Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezkamama

116 kg 32tc- waga w ciąży!

Polecane posty

Gość ciezkamama

witam, jestem w 32 tyg ciąży i już przytyłam ponad 16kg! gubią mnie słodycze! ale nie wiem czy to od nich tyję aż tak! do 16tc miałąm 2kg na minusie! potem długo trzymałam wagę, potem tyłam malutko, a teraz nagle takie tempo! osoattnio przez 5tygodni przytyłam 6kg! przeraża mnie to! odstawiam słodycze zobaczę co będzie! która z was tak dużo ważyła w ciąży? mam 177cm, iedys ważyłam 64kg,ale potem leczenie hormonalne itp doszłąm do prawie 90kg;/

Gość chyba ważyłaś 100 kilo
a nie 90 kg jeśli teraz ważysz 116 kg, a twierdzisz, że przybyło Ci 16 kg:O

Gość ciezkamama
przed sama ciążą ważyłam prawie 99

Gość no to już masz ponad 17 kilo n
a plusie poza tym dlaczego aż tyle ważyłaś?

Gość L O L
Kto mogl zaplodnic takiego wieloryba??

Gość dsfgbhnjmk,.
Ja najwięcej przytyłam w 8 i 9 miesiącu także najgorsze przed Tobą. Marne pocieszenie ale tak niestety jest. Przytyłam w ciąży 17 kg, na początku schudłam 4 więc 13 kg do wagi sprzed ciąży. Do zrzucenia jeszcze 3 kg. Córka skończyła rok :)

Gość dsfgbhnjmk,.
Obecnie ważę 59 kg.

Gość niuniek12345
a co na to Twój lekarz?

Gość niuniek12345
dsfgbhnjmk,. - nie masz racji,każdy tyje w indywidualny sposób, ja najwięcej przytyłam w II trymestrze, a w III 3 kg

Gość mamama27
ja w ciąży przytyłam 10 kg - a leżalam na sali z dziewczyną co w samym 9 m-cu przytyła 9 kg - brzuch miała ogromny i kurcze napewno te kg odbiją się na ciele - rozstępy, skóra obwisła itd - dziwi mnie że twój gin nie reaguje - mój ważył co wizyte i 2 -3kg na m-c to było ok - i nie mam ani rozstępów ani brzuszka - szybko wróciłam do stanu przed ciążą a miałam cc

Gość mamusieńka..
ja w ciąży przytyłam ponad 25km i szybciutko to zżuciłam i nawet teraz ważę mniej niż przed ciążą.

ciezkamama---nic się nie martw, nie jedna chciałaby tak przytyć tylko żeby doświadczyć cudu narodzin własnego dziecka!!! Po porodzie już nie będziesz na terapi hormonalnej, zaangażujesz się w wychowywanie dziecka to i z waga polecisz szybciorem w dół. już blisko do porodu, nie zamartwiaj się wagą bo nie daj boże wpadniesz w depresję.Jesteś szczęściarą, leczenie pomogło jesteś-będziesz mamą.. GRATULACJE!!!!

Gość mamama27
ojjj zgadzam sie - ja mam takiego żywego roczniaka że ciągle za nim biegam - jeść nawet niemam czasu nieraz więc kg same lecą w dół

Gość oczywiscie że każdy przybiera
na wadze inaczej! ba, nawet ta sama kobieta w różnych ciążach inaczej przybiera na wadze i nie ma na to żadnej reguły wiec nie ma co uogólniać podając własny przykład

Gość no ja jestem przykładem
przybyło mi 20kg i po porodzie zeszło w niecałe 2 tyg. -u mnie oprócz standardowego przybrania ciążowego doszło jeszcze sporo przez obrzęki i zatrzymanie wody w organizmie.

To ze do tej pory przytyłaś duzo to nie znaczy ze jeszcze wiecej nie przytyjesz pod koniec ciazy. zwykle najwiecej przybiera sie w 8-9 miesiacu wiec bedziesz wielkosci małego słonika !!!!!!

