Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrapak mojego dziadka

Escapelle - czy ktoś miał problem ze zdobyciem recepty?

Polecane posty

Mój gin mi odmówił argumentując, że nie popiera takich środków. Zdębiałam, mamy 21 wiek, a tu taki tekst.....

Gość uno_dos_tres
no właśnie XXI wiek, a niedługo w aptece ci odmówią zrealizowania recepty, i co z tego, że znajdziesz lekarza, który ci przepisze... hipokryzja się szerzy, a podziemia aborcyjne mają się coraz lepiej tylko czy to słuszny kierunek?

Gość uno_dos_tres
no właśnie XXI wiek, a niedługo w aptece ci odmówią zrealizowania recepty, i co z tego, że znajdziesz lekarza, który ci przepisze... hipokryzja się szerzy, a podziemia aborcyjne mają się coraz lepiej tylko czy to słuszny kierunek?

Gość uno_dos_tres
upsss się zdublowało :D

Gość .Inga87.
Ginekolog nie miał prawa odmówić Ci wypisania recepty na Escapelle jeśli nie było przeciwwskazań zdrowotnych. Trzeba było poprosić o odmowę na piśmie to od razu zacząłby inaczej śpiewać. Jeśli chce Ci się z nim dalej użerać to poproś o tą odmowę na piśmie i powiedz mu że złożysz skargę do NFZ, że nie realizuje kontraktu. Domyślam się jednak, że zależy Ci na czasie, tak więc najlepiej będzie jeśli popytasz przyjaciółek o jakiegoś dobrego ginekologa, a temu konowałowi zrobisz czarny RP w internecie i wśród znajomych.

Już mam receptę - od innego lekarza. Ale zadziwia mnie, że tacy lekarze przyjmują. Dodam, że to duże miasto a gin, któy mi odmówił to facet ok. 37 lat, więc nie jakiś stary ramol. Tym bardziej tego nie kumam :)

Gość haałiii
na szczęście problemów nie miałam, dzięki mojej przyjaciółce która trzymała w odróżnieniu ode mnie głowe na karku i pokazała mi strone wpadka.pl, wg której pokierowałyśmy całą "akcje ratunkową" - od policzenia ile czasu mi zostało do poszukania lekarza z ich zamieszczonej listy, który przyjął mnie serdecznie i profesjonalnie, nie robiąc żadnych problemów z wypisania recepty

Gość majka jamajka
Ja tez mialam do czynienia z ta strona wpadka.pl i nie kazdy artukul w moim odczuciu byl ciekawy ale wiekszosc porad i wpisow jest tam dla mnie warta uwagi. To moje zdanie i np komuś innemu wiecej rzeczy moze sie tam spodobac i przypasc do gustu. Polecam tam wbic jak chcecie sie dowiedziec wiecej np o dzialaniu tabletek po

Gość ciekawa___
A Ci lekarze polecani przez wpadka.pl to przyjmują prywatnie czy państwowo ? Bo jak prywatnie to co to za interes wtedy, prywatnie to każdy wypisze......

co do tego, że apteki nie będą chciały realizować recept będą je realizować tylko, że na 100% i tyle co aptekarze są winni, że lekarze mają złe bazy danych, zamiast leku który ma w środku 30tabl, piszą że pacjent ma dostać 28/ No i co zrobić z tymi dwoma tabletkami? Kto ma za to zapłacić? Fundusz cofnie taką receptę na 100%. To jakaś paranoja. Apteka nie może wydać leku na refundację jak recepta ma zły wymiar, jak brakuje pieczątki (albo jest nieczytelna), jak brakuje dawkowania przy więcej niż dwóch sztukach danego leku, ba jak są trzy opakowania leku to aptekarz MUSI wyliczyć czy może wydać tak dużą ilość leku. Powinna być jedna baza wszystkich leków. Nie wspomnę o tym jak recepta jest nieczytelna, bo dalej się to zdarza, albo jak jest wypisany lek który występuje tylko w jednej dawce w innej, no i teraz myśl czy lekarzowi chodziło o ten dokładnie lek czy o podobny np w mniejszej dawce

Gość do ciekawa:
szczerze mówiąc nie wiem, podejrzewam, że pewnie prywatni, biorąc pod uwagę polskie realia, jednak głowy nie daję. Co do tego co piszesz- niestety, nawet prywatni miewają jakieś obiekcje przeciwko wypisaniu recepty :/

Gość nasty ray
sa to prywatni lekarze ale tak jak napisala kolezanka wyzej czasami i prywatni lekarz robi problemy z wypisaniem tabletki po a tu juz sprawdzone zrodla :)