Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blondyna1990

Gdy biorę tabletki i dostałam okres mogę być w ciąży?

Polecane posty

Witam. Mam takie pytanko.. Biorę tabletki anty. W sobotę wzięłam ostatnią, mój facet skończył we mnie podczas tygodniowej przerwy. W poniedziałek zaczęłam często oddawać mocz, ciągle chce mi się siusiu, nic mnie nie boli przy oddawaniu moczu tylko gdy skończę czuję takie mocne parcie. Myślałam że to objaw ciąży, powiększająca się macica uciska na pęcherz, ale dostałam normalnie okres, tyle, że jest skąpy. Czy powinnam się obawiać,że jednak może być to ciąża?

Gość Kasia...............
przeczytaj ulotke dziecko... To nie okres, a tzw.krwawienie z odstawienia. Wszystko w porzadku.

Spokojnie - tabletki anty chronią przed ciążą również podczas 7-dniowej przerwy. Oczywiście, żadna antykoncepcja nie daje 100% gwarancji, zawsze jest jakieś ryzyko. Objawy, które opisałaś są typowe dla ciąży, ale nie tak wczesnej! Przecież od stosunku minęło ratem kilka dni. Także nie panikuj. A miesiączki przy tabletkach mogą być krótkie i skąpe. Ja też tak mam.

Gość mhcseghbafgdsyu
padlam jak przeczytalam co napiosala autorka :D powiekszajac asie macica uciska na pecherz :O

Gość Kasia...............
brak krwawien to tez ponoc norma, ale nie jestem pewna, czy dotyczy to jednorazowego przypadku, czy rowniez powtarzajacego sie co miesiac. jesli Cie to niepokoi powiedz o tym swemu lekarzowi. Moze zmieni pigulki i problem ie rozwiaze.