Gość niuniek12345
Pier_dole- nie ma reguły, ja w ostatnim trymestrze przytyłam 3 kg, a najwięcej w drugim

Gość darata
a ja przez całą ciążę przytyłam 11 kg i tyłam równomiernie ciezkamama - zrezygnuj ze słodyczy i zdrowo się odżywiaj, teraz tylko możesz zbyt dużo nie tyć

Pier_dole---i co z tego?????? Niech przytyje nawet 20 kg...wszystko ładnie zgubi, a najważniejsze będzie mieć upragnione dziecko!!!!!

Gość ja zachodząc ważylam ok 100
w ciąży przytyłam jakieś 13 kg ale urodziłam w 37 tyg... wiec pewno było bi i więcej przeważnie waga pokazywała 2-3 kg więcej co miesiąc jeden miesiąc chyba 5 waga stała w miejscu

Gość goskagdan
kurde ale wy kobiety na tym forum jesteście fantastyczne piękne, zgrabne, wprost idealne... hmmm, ciekawi mnie czy to będzie wyznacznikiem waszego szczęścia w zyciu... teraz do autorki. moja droga, nie martw się docinkami tych idealnych forumowiczek. z tego co czytam nie jesteś zadowolona z tych kg. i słusznie bo zdrowe to nie jest. już przed ciążą byłaś osoba otyłą i tu lezy cały problem. piszę do Ciebie ze szczerego serca, bo sama ważyłam ponad 100 kg. teraz już nic nie poradzisz. a teksty co na to Twój gin mnie zwyczajnie śmieszą? co uważacie że miał zamieszkać z autorką i ograniczać jej jedzenie? jeśli człowiek sam ze sobą nic nie zrobi to mu nikt nie pomoże. ciekawa jestem ilu z was tak świetnei wyglądających odżywia się prawidłowo? kto je dużo warzyw, chude mięso, ciemne pieczywo? a ilu z was pali lub lubi sobie podrinkowac często? ale uważacie się za okazy zdrowia bo jesteście szczupli! pamiętajcie że zawały, udary, nowotwory dotyczą całego społeczeństwa zarówno tych szczupłych jak i otyłych, więc spokojnie i bez ekscytacji, że jesteście tacy zajebiści. autorko zycze szybkiego rozwiązania i zdrowia dla maluszka. po porodzie bierz sie za siebie i pokaż że potrafisz! ja schudłam 40 kg w rok bez głodzenia i cierpień. Tobie też sie uda!

goskagdan----chyba troszkę za bardzo wsypałaś wszystkich do jednego wora, jest tu kilka osób które starały się pocieszyć i wesprzeć autorkę postu. Też jestem zdania że, urodzi zdrowe dziecko i zacznie gubić na wadze..Chociażby dlatego że już nie będzie na hormonach.,

Gość nie rozumiem, dlaczego
zawsze piszecie, ze po ciąży bez problemu zgubi się kg. :o To bzdura, widzę sporo mlodych dziewczyn z małymi dziećmi, które sa bardzo otyłe. Jakoś widać wasze zapewnienia wszystkich nie dotyczą. Wejdźcie sobie np. na diety, gdzie wiele osób z nadwagą 20-30 kg tłumaczy się właśnie ciążą, choć ich dzieci mają 2-3 lata.

Gość ciezkamama
dzięki za słowa otuchy :) no przed ciążą byłam już gigantem. Leczyłam się na PCO,ale to mnie nie usprawiedliwa. Gubią mnie słodycze,które pochłaniam. Kto mnie zapłodnił? a mój mąż wiesz? jak mnie poznał to ważyłąm 87kg i jakoś się zakochał. Nie rażą mnie takie głupie teksty. Bo to,że ktoś jest gruby nie znaczy,że nie jest wartościowym człowiekiem. O dziecko stara;iśmy się prawie rok, w tym czasie zamiast się pilnować, to przytyłam, mój błąd. Co na to lekarz? wiadomo,że kazał się ograniczać itp,ale jak ktoś powiedział nie mieszka ze mną,żeby mnie pilnować. Moja własna głupota i zachłanność mnie gupi. Ktoś pisał o obrzękach, ja baardzo puchnę. I to nie to,że pod wieczór czy jak pochodzę. Wstaję w nocy na siku i też jestem opuchnięta, nogi mam jak balony cały czas. To pewnie też troszkę waży. W 30 tc mały ważył 1890g więc też z niego kawał chłopa. Rozstępy mam,przed ciążą też miałam.Na razie pojawiło się trochę na początku i wicęj nic,tylko się poszerzają. Na szczęście bledną. Moja mama w ciązy tyła po 24kg i 18kg. Jestem duża i mówią,że po mnie tego nie widać,że tyle ważę,że nikt by mi tyle nie dał. Ale ja się z tym źle czuję, tylko to taki paradoks,bo źle mi z tym a pomimo to dalej jem. Czasem nawet nie mam ochoty na słodkie a jem tak z autoamtu, z przyzwyczajenia

