Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hnbfodb

polska to chory i dziki kraj

Polecane posty

Gość hnbfodb

Jak pracujesz na etacie w firmie zarabiasz grosze i boisz się zwolnienia a jak założysz własny biznes to państwo tak cie przepisami i podatkami dojedzie ze prawie nic nie d się odłożyć ciężko wyżyć z miesiąca na miesiąc mam dość a za co kupić mieszkanie dom wybudować rodziny zakładać

Gość z cyklu Porada Babeczki
Pan Babeczka za chwilę poradzi jak żyć, by przeżyć. Proszę o chwilę cierpliwości.

Gość z cyklu Porada Babeczki
o, proszę. 🌼

Gość hnbfodb
mysle czy nie zostawić tego wszystkiego sprzedać co mam i wyjechać z daleka od pl

Gość no to ja teżzzzzz
mam podobnie i tez mysle o wyjezdzie

Gość xcvbnmxcfghjkldfghjk
nie pozwole gadac tak o polsce - polska miala wiele intelektualistow i arystokracji albo wymordowani albo wyjechali i wiec w polsce panuje nadal jakas ta bzdurba ideologa rownosci i czas zrozumiec ze od kazdej indywidalnej osoby zalezy zmiana tego co jest w polsce a wiec i od ciebie jak ci sie nie podoba rusz glowa zaloz wasny business http://www.youtube.com/watch?v=yxRUivXWv2g

Gość no to ja teżzzzzz
autor własnie pisze o własnym biznesie co czytac nie umiesz nie wrto zakładać nic swojego bą są wysokie podatki od czego tylko się da !!!!! i multum przepisów chorych przepisów

Gość ja też jestem wkurzona
Pracuję 15 lat, wykształcenie nieważne, bo dzisiaj nie to się liczy, doświadczenie mam, dość specyficzne, ale z zakresu rachunkowości, finansów i spraw organizacyjnych firmy (od strony formalnej). Zarabiam w porywach do 1500 netto:-o Owszem, mąż ma 2 x tyle co ja, żyjąc normalnie, bez szaleństwa, ale i bez biedowania zostaje nam co miesiąc około 2000 zł oszczędności, z tym, że ja jestem wkurzona, bo JA zarabiam ile zarabiam. Praca jest jaka jest, lepiej taką mieć, jak żadną, szukam, rozglądam się, pytam, dzwonię ... i wielkie NIC, owszem oferty jakieś są, ale nie dla mnie, nic przy czym mogłabym się zaczepić i spróbować czegoś nowego. 2 lata temu startowałam autentiko do pracy w nowym markecie u nas. Nie przyjęli mnie .... bo jak baba przeczytała moje cv, to uznała, że bardzo będę załowała (ona wiedziała lepiej), że będę sfrustrowana i że dziękuje, że przyszłam, ale nie będzie już mnie dłużej trzymać :-o karwa, bo co? bo pracuję w biurze i że niby do pracy w sklepie nie nadam się? pracy się nie boję! ciężkiej też nie! Ale nie mogę znaleźć nic nowego. Nic, co dałoby mi satysfakcję i lepsze nieco pieniądze. Myślicie, że chcę bardzo dużo? Dla mnie szczyt marzeń to zobaczyć przelew na kwotę z "dwójką" z przodu, żeby przekroczyć te 2000 netto, to AŻ 500 zł więcej niż mam teraz. Co mi to da? Ano satysfakcję i poczucie, że i bez dochodów męża dałaby radę. Tu nie o zycie w luksusach chodzi, a przyzwoitość - normalna pensja za normalną pracę. A do tego mam takie cukiereczki, że się scyzoryk w kieszeni otwiera, jak widzę, że inni, tzw. miglansi i opier***cze mają nieźle a narobić się nie narobią. Ot - Polska!!!!😠

Gość kalamangio
Jest taki program w TV państwo w państwie polecam a PL to kraj dla rodzin rządzących reszta się nie liczy

co z tego ze podatki sa sie cos zrobic

Gość hnbfodb
mieliśmy z mezem prace na etacie ja 1200 zł mąż 2800 zł zwolniliśmy się założyliśmy mądry biznes za własne pieniądze sami go rozkręciliśmy znaleźliśmy odbiorców klientów sami swoje cięko zarobione pieniądze inwestowaliśmy a teraz miesięcznie do państwa oddajemy 20 tyś !!!! a nowe przepisy któe wychodzą w zycie sa dla nas tak trudne do zrealizowania ze martwimy się czy damy rade czy nie zamkniemy firmy i padniemy z głodu

nie wiedzialam o tym- tzn ze akurat utrudniaja to wszytsko w polsce czasami zastanawiam sie czy nowa korupcja sei nie rodzi bo to logiki nie ma

