Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leokadia ddd

Od kilku miesiecys sie,zastanawiamy..kafeterianki zdecydujcie za mnie;)

Polecane posty

Gość leokadia ddd

Syn ma 16miesiecy,od zawsze wiedzielismy ze nie poprzestaniemy na jednym dziecku,marzylam zeby razem sie bawiły, mialy siebie,itd Ale zdrugiej strony wlasnie wykanczamy dom, odbilismy sie troche finansowo,mysle nad powrotem do pracy, chcemy wyjezdzac i cieszyc sie zyciem. Od kilku miesiecy targaja nami watpliwosci...kurde..miala ktoras z was taki dylemat?

Gość leokadia ddd
Po za tym boję się ze za jakis czas moge zalowac..mam 27lat,eh...

Gość jsdhjakjhdak
jestem matka 2jki dzieci i nigdy nie żałowałam,że zdecydowałam się na następne,ale to i tak musi byc Twoja decyzja

Gość butelkowa mama
ja też mam dwóch smyków i warto choć chyba za długo czekaliśmy, różnica między nimi jest ponad 5 lat.... Ale kocham obu strrrrrrrrrrrrasznie i nie żałuję. a co do warunków? Zmieniały się i nadal się zmieniają, niczego nie przewidzisz, dziś masz pracę jutro możesz nie mieć, dziś masz dom jutro.... no oczywiście nie życzę nić złego i nie chcę krakać, ale nigdy nie wiadomo co będzie jutro. powinno chodzić tylko o to czy chcecie drugiego dziecka, czy wolicie jedno...

Gość kaskadaaa
mam ten sam problem tylko ja mam 23 lata. Pracowałam tylko pół rok za czym zaszłam w ciąże powrotu tam nie mam;( Nie mam z kim zostawić dziecka;( Na jedno chciałabym pracować a na drugie chciałabym jeszcze jedno dziecko i żeby nie była tak duża różnica wiekowa. Finansowo na razie dobrze stoimy mamy własny dom, od czas do czas jeździmy na wczasy... Męczy mnie też presja otoczenia

Gość fasdsdasd
decyduję za ciebie - nie miej drugiego dziecka:/

To musi być WASZA decyzja. W naszym wypadku decyzja o drugim dziecku była ciągle odkładana z różnych względów.Teraz jak wszystko jest na dobrej drodze to nie chce mi się już babrać w pieluchy itp., bo starsze dziecko mam w miarę samodzielne (8 lat) dzięki czemu ja mam więcej luzu.I pewnie zostanie jedno.

Gość worena
moje ma dwa lata i lada moment zaczynam starania o drugie :-)

Gość mamamama27
ja bym chciała drugie

Im szybciej sie zdecydujesz tym lepiej. Za duza roznica to tak jak dwoje jedynakow. Moj maz ma duza roznice i cierpial przez to w dziecinstwie.

Gość dwudziestka piątka
Z tego co wiem im dłuższą się ma przerwę tym bardziej się już nie chce tego wszystkiego jeszcze raz wałkować. Teraz jest najlepszy czas. Mam dzieci z różnicą 1 i 9 mcy. Jest super. Jak bliźniaki :) Na początku było trudno, ale teraz to bajka. Chodzą razem do przedszkola, bawią się itd...