Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fioletowe króliczki

Bolesne badanie ginekologiczne czy tak zawsze będzie pytanie prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość fioletowe króliczki

Miałam problem z upławami poszłam do ginekologa pani doktór zrobiła mi zymaz musiała wprowadzić wziernik strasznie bolało myślałam, że się popłacze . Dostałam leki nie pomogło więc umówiłam się ponownie do lekarza ale tym razem do mężczyzny ponieważ słyszałam, że są delikatniejsi. Oczywiście chciał mnie zbadać i użył wziernik i znów to samo a do tego było jeszcze bardziej boleśniej niż gdy badała mnie kobieta. Czy zawsze będzie to tak bolało ? Dodam, że jestem dziewicą, i już drżę na samą myśl że znów muszę to przechodzić. Ponieważ niedługo trzeba będzie zrobić wymaz czy nie mam bakterii. Czy gdy zacznę współżyć badanie będzie mniej bolesne ?

hej pierwsze slysze zeby badano normalnie dopchwowo dziewice powinnas to zaznaczyc przed badaniem nie wiem dlaczego tak bolalo glowa do gory

Gość Alena contortionist
Jak stracisz dziewictwo to nie będzie boleć. Ale masz prawo być dziewicą. I to zależy od tego, jaką masz błonę. Np. czy używanie tamponów sprawia ci ból?

Gość fioletowe króliczki
normalnie by mnie nie badała do pochwowo ale musiała poprać wymaz więc nie miała wyjścia. Z tamponami to różnie czasami jak próbuje to zrobić szybko to boli zawsze zajmuje mi założenie go sporo czasu i czuje wtedy takie nie przyjemne uczucie ale to nie ból może delikatny ale nie tak silny jak podczas pobrania wymazu.

Gość NimfadoraTonks
Mi si e wydaje, że to wszystko zależy od tego czy się rozluźnisz. Postaraj się w trakcie badania o tym nie myśleć, im mniej się będziesz stresować i spinać mięśnie, tym mniej Cię będzie boleć ;) Z drugiej strony polecam poszukać lekarza, przy którym będziesz czuła się komfortowo i bezpiecznie :)

Gość fioletowe króliczki
Byłam rozluźniona ale jak zabolało to się spiełam i zaczęło bolec bardziej

Gość hamakowy raj
dlatego ja się nie wybieram do ginekologa

Gość fekolrtyp
Już wiesz jak to jest, więc powinno być lepiej później, bo stres robi swoje, jeszcze ból fizyczny potęguje...Warto też poszukać ginekologa z którym będziesz się dobrze komunikować, nie będziesz się go krępować, który Ci charakterem podpasuje, bo to dużo...a to ważny lekarz, bo sporo kobiet ma jakieś dolegliwości, no i ciąże...ja sobie nie wyobrażam chodzić do lekarza, który mruczy coś pod nosem, nic nie wyjaśni i sieje atmosferę grozy, że strach się odezwać...

Gość truskawka z czekoladą
z czasem nie będzie bolec

Gość Jolaaaa1987....
Ja uprawiam sex a i tak czuje lekki ból przy badaniu u ginekologa.

Gość mamamama27
hmmm mnie nie boli- myśle że to przez błone - pierwszy raz też tak boli a potem minie

Gość roman z mazowsza1978
kobiety to mają problemy

Gość doooooo
Mnie boli zawsze mimo,ze dziewica nie jestem.Nienawidze badan ginekologicznych.Najgozej bylo jak w ciazy bylam bo prawie co miesiac a potem nawet czesciej.Niestety za pare dni ide na cytologiee i juz sie strasznie boje.......

Gość Alena contortionist
ja byłam no i sie okazało że nie bolało aż się lekarka zdziwiła że ja naprawdę nic nie robiłam żadnych stosunków itd. i powiedziala że w przyszlości już nie bedzie problemu z rozerwaniem błony podczas stosunku;-)