Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggggg27

ile wynoszą was tygodniowe zakupy? UK

Polecane posty

vailla --> moj tez zawsze kupowal lunche w pracy poki nie zaczelam mu dawac tego co zostalo z obiadu i teraz specjalnie gotuje tak zeby wlasnie zamrozic mu na lunch. jezeli umiesz i lubisz gotowac to naprawde sie oplaca. moj R mnie teraz ciagle meczy zebym mu zrobila lunche do pracy. jak chcesz to ci moge napisac co dokladnie jest pycha i nadaje sie na zamrozenie.. wedliny to najlepsze sa w aldim, nie dosc ze duzy wybor to jeszcze tanio. maja wedliny francuskie, wloskie, niemieckie a nawet polskie typu krakowska.. w aldim bardzo dobry porownywalny jakosciowo do uncle ben's jest ryz w torebkach a kosztuje tylko 60p za 4 torebki. wole aldi od lidla. lidl jest drozszy a nie znajduje w nim tyle fajnych produktow co w aldi. jezeli chodzi o pieczywo to najlepsze swieze jest chyba w greggs, a tak to kupuje bagietki do przypieczenia w piekarniku, w ten sposob nic sie nie marnuje, bo bierzesz ile chcesz, 10 min i masz swieze pieczywo i ono jest tansze niz takie swieze ze sklepu. rowniez w aldim kupuje bo tam maja bagietki brown.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ZDZ chetnie bym skorzystala z twoich przepisow,ale R w ogole nie je warzyw ani owocow,wiec dla niego wiecznie samo mieso, poza tym, on nie je odgrzewanych, taki snob,ze ci mowie, powiedzialam mu zeby sam sobie dbal o swoj lunch jak podgrzewany jest bee. ale moze podaj mi przepis na twoj sheperds pie, bo kiedys dalas fotke i wygladalo pycha. ja za to bardzo duzo pieke:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moj facet przekonal sie do wielu polskich przepisow. a jak twoj idzie do baru i tam zamawia chili con carne to mysli ze to jest swiezo przygotowane? wiadomo ze przygotowuja na caly tydzien a potem to odgrzewaja... a moj tez miesny, warzywa i owoce je bo wie ze to zdrowe ale rownie dobrze moglby obyc sie bez tego, a tak poza tym tak jak dla twojego nie istnieje dla niego obiad bez miesa. mrozone i odgrzewane shepherds pie nie jest zbyt dobre bo tam sa ziemniaki a ziemniakow nie powinno sie mrozic, tzn mozna ale potem sa jakies takie beeee.... http://www.bbcgoodfood.com/recipes/9644/nofuss-shepherds-pie ja dodaje do tego jeszcze groszek ale dopiero pod koniec, i trzeba uwazac zeby ta masa miesna nie byla za mokra. dodaje takze wycisniety przez praske czosnek i kilka ziol. pod koniec pieczenia posypuje zoltym serem. na podobe robie cottage pie tylko, ze lamb zastepuje beef. chociaz niezbyt czesto bo to nie jest moje ulubione danie. wole kotlety :P a do kotletow przekonalam wszystkich jego znajomych i rodzine i wszyscy zawsze zjedli co do ostatniego okruszka :) sprobuj zrobic kotleciki z piersi kurczaka pokrojone w kostke wymieszane z maka, jajkiem, majonezem, serem, kukurydza i cebulka podane z ryzem na ostro :) to tez zawsze robi furore, wlasnie wczoraj tesciowa robila sama w domu bo jej zasmakowalo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Takiego kurczaka robie, spaghetti, roast itd ale najchetniej to jadlby steaki, pork chops, gammon steak. Ale warzyw nie tknie za nic, ewentualnie wypija innocent smothies i nigdy chory nie jest, nie wiem jak on to robi:) Ja mam swietny przepis na udka w sosie sojowo miodowym,mniam palce lizac, do tego patato wedges. Chillie con carne nie je, mowie ci, chlop o prostym smaku! Probowalam go przekonac do polskich potraw,ale cos mu nie pochodza. Juz sie poddalam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co do pieczywa
to najbardziej smaczne jest w Co-operative, szczegolnie zytni razowy chleb z ich serii Truly Irresistible (odpowiednik Tesco Finest),ale inne chleby i bulki tez sa niczego sobie, pyszne bagietki rowniez :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co do pieczywa
Vanilla sky - dawaj przepis na te udka bo juz sie robie glodna ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co do pieczywa
