Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szwedka.

dlaczego w polsce meble z ikei sa szczytem elegancji?

Polecane posty

Gość Odpowiadam na pytanie
W polsce ikea lansuje się we wszystkich polskich serialach i gołym okiem to widzac tak samo jak widać to ,że w tych serialach nie lansuje sie żadna firma produkująca telewizory,telewizory w polskich serialach to stare pudła ze szrotu. Może więc stąd biora się takie przekonania wielu osób w końcu media mają taką moc że z czarnego białe a z białego czarne zrobią. Ale zawsze znajdzie sie jakiś %ludzi którzy wiedzą co i jak naprawde bez podpowiadania. Jeśli media coś promują to wygląda to tak:60%uważa że to super 17%ma inne własne zdanie na ten temat pozostałe 23% nie ma zdania na tyle żeby się wypowiadac i robią to co większośc czyli 60%,dlatego na ten temat jeśli stanie się cud odpowie jeszcze maxymalnie 10 osób w tym max.3czarne;) ale sądze że może ja będe ostatnia?

Gość polak potrafi
* + uszkodzona zmywarka z "zestawu". po 2 latach kurwa. normalna poprzednia tej samej firmy pracowała 11

Gość ewewewka
moze wyrazilam sie nieprecyzyjnie pisząc jakoby wszyscy ktorzy jadą do anglii na zmywak byli prostakami z butami wyłozonymi słomą. Tak nie jest ale nie ukrywajmy ze wsrod emigrantow to wlasnie w tej grupie znajdują sie ludzie uzywajacych pogardliwych zwrotow jak polaczki itp. Wiadomo, brak poczucia przynaleznosci narodowej, kompleksy i ograniczenie umysłowe to nie są cechy ludzi jadących za granice w sprawach biznesowych

Gość to przejaw
wstrętu do patryjotyzmu,czyli niechęć do własej ograniczonej zdolności nauki języków obcych. Stąd ta agresja;)

Gość fgbfxbfgnb
co do nauki języków, moja znajoma wyjechała "na zmywak" na pół roku. Jak wróciła do Polski to zaczęła nadawać z angielskim akcentem i często zapominała polskich słów i co chwilę wtrącała "jak to się w Polsce mówiło?". Mieliśmy ze znajomymi niezłą nabitę z niej bo laska się zachowywała jakby nie było jej w Polsce co najmniej 20 lat, najśmieszniejsze jest to, że dziewczyna mieszkała z polakami i pracowała z 2-oma polakami, 1 rosjanką i 2 ukraincami a z anglikami miała styczność co najwyżej w spożywczaku jak po bułki szła (sama się do tego przyznała mimochodem)

No właśnie też nie rozumiem ludzi, którzy z dumą mówią że mają coś tam z Ikei :o to przecież to samo co BRW tylko czasem jeszcze gorsze :o a skandynawskie to jest tylko wzornictwo i nic więcej. W skandynawi nikt normalny nie kupuje w żadnej ikei.

Gość mamuska.......
a ja czasem kupuje w ikei i sie tego ani nie wstydze, ani tym nie chwale.

Gość ona_pasjonatka
szwedka. Ja slysze od ludzi teksty type: kupilam super Stol w ikei itd ze niby ikea wyznacznikiem dobrego gustu i smaku:d Po tym zdaniu wcale nie wnioskuję że ikea jest wyznacznikiem dobrego gustu i smaku tylko że osoba kupiła stół który jej się podoba i jest on z IKEI równie dobrze mogłaby kupić w innym sklepie i tak powiedzieć jeśli by jej się podobał

Gość ona_pasjonatka
wielu ludzi na początek do mieszkania kupuje meble z ikei bo są niedrogie a ładne nie rozumiem o co wam wszystkim chodzi nie wszystkich młodych ludzi stać od razu na super meble...

Gość do...oda du hiujuja
taaa..szfetka nie kupuje nic,...nie stacbo nizinom placa po 10 euro na godzine a z tego nawet na ikee nie stac...

Gość funkcjonalne, niedrogie
dajace sie zestawiac a przede wszytkim profesjonalnie zaprojektowane- dla mnie cenne est to,ze pod kzdym projektem podpisany jest konkretny designer. Autorka myli pojecia - przeciez nikt normalny nie powie,ze buty sportowe Nike to szczyt elegancji, bo na salony nie pasuja. Ale nie zmienia to faktu,ze sa dobrze zaprojektowane.

