Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaszokowana cukierniczka

LUDZIE! Umarłam ze śmiechu!

Polecane posty

:D :D Chcę na święta zrobić macaroones. Takie francuskie ciasteczka bezowe. Wyglądają jak markizy tylko zamiast herbatników są dwa beziki. W środku masa na bazie kremu maślanego. No i tutaj zaczyna się śmiech. Chciałam zrobić krem maślany i według przepisu powinnam go robić pół na pół - masło i tłuszcz roślinny. Ten tłuszcz roślinny nie ma odpowiednika w PL a za granicą to nazywa się SHORTENING i najpopularniejszy jest firmy Crisco. No więc wklepałam najpierw w Allegro ale zero wyników. Więc spróbowałam w Google w nadziei, że jakieś delikatesy internetowe mają ten shortening w sprzedaży. I wiecie co. ZNALAZŁAM!! http://www.refform.pl/crisco-453g-p-151.html Zaczęłam czytać opis i zgłupiałam. Po czym zaczęłam się tak śmiać, że oplułam monitor. Boże, jacy ludzie są głupi. :O

Gość bo to jest do....
fistingu glownie!!! To nie wiedzialas????

No nie wiedziałam. Pierwszy raz się natknęłam na to oglądając przepisy na You Tube na masy do tortów. Później jak szukałam przepisu na krem do muffinek. A teraz do macaroones. Wszędzie krem maślany jest na bazie Crisco. Nie wiedziałam, że ludzie używają tego jako lubrykatu, by wsadzać łapy w różne ciasne miejsca. :O

GŁÓWNIE do fistingu? No nie wierzę, że producenci akurat to mieli na myśli wypuszczając produkt na rynek. :D

Gość bo to jest do....
W Polsce do tego sie wlasnie uzywa tzn faceci uzywaja :D

Gość a ja juz po kolacji
lapy? chyba nie o lapy chodzi...:P:P:P:D:D:D

Jeny. Teraz znalazłam w "zakończonych" na Allegro Crisco. Opis ok jak przy produkcie spożywczym ale na końcu adnotacja wytłuszczona na czerwono "Nadaje się też do innych celów..." Chciałam napisać do kolesia, żeby ponownie wystawił aukcję ale teraz to mi głupio bo pomyśli, że potrzebne mi do sypialni a nie do kuchni. :O

Gość i had a dream last night
niezłe :D

Gość gość
Shortening ma swój odpowiednik w Polsce i to od wielu lat.To po prostu zwykła Planta czyli uwodorniony tłuszcz roślinny

Gość gość
brawoooo dla osoby która umiesciła ten tłuszczyk w testach próbnych przygotowujących technologów do egzaminu zawodowego . A CO niech sobie dzieci poszukają w necie do czego służy