Sprzedaj póki czas i wyjeżdżaj bo ten kraj jedzie po równi pochyłej od wielu lat. Życie zmarnujecie, świata nie obejrzycie, a na starość będziecie wegetować na głodowych emeryturach i czołgać się, żeby was ktoś do lekarza przyjął. Naprawdę radzę wziąć sobie to do serca i działać póki czas. Tu się nic nie zmieni, ludzie coraz bardziej chamowaci, zero rozwoju i inwestycji (a jak są to praca za grosze w nich), rosnący dług, który sięga już 900 mld złotych i przyspiesza coraz bardziej. Aktualnie trwa likwidacja kraju metodami ekonomicznymi i zapomnij, że poza grupką ustawionych z polecenia cwaniaków piejących jak jest super wystarczy pracy dla 38-milionowego narodu. Ludzie są w większości na kolanach, bez oszczędności i perspektyw. I będzie coraz gorzej, zobaczysz.

Zobaczcie na ZUS - deficyt roczny już 65 mld. Wasza kasa idzie na podtrzymywanie bieżących emerytów, których przybywa. Nikt tam dla was ani grosza nie odkłada, a jeszcze muszą pożyczać kasę, żeby się wypłacić. Myślicie, że to się zmieni za 20-30 lat? Ten kraj się rozleci i skończy wojną domową gorszą niż w Grecji w ciągu góra 5 lat.

Gość gggrrr45
Naucz sie kombinowac i krasc, bo wszyscy tak robia.

Zgadza się. Uczciwi w tym kraju są jeleniami utrzymującymi chory system. Ale nie każdy chce tak żyć i nie każdy ma naturę złodzieja. Są kraje, gdzie jest po prostu normalnie i nie trzeba kraść, żeby godnie przeżyć. Nam bardzo daleko do takiego statusu, obawiam się że może być tylko gorzej.

Gość babeczku na kolanach
znajduje się tylko wieczorami (((((((:classic_cool:)))

Gość Dobrawka88
Jak to Janusz Krowin-Mikke powiedział- Polak będzie wtedy bogaty, kiedy panstwo przestanie go okradac z jego wlasnych zarobionych pieniędzy. Im więcej Własnosci tym więcej wolnosci. No ale durnie chcieliscie Unii i PO - Wasza bieda 🖐️

Gość Dobrawka88
Korwin*

Gość Dobrawka88
Nie dopuszczą go do wladzy albo jak to się stanie to potem zabiją. ONR - Ci ludzie wiedzą o co walczą ale jak zwykle ABW robi dobrze koło dupy.

JKM jest obecnie jedynym politykiem, który ma czyste ręce i nigdy nic nie wziął, pracuje głową i sam osiągnął obecny status majątkowy. Wzorowy przywódca i człowiek, który mógłby nieźle zamieszać w tej okrągłostołowej zupie. I dlatego jest izolowany, szykanowany i wręcz olewany przez media. To jest ich metoda na niego.

nie pozwole gadac tak o polsce - polska miala wiele intelektualistow i arystokracji albo wymordowani albo wyjechali ------------------------------------------------------------ no i dobrze przez ta "inteligencje" polska jest czym jest juz dwa razy polske przechulali

Spoko. Po wojnie domowej nie będzie lepszego kandydata na przywódcę. On jest autentyczny, szczery, nie reżyserowany. Wystarczy popatrzeć na te spontaniczne wypowiedzi. Jedzie prosto z mostu i nie pierdoli się. Nzywa rzeczy po imieniu, a nie ględzi i bredzi jak cała ta reszta, która boi się gęby otworzyć, żeby się komuś nie narazić.

Gość myszellina
Wzorowy przywódca i człowiek, który mógłby nieźle zamieszać w tej okrągłostołowej zupie. Który sprowadza kobietę do roli matki, sprzątaczki i aparatu rozpłodowego, któremu nie widzi się kobieta za biurkiem prezesa i którego pomysłem na niechciane ciąże jest rodzenie i wychowywanie dzieci pod nadzorem wymiaru sprawiedliwości. Przywódca wzorowy, ou jea :o 🖐️

Gość myszellina
Hahha, rozumiem, że tacy jak Ty :classic_cool: :D:D:D Jakoś nie widziałam, by inteligentne, męskie głowy przesiadywały na kobiecym forum więc milcz :classic_cool: 🖐️