Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy dam radę??

Mam problem! Nie wiem czy zdam maturę i czy ma to sens bym szła na studia?

Polecane posty

Jestem w ostatniej klasie technikum i boję się, bardzo się boje czy taki byle jaka dziewczyna jak ja zda maturę? czy zdobędzie tytuł technika? i czy będę mogła isc na studia by później w przyszłości zdobyc dobrą pracę. Jest jeden problem z języków obcych i przedmiotów ścisłych jestem słaba to raz a dwa mam wadę wymowy i nie wiem czy w tej sytuacji powinnam przystępowac do matury, szczególnie do matury ustnej z angielskiego :(

Gość gyuguy
a dlaczego ktos kto nie jest w stanie zdac matury mysli w ogole o studiach? Co to za glupia moda, ze kazdy przyglup musi miec wyzsze?:O

Gość nie wiem czy dam rade??
Dlaczego przygłup? z historii, wosu mam oceny bardzo dobre, mam również talent plastyczny. Myślałam o prawie ale to nie wchodzi w grę. Myślałam o administracji.

Gość jfgjfjh
gyuguy, sam jesteś przygłupem. Pewnie, że powinnaś przystąpić do matury i iść na studia. Wiadomo, że można nie zdać matury, sporo uczniów boi się tego a niektórzy nawet rzeczywiście nie zdają (podobno 25% w tym roku nie zdało :O ), ale po co myśleć, że zaraz nie zdasz, weź się do nauki to zdasz. Wada wymowy to żaden problem, oglądaj TV i zobacz, że nawet sporo znanych osób ma takową i są na wysokich stanowiskach czy czymś w tym stylu.

Tylko że moja wada przenosi się na słowa. Np. jak mam wypowiedziec c to wypowiadam s, wypowiedziec "cz" to wypowiadam "sz" jak mam wypowiedziec "ł" to często wypowiadam "w". A chciałabym isc na studia i zdac maturę.

Gość Czawdar
Dzisiaj magister to żadne wydarzenie, znam młotów co mają magistra.

Gość jfgjfjh
Mówię Ci, że wada wymowy to żadna tragedia, na pewno Ci to nie przeszkodzi w maturze i studiach.

ale jednak na ustnej maturze z angielskiego to jest lekki problem, mogę wziąc jakieś zaświadczenie od logopedy bym ulgowo została na ustnej maturze z angola potraktowana?

Gość szymeczekszymeczek
mój profesor od matematyki też ma wadę wymowy i czasem przekręca wyrazy, wszyscy z niego leją :D

Gość może zdasz próbuj
:)

Gość uytiuyiouoluilkj
"mogę wziąc jakieś zaświadczenie od logopedy bym ulgowo została na ustnej maturze z angola potraktowana?" To raczej w szkole się musisz dopytać, osobiście nie wiem. Jednak dużo osób ma wadę wymowy i jakoś na studia idą więc nie powinnaś mieć problemu i Ty ;)

A ja nie wiem, czy nie dostanę raka i czy ma sens bym zakładała rodzinę. Kazdy ma problemy, z ktorymi sobie musi radzić, a wymyślanie czarnych scenariuszy nic dobrego ani konstruktywnego nie przynosi.

Gość nbhgtr
Twoi nauczyciele chyba wiedzą ,że masz wade wymowy i jak to się może przekładać na naukę języków obcych ?! Matura pisemna nie stanowi problemu,a na ustną przygotuj sobie wstęp w języku obcym na temat tego jaki masz problem. Powinno zrobić wrazenie. Tak samo jak gyagay uważam,że nie każdy musi iść na studia tym bardziej jak sama matura to dla niego problem. A przygłupem jest się wtedy gdy idzie sie na byle jakie studia i potem klepie się biede ,albo jest się zatrudnianym przez osoby po zawodówkach lub np dobrych kursach zawodowych