Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zmartwiona88

Problem ze skórą

Polecane posty

Witam, od dłuższego czasu mam problem z jedna z warg sromowych większych, swędzi i łuszczy się na niej skóra, byłam u dwóch ginekologów i każdy powiedział mi, że to jakieś uczulenie bądź podrażnienie, ale to utrzymuje się już 2 miesiące, dopóki smaruje kremem Dove to skóra się nie łuszczy (jednak nada swędzi) ale gdy przestaje to znowu wygląda to tak samo. czasami drapie się tak bardzo, że aż tworzą się ranki, które pieką. dodam, że z drugą wargą nic się nie dzieje. czy wiecie co to może być, i proszę mi tu nie pisać, że powinnam się myć bo bardzo dbam o higienę.

Gość idź na zakupy
kup sobie krem z mocznikiem, może pomoże

Gość @@@
A może to grzybica? Oczywiście nie obraź się, ale kobiety mają do tego skłonność. Sama mam problem z częstymi podrażnieniami. Spróbuj tego-ZIAJA CLOTRIMAZOLUM, tanie a dobre, smaruj przez kilka dni i zobaczysz czy coś pomoże, oprócz tego Lacicios femina droższe, ale jak było u mnie już bardzo źle- swędziało okropnie- pomogło, tantum rosa do przemywania i koniecznie żel do higieny intymnej. Mam nadzieję, że pomogłam :)

Gość poproś o prawnika
albo złapałaś grzybka i najprościej będzie posmarować Clotrimazolum, ale poproś ginekologa również o czopki dopochwowe. Możesz być uczulona na płyn do higieny intymnej, kup sobie z kory dębu z firmy ATW lub AA - bez barwników, parfumu i innych alergenów - ok 11 zeta. Ostatecznie Eucerin, żel do mycia ciała, którym też możesz myć intymne części ciała, ale kosztuje ok. 33zeta. To może być grzybica, reakcja po kuracji antybiotykowej lub alergia na parfum.