Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sicha84

Dni płodne czy nie...

Polecane posty

Witajcie :) Pisze ponieważ potrzebuje waszej pomocy a sama już sie pogubiłam i nie wiem. A mianowicie.... Brałam tabletki Yasminelle przez ok. 2,5roku po czym od 12 października nie wziełam 3 tabletek w drugim tygodniu brania i już nie mogłam dalej brać wiec musiałam przerwać. Okres dostałam 16 października a powinnam dostać 26 października. 31października oraz 1 listopada współżyłam z moim chłopakiem bez zabezpieczenie i "do końca". Prosze powiedzcie mi jakie miałam wtedy dni (płodne, niepłodne) bo ja już sie pogubiłam i sama nie wiem. Jest możliwość, że zaszłam w ciąże??

oczywiscie, że jest możliwość że zaszłaś w ciążę, a co do dni płodnych to nikt Ci nie powie bo po odstawieniu tabletek organizm wariuje bo do tej pory był uśpiony a teraz sie obudził i płodność jest bardzo duża, cykle moga być nieregularne nawet do pół roku po odstawieniu tabsów więc liczenie kalendarzykowe nie sprawdza sie tu ani troche

Dziekuje za szybką odpowiedź :) Po jakim czasie moge zrobić test by to sprawdzić by nie było za wcześnie lub kiedy najwcześniej występują objawy??

na teście ciążowym na opakowaniu jest napisane kiedy należy go robić - minimum 14 dni lub dzien spodziewanej miesiączki, objawy najwcześniej moga sie pojawić tuż przed okresem tzn. ból piersi/sutków, ból brzucha przypominający ból na okres, czyli generalnie objawy które łatwo pomylic ze zbliżającą się miesiączką