zgadzam sie z ZDZ, w Aldim wedliny sa bardzo smaczne, niekoniecznie tanie ale zdecydowanie bardziej kontynentalne w smaku - szynka bawarska czy niemiecka, rowniez jest kielbasa zywiecka i krakowska w plasterkach, sery zolte i biale serki do smarowania pieczywa - smaczniejsze niz niektore znanych marek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a wlasnie ze w aldim ceny za wedliny sa tansze niz np. w takim tesco, porownaj sobie :) vanilla -> wiedze ze twoj to zatwardzialy brytyjczyk, nic sie nie daje spolszczyc :P mozesz rzucic tym przepisem na palki jak ci sie bedzie chcialo, chetnie wyprbuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a wiesz jak oni to robia ze sa tacy odporni? nie przejmuja sie jak maja wyjsc na mroz w koszylce z krotkim rekawem i sie uodparniaja. tak samo biala goraczka mnie ogarniala jak widzialam jak nie dosc ze sam wychodzil na koszulce na mroz to jeszcze mojego malego w samych spiochach ze soba bral z narzuconym kocykiem, sniegi, nie sniegi, maly nie nosi rajstopek i od czasu do czasu zmarznie ale powiem ci ze nie chorowal od zeszlego roku nawet na katar.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przepis na palki badz udka co wolicie:) 3 lyzki stolowe masla 30 ml sosu sojowego, ja uzywam jasnego 125 ml miodu, uzywam najtanszego 0.5 kg udek lub palek, ja zawsze daje troszke wiecej wszystkie skladniki mieszam, wrzucam kuraka, marynuje ze 20min i do piekarnika na 220, lub 200 z termoobiegiem na 40min i gotowe:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja straszny zmarzluch jestem i zawsze wydaje mi sie,ze dzieciom tez zimno,a one tez zdrowe, czasem katar. za to corke wychowalam na poczatku w pl i wiecznie chora i na antybiotykach.. maly zdrowy jak ryba i R tez go wiecznie wynosil bez kurtki, bo to tylko do samochodu,a a ja lecialam za nim z kocem i czapka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka sobie młoda żonka
A własnie musze wkoncu wybrac sie do tego Aldika bo nie potrodze nigdzie u nas ;) Tak samo zresztą Asda.. A ludzie chwalą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magazynek
Trzy dorosle osoby plus dwojka dzieci ,jedno korzysta z pieluch a ja jestem w ciazy ok 600 f na jedzenie na miesiac..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gggggggg27
mam nadzieje ze mogę się wtrącić;) vanillasky, dodaj jeszcze do tego kurczaka trochę startego imbiru, parę goździków i czosnek i marynuj minimum 12 gdz wtedy przejdzie przez skórkę i miąższ będzie koloru brązowego;) pychotka a jak chcecie extra szybki przepis:D to ;) zamarynowac kurczaka na 12 gdz w sosie regge regge albo jakims bbq, posypac bazylia i innymi ziolkami, albo zmieszac miod i pikantny keczup plus ziolka, mmm pyszotka;) ostatnio robilam zapiekanego baklazana, najpierw pokroilam w plasterki, posolilam na pol godzinki, wysuszylam recznikiem papierowym, usmażyłam, ulozylam w brytwance, na to pokrojone usmazone pomidorki, i ser zolty na wierzch,15 w 180 stopniach i gotowe co do szynki to ja kupuje w Asdzie z deli wlasnie bawarską itp. pyszne są zrobilam menu na caly tydzien, jest lista, zobaczymy co jutro przy kasie z tego wyjdzie:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
siup :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trzeba zyc zdrowo
Vanillasky nie o to chodzi ze nie choruje. Mi sie wydaje ze to jaki sie ma styl zycia, w jaki sposob sie sie je, odklada sie w organizmie latami. Kto wie jakie chorobsko moze sie w pozniejszym wieku rozwinac, i niektorzy nawet na to nie wpadna ze to przez nieodpowiednie odrzywianie. Podobnie jak nadmiar alkoholu, cukru, soli czy chemii w jedzeniu, wiele problemow niestety wychodzi po latach. Wiadomo, jak organizm jest silny wiele pokona, ale po co ryzykowac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chemia to jest teraz we wszystkim :D ciezko znalesc jedzenie naprawde zdrowe. Ostatnio czytalam co jogurty i nadmiar bialka robia, najlepiej jak przestaniemy sie zywic bedzie wtedy ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Taniej niz w Polsce
W Posce na 3 osoby(w tym przedszkolak) bez chemi wydajemy 300 zł tygodniowo,z czego kasy braknie :/ dodać do tego chemię którą kupuję na raty....wrrrr mam dość już tutaj życia :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Hehehehahahaha
To my w Polsce na trzy osoby dajemy 400 zł tygodniow. Z czego jeszcze brakuje na ubrania i trzeba odklładać. Wakacje? A co to :) Zastanawiamy się nad wyjazdem do mojego brata.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
100 funtow na tydzien 2 osoby bez chemi, samo jedzenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
za 400 zl to moja mama ma jedzenia na caly miesiac, nie kupuje gotowych obiadow, wszystko sama robi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×