Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdhfdgfhfdg

Zaduszki to nie jest święto nowoczesnej Polski - ruch Palikota protestuje

Polecane posty

Gość fdhfdgfhfdg

Zaduszki to przejaw zacofania, homofobi i antysemityzmu polskiego społeczeństwa będziemy wnioskować o usunięcie tego dnia z kalendarza świąt

Gość adfasfasfa
A w czym Ci te święta przeszkadzają skoro nie jest to dzień wolny od pracy? Czy jest?

Gość ptasiek nastroszony
i ma rację , wogóle nie wiem , ale w polsce chyba nie są przestrzegane żadne normy europejskie dot. cmentarzy i zabobonów z nimi związanych, trzeba z tym zrobić porządek.

Gość ptasiek nastroszony
bo naprzyklad czy święto zwane Wszystkich Świętych to nasze świeto? nie! swiętych tu nie ma! a kryzys jest. więc dodatkowy dzień nieróbstwa to generowanie kryzysu i strata dla biznesu, podczas gdy lud ciemny miast i wsi chodzi czcić nieswoje święto miast się za robotę wziąć

Gość fdhfdhfdhd
jeżeli Polska chce być nowoczesna, demokratyczna, świecka to trzeba skończyć z zabobonami naukowo jest udowodnione, że zmarli przestają istnieć i tego powinniśmy uczyć w szkołach

Gość ezazam
Polska jest krajem katolickim i wyobraź sobie, że są tu ludzie wierzący np. ja. A skoro tobie się zaduszki nie podobają to nie obchodź tego święta, nie idź na cmentarz. Tak wog. w czym Ci to przeszkadza? Jak jeden dzień będziesz mieć wolne to nic Ci się nie stanie, a nie sory zaduszki nie ma wolnego. Nawet nie wiesz na czym to święto polega. Homofobia i anysemityzm haha. Żal mi cię człowieku.

Gość kto sie modli ten ma
Wszystkich Świętych to jest nasze świeto a 2 listopada to świento dusz w czyscu swiento zmarłych to wymysł komunistów

Gość ezazam
Jak może być udowodnione naukowo, że życie po śmierci nie istnieje? Wiesz w ogóle na czym polega wiara?

Gość dziś są zaduszki
święto zmarłych, dawne dziady wszystkich świętych? pierwsze słyszę, to coś jak halołin? taka nowa "tradycja"?

Gość matacz..-.
fdhfdhfdhd jeżeli Polska chce być nowoczesna, demokratyczna, świecka to trzeba skończyć z zabobonami naukowo jest udowodnione, że zmarli przestają istnieć i tego powinniśmy uczyć w szkołach bredzisz chłopie !! zainteresuj sie tematem a wlosy ci sie na głowie zjerzą , i biczowac sie bedziesz jakis głupi i niewiedzacy ! dowiesz sie bowiem dlaczego rzady panst takich jak USA. IRAN. ROSJA . tak bardzo sie interesują tzw, parapsychologią , dlaczego hipnozą , dlaczego bytami ! dlaczego podruzami astralnymi ! tak tak ! Nawet nasz spiewak Stachurski mówił o tym w radio w swoim wywiadzie , a jak sie zainteresujesz dojdziesz do tych niby bajek , a wtedy poznajac fakty sam ocenisz ! póki co zyj w nieiwedzy ale nie pisz bzdur .

Gość matacz..-.
o udokumentowancych przypadkach reinkarnacji sie też nie mówi z racji iz podwazyło by to religie , wiec znowu , ale naukowe dowody są , jak wczesniej pisałem mnustwo udokumentowanych faktycznych zyc po zyciu , sławny przypadek do ktorego zaraz odesle jest przykładem , ze zycie po smierci jest takich przypadków jest mnustwo oto jeden z nich http://www.insomnia.pl/Prawdziwa_historia_o_reinkarnacji__ten_tekst_powinien_przeczyta%C4%87_ka%C5%BCdy_z_Was!-t285864.html

Gość matacz..-.
z linku by działał trzeba usunac spacje , kafe je robi !!

