Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kijonajovedofaku

po co wam 2 dzieci?

Polecane posty

Gość kijonajovedofaku

Pytanie proste Z jakich przyczyn zdecydowałyście sie na 2 dziecko?

Gość kijonajovedofaku
a jaka roznica wieku?

Gość pamand
Z różnych powodów ! Ale to nasza osobista sprawa :P

Gość i jak?
jak jedno będzie zmywało to drugie raz dwa poodkurza.

Gość kijonajovedofaku
a jak poradzić sobie z 2 tak malych dzieci? Tego sie chyba najbardziej boje a moj maz nalega na rodzenstwo dla cory :)

A w jakim wieku córka? u mnie ta różnica nie jest taka mało. Spokojnie da się to ogarnąć. Zależy jeszcze od samodzielności starszego i jego przygotowania na przyjście młodszego rodzeństwa

Gość z wielu wielu powodów
u nas będzie różnica wieku 2lata i 9miesięcy...żałuję, że nie zdecydowałam się 9miesięcy wcześniej:)

Gość kijonajovedofaku
corka ma teraz rowno 2 latka :)

Gość kijonajovedofaku
corka raczej malo samodzielna :( Troszke opozniona rozwojowo fizycznie z pewnych niegroźnych wzgledow. Zaczela chodzic pozno itp.

Gość kijonajovedofaku
na pewno tylko i wylacznie samodzielnie sie bawi, woli sama sie soba zajmowac niz otoczeniem itp. Ze mn abawic sie nie chce. Przytulac za to owszem.

Gość Keczupik i musztarda
Majóweczko czy twoje pierwsze córeczki to bliźniaczki?

Gość załuje za nie mam 3 albo 4
kazde z 2 ma inny charakter - fajne to!

Gość kijonajovedofaku
a czy majac 2 dzieci tak samo mocno sie je kocha ? Sama jestem jedynaczka ciezko mi to pojac. Czy nie ma tak ze bardziej sie skupia czasem na jednym niz na 2? co sie kosztem 2 odbija

Gość fdgfghfhfghfghgf
dlatego zeby zrobic trzecie,

To nie jest mała różnica wieku. spokojnie można wszystko ogarnąć. skoro niektóre kobiety radzą sobie z dwójką rok po roku to tu nie widzę większego problemu

Nie to nie blizniaczki,obie planowane jedna ma 7,5 druga 21 miesiecy a trzecia ciaza nie planowana zupelnie,ale jest i trzeba bedzie dalej zyc :)

Gość kijonajovedofaku
moze ktoras mama sie wypowie , ktora sama ma rodzenstwo i min. 2 dzieci? Jesli juz mam sie zdecydowac na 2 dziecko wole zdby roznica byla niewielka poniewaz lepszy kontakt beda mialy dzieci

A to zalezy u mnie naprzyklad jest tak ze starsza mi bardzo angazowala sie zeby pomoc malej,a teraz razem sie swietnie bawia ,pomimo 5 lat roznicy,teraz bezie roznica 2,5 i troszke sie boje jak to bedzie troszke :(

Gość mam 2 dzieci i siostre
i zazdroszcze mezowi, ktory ma jeszce brata. Ciekawiej jest.

Gość aassa
Ja mam czworo rodzeństwa mąz 5, i dwójke dzieci, różnica wieku między nimi to 2 lata may syna i córkę,ale właśnie planujemy 3 dziecko. Jęśli chodzi o obowiązki to jest ich sporo jak dzieci są małe ale kontakt między nimi jest wspaniały,wszystko robią razem,to najcudowniejsze co może być.

Gość D.BillI
ja mam czworo rodzeństwa - następna po mnie jest 4 lata mlodsza i mając bandę w moim wieku w okolicy to z nią się jeszcze czasem bawilismy, ale z tą 6 lat młodszą już się nie dało...mój face też ma 6 lat młodszą siostrę i dopiero jak dorośli to sensowny kontakt był - także im szybciej tym lepiej - ja mam dzieci w odstępie 2 lat i 3 mies. i na razie są wobec siebie swietne - nie ma zazdrości, no może czasem o zabawki, ale jak raz przyjechałam po starszego do przedszkola to się pytał od razu: gdzie dzidzia? ja wiedziałam od razu, że albo wcale albo dwójka.

Ja mam córe 1,5 roku i oczekujemy na druga dzidzie.Różnica bedzie dokładnie 2 lata.Sama mam młodsza siostre i nie wyobrazam sobie mojego dziecka jedynaczka.Mam przyjaciółke,która nie ma rodzeństwa i powiedziła,ze nigdy tego swojemu dziecku nie zrobi.Tez juz oczekuje drugiego. Wszystkie znajome,które maja 2 dzieci,tiewrdza,że poczatek jest ciężki,ale pózniej duuzo łatwiej.Dzieci bawia sie ze sobą a jedynak-jedynaczka bez przerwy na rodzicach wisi. zobaczymy jak bedzie.

Gość 3dziesto latkii
Mam 7 miesieczne dziecko i chcemy drugie,dlaczego? bo lepiej zeby dziecko w dalekiej przysżłosci samo na swiecie nie zostalo,tylko mialo rodzenstwo,pozatym chcemy drugie-może będzie do pary-dziewuszka :),i tez gdyby nie daj Boze cos sie stało któremus dziecku zebysmy i my nie zostali sami na starosc,chce drugiego bobaska :) to niesamowite byc mama, i nie chce dziecka jedynaka.

Gość 3dziesto latkii
,,znajomi,, około 40 stracili syna.. jedynego... kilka lat temu.. i chyba raczej sie nie zdecyduja ,,od nowa,, na dziecko.. a szkoda,bos tarzy nie są...

Ja mam 3 rodzeństwa i bardzo to doceniam, szczególnie teraz kiedy jesteśmy dorośli. Rodzeństwo to przyjaciele na całe życie. Przynajmniej my tak zostaliśmy wychowani. W dzieciństwie było różnie... teraz też się kłócimy, ale bardzo kochamy! Nie jesteśmy egoistami, umiemy się dzielić i doceniać to co mamy. Mam 2 dzieci i chciałabym więcej....