Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak to jest z tymi kcal?

Kto się zna na kaloriach?

Polecane posty

Hej. Dzisiaj sobie pomyślałam, że chcę zgubic parę kilo. Chcę jeśc 500 kcal dziennie (wiem, że to nie zdrowe naczytałam się już o efektach jo-jo, proszę nie poruszac tego tematu:)). No i patrzę na jadłospis tej diety a tam, że na śniadanie owoc, na drugie też owoc, a na obiad warzywa gotowane na parze. Ja dzisiaj zjadłam 4 kromki chleba słonecznikowego z pasztetem i paczkę słonecznika i kalkulator kalorii wyliczył mi, że zjadłam dopiero 24 kcal. :O O co chodzi? Czy to znaczy, że mogę dzisiaj zjesc jeszcze 476 kcal? :O Nie rozumiem jak się liczy te kalorie. Proszę o pomoc.

Gość przecież to tak jest
a co to za kalkulator?

Gość Goya35,...,
Nie wiem jak to liczyłas ale mi suma kalori ktore zjadłas wyszła około 1000 ! a nie 24! Cztery kromki chleba około 200 kcal,pasztet około 100kcal a opakowanie słonecznika 100g ma ponad 500 kcal wiec suma wychodzi około 900 kcal.

Gość goskagdan
no co Ty piszesz dziewczyno? kalkulator Ci się popsuł :) :) :) nie ma wzoru matematycznego na kalorie. zwyczajnei na kazdym produkcie podana jest wartość energet. produktu. nie chcę Cię martwić ale dzisiaj swój limit już wykorzytałaś, jak nie przekroczyłaś :( 500 kcal to malutko- ty na moje oko zjadłaś juz około 800- jesli kanapki były np, z wedliną, serem ,masłem

Gość goskagdan
a dopiero doczytałam o pasztecie :) ile masz lat?

A no właśnie sobie wyliczyłam już na innych! :P Dzięki :p

Gość goskagdan
i jeszcze jedno Ci powiem, możesz zlac albo skorzystać z rady dieta 500 kcal to taka chwilówka - zrzucisz szybko kg a potem przytyjesz podwójnie! ale nie krytykuję Cie bo jak miałam 16 lat to też rzucałam się na takie diety. potem dopiero zmądrzałam. uwierz mi wiem co mówię. jak chcesz zrzucić parę kg. zrezygnuj z kolacji, słodyczy itp, poruszaj sie trochę i już.

Nie no, na ten pomysł z 500 kcal to tak spontanicznie wpadłam, ale to już po tym jak zżarłam. :p

A jakie proponujecie cwiczenia? Robię codziennie 400 brzuszków, daje to coś? (jakoś od tygodnia może)