Gość Roman Sobieszczański-Pasztęski
KRETYNSKA PROWOKACJA JAKIEGOS OSZOLOMA Z PISU

Gość łyka prowo jak pelikan
:D :D :D :D :D :D

Gość bylibyśmy nowoczesni
gdybysmy obchodzili halloween Śmieszne

Gość matacz..-.
społeczenstwu podawana jest wiedza pod kontrolą , manipulacja nim znana jest jeszcze za czasów faraonów . Do dzis mozna smiał wcisnac ludziom kit a ci w niego uwierzą bo dzialaja tak silne zaczeione w umysle wierzenia , ze trudno je obalic . żywym przykładem na zbiorowe matactwo jest temat dwóch wierz w ameryce , i to ze w pentagon uderzył samolot ., Koperfild moze spokojnie sprawic ze statuła wolnosci znika , ze wagon znika , wykozystuje bowiem te same mechanizmy ... zastanów sie wiecz człowicze - co i kto z ciebie robi ....

jeżeli Polska chce być nowoczesna, demokratyczna, świecka to trzeba skończyć z zabobonami taaaa i staniemy sie jak Francja, Holandia, Niemcy lub Belgia.... bedziemy rammadan obchodzic.

Gość ptasiek nastroszony
ramadan jest trendy. golasy zabiedzone gdyby miesiąc nie jadly to i schudłyby i może by orgazmy były w końcu a i oszczędność bo żywność droga

Gość matacz..-.
nie z zabobonami , bo to zrecz dyskusyjna ! trzeba dotrzec do prawdy . Ale ludzie musza ja chciec poznać i zrozumiec ! Bo dlaczego np kościół zmienił dekalog ! tak , tak wywalił z niego drugie przykazanie , a ostanie podzielił na dwa by ilosc sie zgadzała , dlatego 10 brzmi smiesznie bo zaczyna sie od słów " ani zadnej rzeczy ....." ale czy ktos z zwykłych ludzi sie zastanawial kiedykolwiek dlaczego ? NIE !

bredzisz chłopie !! zainteresuj sie tematem a wlosy ci sie na głowie zjerzą , i biczowac sie bedziesz jakis głupi i niewiedzacy ! dowiesz sie bowiem dlaczego rzady panst takich jak USA. IRAN. ROSJA . tak bardzo sie interesują tzw, parapsychologią , dlaczego hipnozą , dlaczego bytami ! dlaczego podruzami astralnymi ! o jakie "byty" chodzi?? czy przypadkiem nie o te które które kilka tysięcy lat temu zostały wyrzucone na ziemie i od zawsze współudziały z polityka na szkodę ludzkości??

Gość matacz..-.
oto tresc drugiego przykazania tego nie katechetycznego dekalogu znajdziesz w w Bilbi w ksiedze mojrzeszowej Nie wolno ci mieć innych bogów oprócz Mnie. Nie wolno ci zrobić sobie figury, żadnego wyobrażenia tego, co jest w niebie na górze, ani tego, co jest na ziemi w dole, ani tego, co jest w wodzie poniżej lądu. Nie wolno ci oddawać im pokłonów i nie wolno ci im służyć, bo Ja , twój Bóg, jestem Bogiem żądającym wyłączności, który karę grzech ojców synom do trzeciego i czwartego pokolenia, tym, którzy Mnie nienawidzą, a tym, którzy Mnie kochają i przestrzegają Moich przykazań, wyświadczam dobro przez tysiące .

dzisiaj incognito matacz a Ty to za hebraiste robisz??? Co tlumaczenie to inna interpretacja. a co brakująca treść to brakująca treść ja w czarnych skrzynkach tu154

Gość co ten pislam z
ludzi robi :D :D

Gość co ty masz w głowie
znafco :D :D :D cinkie prowo łykasz :D :D :D

Gość nawiedzony Bolek
żydokomuno gejowska precz! Nie odamy krzyżaaaaa!