Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duuuuuugreeett

za ile kupie dobry komputer??

Polecane posty

Gość duuuuuugreeett

interesuje mnie sam komputer stacjonarny, nowy. dawno wypadlam z obiegu i nie wiem co teraz dobry komputer musi miec... weszlam popatrzec na allegro i mozna kupić nowy komputer nawet za 200zł.. ale domyslam się, że szajs. wiec za jaka cene kupie dobry? jakiej marki polecacie? lepiej windows 7 czy xp? na co zwrocic uwage? na komputerze glownie szperam w necie. sciagam i ogladam filmy i czasami zagram w jakas gre

Gość kakoi
1400 zł oczywiscie to cena bez monitora ..

Gość duuuuuugreeett
no bez niczego chce. monitor i wszystko inne mam.

Gość duuuuuugreeett
4 tys? naprawde az tak drogo? chyba az taki wypasiony komputer nie jest mi potrzebny...

Gość kakoi
minimum 1 tys zł .. - i to nie bedzie dobry komputer tylko wystarczajacy ... Tak sadze

za 3 tys. kupisz na i5, 4Gb ramu, 64 bity, win7 - to juz całkiem przyzwoity komp

Gość bezyuy
bez monitora będzie średni za 2,5. Dobry to okolice 4 tyś. CO ty pierdolisz. ja kupiłam za 1 700 zł komp z monitorem i drukarka 3w1 NOWY 4 lata temu i do dzis sie zajebiscie sprawuje!!

Gość Matiz
najlepiej zrobic sobie skladaka Wychodzi zdecydowanie taniej i lepiej - bardzo dobry kom. zrobisz za 2-2.5tys

Najgorzej z doborem gdy chcesz kompa do wszystkiego. Jeśli zrezygnujesz z grania (koszt dobrej karty graficznej i mega procesora oraz kupy ramu) to spokojnie możesz kupić dobry sprzęt i to markowy za 500-700zł. Chociażby poleasingowy Dell klasy Core2Duo. I nic więcej nie potrzeba, żeby korzystać z Internetu, pracować, itd. W dodatku taki sprzęt nie grzeje się i nie ciągnie 400W na godzinę tylko np. 70W. Weź to pod uwagę zwłaszcza jeśli komp ma pracować często i długo.

I nie słuchaj ludzi dla których dobry komputer = komputer który kosztował 3-4 tys. złotych bo to paranoja. Taki sprzęt za rok będzie wart połowę tego, a w większości przypadków nie wykorzystasz go odpowiednio. Podstawa to procesor Intela, najlepiej energooszczędny i bardzo wydajny C2D, ram 4GB, sensowny dysk rzędu 1TB i karta graficzna z pasywnym chłodzeniem. Taki sprzęt nie będzie żarł prądu ani hałasował, a poza tym zapłacisz za niego grosze.

A pograć oczywiście będzie można. Może nie w hity wymagające samej karty graficznej za 500zł i przypominającej suszarkę, ale spokojnie w troszkę starsze gierki sprzed roku można grać.

Gość komputer kosztuje i
zawsze kosztował 1000 $. w latach 80-tych, 90-tych i obecnie. cena w miarę dobrego kompa to 1000$.

Gość dsfsdfdfdffg
moj jest bardzo dobry i szybki, kosztowal 2,5 tysiaka ze wszystkim, na raty. z tym ze niestety nie bylo tam offica

Gość samica gotowa do godów
Vaio za 3 tys kupiłam ostatnio i jestem mega zadowolona :D

Gość gdody gotowe na samice
Jeżeli chcesz kupić niedrogi i wszechstronny komputer do zastosowań domowych, zdecyduj się na model z procesorem Core 2 Duo, pamięcią RAM o pojemności 2 lub 4 GB oraz kartą graficzną z układem GeForce 8800 GT lub Radeon HD 4850. Pecet o tej konfiguracji będzie hulał na pewno przez lata i nie będzie potrzeby jego szybkiej wymiany. Najlepiej, jeśli jednostka centralna ma zegar przynajmniej 2,5 GHz. Ważna jest pojemność pamięci co najmniej 2 GB. Płyta główna powinna mieć wolne gniazda pamięci oraz po jednym z gniazd PCIe x1 i PCI. 2500-3000 zł.

Powtarzam ostatni raz - komp za 250 USD ma wystarczającą wydajność, żeby komfortowo zrobić na nim wszystko co potrzeba. Wystarczy trochę się znać lub poprosić kogoś o dobranie sensownej konfiguracji z naciskiem na wydajny procesor i szybki dysk. Wydawanie 1000 USD na komputer stacjonarny, który nie zarabia na siebie i służy najczęściej do Internetu to żart. Za te pieniądze można kupić wypasionego laptopa z matrycą 17"...

Gość gdody gotowe na samice
A niby dlaczego wiesz lepiej niż wszyscy? :o

Jakie wszyscy? tu się wypowiedziało raptem kilka osób i każdy powtarza slogany - od 3 do 4 tys. za kompa domowego. Ale w przeciwieństwie do nich ja żyję z informatyki od parunastu lat i mam za sobą m.in. prowadzenie serwisu sprzętu...

Gość duuuuuugreeett
babeczki w kropeczki napisalam chyba wyraznie, ze grywam też w gry. głownie przez gry chce wymienic kompa, bo do samego internetu to ten co mam teraz (7latek z wymienianymi bebechami) jest aż nad to. ale zacinają mi się tutaj nawet głupie simsy 3. mam wrażenie, że mi dysk pada.. marzy mi sie tez Battlefield 3.. no ale to zostaje w strefie marzen. chyba, ze sie jednak zdecyduje na konsole.. hehe

Gość duuuuuugreeett
oczywiscie ja ci babeczki w kropeczkitwojej wiedzy tutaj nie podważam. piszesz, ze do internetu internetu.. a ja też chce wlasnie grać. nie w jakieś super nowosci i w jakosci hd, no ale jednak.. :P

Gość duuuuuugreeett
a ten z linku za 700zł jest przede wszystkim używany :P taki nie wchodzi w gre :P

Jeśli chcesz grać w BF3 to faktycznie 3-4 tys. i suszarka w kompie, ale jeśli twój komp ma 7 lat to przeskok na C2D byłby i tak szałem pały i pograsz w większość gier. Przy czym szczerze radziłbym jednak kupić XBOX-a oddzielnie do zabawy (zwłaszcza z Kinectem) a do Internetu coś co sugerowałem wyżej. Wydasz 2000zł, a nie 4 tys. i masz za to konkret i rozrywkę na wysokim poziomie.

Gość ffghfdgfhff
Nie słuchaj rad babeczki bo to jakiś lamer und noob. :D Zresztą sama widzisz. :D

Sprzęt Della który pokazałem pracował w instytucji, a nie prywatnie u jakiegoś dzieciaka. Jest w stanie idealnym i zwróć uwagę, że firma sprzedaje ich setki, a nie jedną sztukę. Stan idealny, bez jakiegoś kurzu czy brudu. Dostajesz również gwarancję. A wykonanie jest takie, że posłuży latami. Trzeba zobaczyć go na własne oczy żeby zrozumieć.