Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna__1992

Mam problemy z hormonami. Proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość dziewczyna__1992

Witam. Mam 19 lat. Miesiączkuję od 15 roku życia i moje cykle nigdy nie były regularne (czasami liczą 30 dni a czasami 45 lub wiecej). Moja sylwetka nie jest kobieca. Czy to wina hormonów? Mam bardzo małe piersi, tak jakby nierozwinięte, albo mi się wydaje. Do tego zero wcięcia w talii, wąskie biodra. Na mojej brodzie wyrastają mi czarne włoski, wąsik też mam. Zauważyłam tez że czarne włoski wyrastajją mi na piersiach i w okolicy pępka. Mam również trądzik na brodzie. Wiem, że jest ze mną coś nie tak. Czy to wysoki testosteron? Jesli tak to czy moze on powodować jeszcze wieksze zmiany w moim wyglądzie?

Gość sywiliajaja
hej. To bardzo możliwe ,ze masz zaburzenia hormonalne. Pytasz sie czy coś jeszcze może Ci grozić z tego powodu. Otóż niestety tak. Możesz mieć problem z jajnikami, mogą powstawać liczne torbielki a w ostateczności możesz być bezpłodna. Powinnaś iść do endokrynologa sprawdzić czy to na pewno zaburzenia hormonalne. Możesz też mieć po prostu takie geny po mamie lub babci. Dowiedz sie czy ktoras z nich nie miala takich dolegliwsoci. Jesli to jednak zaburzenia niech Ci endokrynolog albo ginekolog przepisze hormony dla wyrównania gospodarki hormonalnej w Twoim organizmie.