotograficzny, wiec ten kto Ci kazal zamiast lustrzanki uzyc kawalka pleksy, chyba sobie jaja z Ciebie zrobil

Gość joannaxx
Po to zakladam tu temat zeby znalez odpoweidzi ktore mnie nurtuja. Gdybym znalazla je wczesniej w necie to nie musialabym tu pisac, czaisz? No chyba, ze napotkam na swoim temacie kogos takiego jak Ty kto nie chce i nie zamierza sie dzielic z kimkolwiek swoja wiedza, to ok troche zle trafilam. I nie zamierzam nikomu suszyc glowy.. chcesz dac jakies rady ok, napewno je przyjme nie to nie. Nie zmusze Cie zebys tu wchodzil i pisal wszystko co wiesz na temat aparatow. No to tyle beby Aha co do tej lustrzanki to ogladalam fimik na youtube jak mozna zrobic fajny efekt kawalkiem pleksy zamiast kupowac drogi aparat.

Gość madziorraaa
lustrzanka, to najwyższa półka i raczej trudno jakoś zdjęcie oszukać, cena skądś się bierze kup firmowy aparat, nie połaś się na jakieś chińskie dziadostwo potem możesz sama obrabiac zdjęcia

Gość joannaxx
fajny tylko troche drogi jak na mnie..