Gość Hania655
Zamawiałam meble w ikei , ale niestety mają mały wybór tkanin i kolorów, wole raczej mniejsze salony , mają bardzo miłą obsługę i większy wybór tkanin i kolorów. Zamawiałam meble przez internet w hitmeble.pl mają ogromny wybór kanap i tapczanów , a liczba tkanin i kolorów do wyboru jest praktycznie nieograniczone, zaproponowali mi nawet ,że jeżeli mam własną tkaninę mogę zrobić w niej mebel.

Ikea nie jest szczytem luksusu, ale przypuszczam, że nie wszystko tam jest też tandetą.Mylą się też ci, którzy myślą, że jak w Ikei to już musi być dobre i tanie. Tak nie jest, często dużo lepsze rzeczy kupimy w mniejszych lokalnych sklepach.

Gość Rany2020
Dlatego też ja kupuje w takich sklepach jak meble-galeriaeuropa.pl Tam są dopiero fajne meble, które warto brać. Nie jest to sklep jak IKEA, który leci na masówkę. Polecam więc ;)

Gość szwedka ty prymitywie
Wlasnie przez takie prymiytwy jak szwedka ludzie w Polsce maja zla opinie o Polakach mieszkajacych za granica. Ja mieszkam W USA i tez mam kilka mebli z Ikei. A co? mam nie kupic bo co? Mam Te polki na ksiazki, biale z drzwiami szklanymi. Taki zestaw na cala sciane-stoi w dziecinnym pokoju i bardzo dobrze sie sprawuje. Ikea produkuje meble do malych mieszkan, nie jest problemwm kupic wielkie meble, problemem jest zmiescic je w malym metrazu. Ja mam dom ale sypialnie sa (poza jedna) niewielkie, wiec meble z Ikei dla mnie sa OK. Szwedka-taka z ciebie szwedka jak ze mnie krolewna sniezka. Najgorzej to jak ktos zapomina skad sie wywodzi-masakra

Gość Thor Gustaffson
Otoz meble z Ikei nie sa szczytem elegancji, ale czasem spelniaja funkcje szczegolnie do pokoju dziecka jako mebel tymczasowy. Mam na przyklad lozko pietrowe wyprodukowane w Szwecji z drzewa sosnowego i jest to mebel trwaly i ladny. Ale ogolnie Ikea sprzedaje tez mnostwo tandety ze sklejki. Trzeba zwracac uwage na jakosc wykonania i material jak rowniez kraj pochodzenia. Z Chin - wiadomo chlam. Wyrob europejski to cos innego. Na pewno jednak meblami z Ikei domu nie urzadze, czasem najwyzej kupie tam jakis akcent, lub mniejszy przedmiot uzytkowy albo ozdobny, a ostatnio i to nie za czesto. I jeszcze jedno, meble z Ikei pasuja do malych metrazy i mozna je transportowac na wlasna reke i to jest atrakcyjne dla kupujacych.

Gość Ikaragua 7855
Ja przychylam się do tych opinii,które twierdzą że meble z Ikei lub innych marketów nie są wyznacznikiem elegancji. Często są po prostu tanie,a tym samym marnej jakości. Dlatego jeżeli miałabym cos polecać,to lepiej dołożyć i kupić solidne meble. Ja kupowałam na www.Impresje24.pl i nie zawiodłam się,świetna jakość oraz wykonanie.

Gość akurat_nie
wcale nie powiedziałąbym, że ikea jest taka super tania.. owszem, zdarzają się okazje, ale cóż to za okazja jeśli za chwilę mebel trzeba wymienić na inny? :/ jakościowo dobre mebelki robi vinotti, może kojarzycie.

Gość bluepain
nie wiem, czy tak jest, że te meble są szczytem elegancji. Chyba baradziej chodzi o to, że są tanie i dlatego w każdym domu można znaleźć meble z Ikei. Co powiem szczerze lekko mnie dziwi, bo są sklepy. jak na przykład ten http://www.kelman.pl/ gdzie można znaleźć eleganckie meble, które wcale nie są drogie.