Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olga777

błagam, pomóżcie !!!

Polecane posty

Gość olga777

Witajcie, potrzebuję Waszej porady. Znalazłam sie w bardzo trudnej sytuacji i nie wiem co robić. Otóż mieszkam od 6 miesięcy w UK. Pracowałam, ale tydzień temu straciłam pracę. Jestem w ciąży, będę samotną matką niestety (partner mnie zostawił, na alimenty nie mogę liczyć). Czy mam szansę na zasiłek dla bezrobotnych po przepracowaniu raptem 6 m-cy? Czy mam szansę na mieszkanie socjalne, jakieś benefity? Czy sobie poradzę tu sama w UK z dzieckiem? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Najlepiej poszukaj w swojej lub blisko twojej miejscowosci jakiegos punktu informacyjnego dla polakow i oni już beda najlepiej wiedziec jak Tobie pomoc wszystkie porady sa za darmo i wrazie w moga Tobie pomoc z tlumaczeniem wypelnieniem wszystkich dokumentow pozdrawiam

Gość ale na benefity to trzeba
troche poczkeac. niektorzy czekaja meisiacami. wiec pomysl czy w meidzy czasie bedziesz miala za co zyc./

Ja czekalam rok z tym że nie bylam i nie jestem samotna mama mój maz pracowal bez tego było y ciezko jest taka organizacja jak Vincent on pomaga ludziom w ciezkich sytuacjach ja mieszkam w Irlandii wiec moje inf moga się tobie nie przydac

Gość xcvbnmxcfghjkldfghjk
liczylas na faceta sie nie udalo liczyz na panstwo teeraz

Gość olga777
bardzo dziękuję za odpowiedzi. A dla informacji tego mądralińskiego: nie "dupczyłam się" z Anglikiem, tylko byłam w kilkuletnim związku z Polakiem. A mam szansę na mieszkanie socjalne czy jakiś zasiłek dla bezrobotnych? orientuje się ktoś?

Gość karla530
Masz szanse i to powinnaś dostać od ręki.

Gość ze sie tak zapytam
skoro nie pracyjes zod tygodnia to dlaczego nie znalazlas sobie informacji w necie? albo nie poszlas do councilu?

Gość gfhtrhtyht
olga a wiesz co to google??? nie wiem czy tu ci ktos odpowie.

Dlaczego oglaszacie się na forum tu kazdy moze powiedziec co kolwiek Kobieto ty bedziesz matka i ojcem w jednym wiec weź się wgarz i zacznij chodzic po instytucjach i za dawaj im te pytania bedz odpowiedzialna osoba a nie na kompie siedzisz iczekasz aż ktos da tobie "recepte" na zalatwienie spraw

Gość poproś o prawnika
po to jest internet, aby pytać, szukać, sprawdzać. Możesz liczyć na ojca dziecka i radziłabym wszcvząć pozew o ojcostwo i alimenty w Anglii lub w Polsce. Nie wiem jak to działa w Anglii, ale wiem jak w Polsce. Jeśli się nie będzie przyznawał, to w którymś momencie sąd zażąda badań DNA. W Anglii możesz je kupić normalnie, prawda. Nie ma tak, że kobieta nagle staje się wiatropylna. Chiało się Wam obojgu, ok. Ale teraz również obydwoje musicie za to ponieść odpowiedzialność. Nie daj sobie wmówić, że tylko Ty. Chyba, że ten facet, to cham lub typ gwałciciela wrzucającego tabletkę do drinku i ...ego pannę. To wtedy lepiej go sobie darować. Żadne pieniądze nie dadzą Twemu dziecku spokoju od takiego okrutnika. Domyślam się, że miałaś doczynienia z typem gwałciciela - przykro mi z tego powodu. Gratuluję Tobie i tylko Tobie dziecka, jak jest dziecko, jest radość, będzie dobrze, jesteś dzielna. Spytaj w kilku miejscach, co zrobić w Twojej sytuacji. Nie Ty pierwsza i nie ostatnia. Głowa do góry. Będzie dobrze!

Gość biale__wino__z__woda__gazowana
Z tego co wiem zeby dostac benefit trzeba najpierw w ciagu pierwszego miesiaca pracy dodzwonic sie do home office i zarejestrowac, co kosztuje 90 funtow. Dostajesz przy tym specjalna karte. Po przepracowaniu calego roku z nie wiecej niz dwoma miesiacami przerwy i bedac w posiadaniu owej karty jestes uprawniona do benefitow. Tyle wiem. Ale jak jest z babkami w ciazy to nie wiem. Ja bym Ci w kazdym razie radzila znalezc prace i pracowac az do rozwiazania.

Gość biale__wino__z__woda__gazowana
I nie mmow nowemu pracodawcy ze jestes w ciazy. Jesli praca jest legalna to jesli Cie zatrudni to NIE MA PRAWA CIE ZWOLNIC i musi potem dac Ci urlop macierzynski. Lepiej wez sie w garsc bo moze byc kiepsko.

Gość rejestracja w home office
zostala zniesiona 1go kwietnia tego roku

Gość biale wino
widac ze jestes do tylu heh zalosne.

Wlasnie o tym pisalam kazdy ma jakies wiadomosci z tym że nie wiesz ktore sa aktualne prawo się zmienia zwlaszcza teraz a z tego co pisalas olga777tonie masz zbyt fajnie i wydaje mi się że to nie jest odpowiedni moment żeby dzialac po omacku "bo ten mi powiedzial a bo kolezanka powiedziala" umiesz liczyc licz na siebie powodzenia

Gość hono lulu.
no wlacha WRs juz nie ma :O