Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak wy wychowujecie

jak wy wychowujecie dzieci

Polecane posty

Gość jak wy wychowujecie

zastanawia mnie jak wy wychowujecie dzieci ze ciagle sa tylko problemy typu: dziecko nie je, dziecko ma odparzony tylek, dziecko sie nie chce kapac, nie chce spac, jada w nocy... Co do niejedzenia : po co dajecie dzieciom slodycze, chipsy , chrupki cukier ??? Po co karmicie dzieci w nocy : ululac i spac a jak nie dac pic jak to sie dzieje ze tylki waszych dzieci sa poodparzane ??? Jak to sie dzieje ze dzieci nie maja regularnego trybu zycia ??

Gość jak wy wychowujecie
moje dziecko ma 3 lata i do tej pory nie wie co to cukier, slodycze i chipsy :/ Na jedzenie slodyczy ma cale zycie jednak stawiam na bardziej wartosciowe posilki Nie jada papek :/ nigdy nie mialo odparzonego tylka codziennie jest kąpane o tej samej godzinie , pielegnowane i kładzione do lozeczka o tej samej godzine ( czytam do snu bajki lub opowiadam). Codziennie na dworze spedza minimum 2,5 h :/

Gość i jak?
tak jak nam się podoba a tobie nic do tego!:D

Gość pooiikjhgtyhgy
jak wy wychowujecie twoje dziecko jest wytresowane jak piesek

Gość moej dzici nigdy nie jadly
chipsów,nie pily coli itp. Na dworze co dzien bez wzgledu na pogode. ALE nie znaczy to,ze 1 nie mialo problemow z zasypianiem ( ja mam cale zycie;)) i oba w pewnym wieku przeszlyu przez okres niejedzenia. Dzieci sa rozne,nie z matrycy.

Gość D.BillI
moim się odparzają pupy przy biegunce dość szybko:( zresztą to chyba nie ma akurat związku z wychowaniem, a pielęgnacją... poz tym jedno dziecko pffff- jak miałam jedno to też było łatwo:)

AKUrat odparzona pupa często jest wynikiem alergii, grzybicy, antybiotykoterapii i innych leków. i zgadzam się - jedno dziecko ? pestka. zobaczyłabyś jakbyś miała więcej, dzieci mogą mieć różny rytm dnia - jak jedno drugie np budzi i co? już masz problemy ze spaniem a jedno to cisza, spokój i uregulowany rytm

Gość jakbym miala tylko swojego
syna to te bylabym dobra w teorii - u niego było wszytko, jak w zegarku. Z córka - na odwrót. Ale jak urosła to akurat z nia byl zawsze mniejszy problem.

Kazdy wychowuje dziecko zgodnie z własnym sumieniem i sposobem życia. Ty masz wszystko zorganizowane i poukładane - fajnie. I ja staram sie aby nasze dzieci miały jakis tam zachowany rytm dnia. Ale jest to czasami tak nudne ze pozwalamy sobie na odrobinę szalenstwa. Jakas wycieczka, wyjscie na dłuzej, wizyta u rodziny, impreza u znajomych. Znam jednak rodzinke która do tego stopnia ma ustalony rytm dnia ze to az przerazajace. 19:15 - kaszka, 19:30 - kąpiel 19:45 - położenie do łozeczka 20:00 - spanie To jest dramat !!!

Gość jeszzce doloze do tego
znajoma ktora bezwglednie wymagala,zeby kupka byla zrobiona dokladnie o tej samej porze, dziecko musialo siedziec na nocniku do skutku!