Gość kjiuhygtfgvh
Tak juz widze wszystkie piekne zaraz po porodzie w ubraniach sprzed ciazy. wiekszej bzdury nie słyszałam. po ciazy ciezko zrzucic kilogramy i nie jest prawdą że zaraz sie chudnie bo sie biega za dzieckiem. bzdura !!!!!!

Gość no jestem przykładem
autorko, ja przy obrzękach (pod koniec byłam wręcz po całości opuchnięta) miałam jeszcze podwyższone ciśnienie od ok 7mies. ciąży. Lekarz podejrzewał że to moze być zatrucie ciążowe ale na szczęście tak nie było. Jak z twoim ciśnieniem? A wyniki moczu jak wygladają. Piszesz o obrzękach dlatego warto to sprawdzić. Zatrucie jest niebezpieczne.

Gość ciezkamama
no jestem przykładem-ciśnienie mam ok, zawsze książkowe, mocz też ok,nerki sprawdzone,także ze zdrowiem ok. najdziwniejsze jest to,że oprócz brzucha i twarzy nie widać nigdzie tych kg. Noszę ciągle te same spodnie ciążowe,a kupiłam je zanim zaczęłam tak tyć. Nie wiem gdzie te kg są;/ piersi już zaczęły swoją pracę, bo często mi z nich leci, to może waży ale kurcze ile 1kg;/

Gość no jestem przykładem
kjiuhygtfgvh -to było do mnie o tym zrzucaniu wagi? Bo ja wagę zrzuciłam jak pisałam ale w ciuchy sprzed ciązy się tak szybko nie zmieściłam. Może byłam ewenementem ale kg tak szybko poleciały właśnie przez to że była to woda.

Oj nie martw sie . Sama jestem w ciąży . W 1 ciąży przytyłam 20 kg ( przed ciąża ważyłam 50, do 15 tyg schudłam 5 kg i później szło w góre do 65 kg - w tej ciąży jadłam owoce szczególnie mandarynki , no i mięsko) a teraz w drugiej prawie 16 kg i tak jak ty słodycze , wszystko co tuczące i wiesz co nie martwie sie tym że mi w uda czy brzuch pójdzie :) a należe do drobnych osób ( 160 cm ) jeśli masz na coś ochote nie odmawiaj sobie :) ja ci powiem że w tej ciąży niesamowicie ciągło mnie do hamburgerów i coli pamiętaj że przy samym porodzie zejdzie ci z ok. 6 kg zależy ile dzieciątko ważyć będzie , pózniej karmić piersią też coś tam zejdzie, pózniej zacznie sie bieganie za maludą :) powodzenia

Gość ciezkamama
Ania23LB no widzisz tylko Ty jesteś drobna, a ja ważyłam ogromnie dużo już przed ciążą! głupia jestem,bo lekarz mi mówił co mam robić,jak jeść a ja się do tego nie stosuję! w dodatku mi wstyd mu się przyznać ile waże i podałąm mu ostatnio niższą wagę, teraz muszę ciągle podawać niższa, bo jak podam prawdziwą to wyjdzie,że mega przytyłam. Buzię mam jak prosiaczek,bo jeszcze ciąłam włosy na całkowicie krótkie i to strasznie podkreśla moją i tak zawsze okrągła twarz. Każdy kto mnie widzi mówi,że dobrze wyglądam. Brzyuch mi wypieło do przody jest ładny zgrabny, a bałam się,że pójdę bardziej na szerokość.