Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FLASH SUPER NEWS 25h

Manipulacje na rynku cen paliw

Polecane posty

Gość FLASH SUPER NEWS 25h

http://tiny.pl/h1lsc Eksperci przewidują dalszy wzrost cen paliw. Orlenowi grozi bowiem wielomilionowa kara za przedwyborcze granie cenami paliw, którą koncern najpewniej wliczy w ceny sprzedawanych produktów - informuje "Gazeta Polska codziennie'. Chodzi o przedwyborczą sytuację, gdy podczas kampanii Orlen utrzymywał na swoich stacjach ceny prawie na poziomie hurtowym. Wywołało to prawdziwą burzę, gdyż mniejsi uczestnicy rynku nie mogli dopłacać do interesu. Upadek groził 3 tys. niezależnych stacji. Dystrybutorzy zarzucili Orlenowi stosownie nieuczciwych praktyk i wystosowali skargi do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Jeżeli ten je uzna, Orlenowi grozi wielomilionowa kara. Po wyborach wszystko wróciło do normy, a ceny hurtowe paliw są teraz w Polsce najdroższe od 7 lat. W styczniu cena oleju napędowego może wzrosnąć o prawie 10 proc., a do końca 2012 r. cena autogazu nawet o złotego. Po wyborach wszystko wróciło do normy, a ceny hurtowe paliw są teraz w Polsce najdroższe od 7 lat. W styczniu cena oleju napędowego może wzrosnąć o prawie 10 proc., a do końca 2012 r. cena autogazu nawet o złotego.

Gość a my zrobimy zemste
kierowcy trzeba w ogolę przestać kupować paliwo na tych stacjach BP i STATOIL. niech zbankrutują to bendzie nauczka dla innych stacji ze z nami kierowcami nie ma żartów

Gość ewrfewrew
Dlaczego BP I Statoil? Ja proponuje Orlen i Bliską. :classic_cool:

Ja kupuję benzynę w najbliższej stacji i nie jest ona oznaczona żadną znana nazwą stacji paliw. Po prostu: stacja paliw.

Gość rusałka092
jak na Białorusi jak ja mam ponad 500km ? niby to miało by się mnie opłacać ?

babeczki, na Białorusi mówisz? Ja mam do Ukrainy ok. 60 km, ludzie przywożą paliwo , ale tanio nie kupują, po3,5-4 zł/litr, sprzedają po 4,5zł/litr, więc nie za bardzo się opłaca ryzykować to, że można wlać "ochrzczone" paliwo:O

Białoruś to nie Ukraina. To raz. Po drugie handlarze z Białorusi sprzedają w kraju po 3.50zł w hurcie, a więc mówimy o ilościach rzędu 500L jednorazowo. I nie jest chrzczone, normalne paliwo. Należy się dogadać ze znajomymi, złapać kontakt i jazda.

Gość I teraz sie zacznie.
Trzeba było myslec na wyborach, a nie teraz biedolic. Wszystko drozeje, ale nigdzie o tym nie mowia. W mediach maja "wazniejsze" problemy :/ No tak, ale Kaczynski to przeciez brzydki i o Smolensku tylko gadał...

Gość I teraz sie zacznie.
Dalej ogladajcie tvn. Trzymajcie sie kochani, niedługo bedzie wam zielono. Zycze wiecej samodzielnego myslenia

Gość iq po menedżment
Mogę płacić i 30zł za litr, byle nie było PiSu :)