Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gurpreetka

czy test ciazowy w tym wypadku mogl sie mylic ?

Polecane posty

Gość Gurpreetka

Witam mam pytanie: Staramy sie z mezem o dziecko czy w zwiazku z tym jesli okres mialam 11 padziernika a kochalismy sie bez zabezpieczenia 24 czyli 13 dzien po okresie i teoretycznie dni plodne to jak wielka szansa na zajscie w ciaze jest w skali od 1 -10? Ponadto podobno plemniki zdolne sa przezyc w drogach rodnych kobiety nawet 3 dni wiec nie liczac 3 dni po stosunku policzylam 6 dni i zrobilam test ciazowy gdyz sa w aptekach takie testy plytkowe ktore wykrywaja juz 6 dniowa ciaze i ponoc maja 99 % dokladnosci.. ale niestety test byl negatywny... :( czy jest szansa ze test sie mylil bo np wykonalam go zbyt wczesnie ?

tak jest możliwość że jesteś w ciąży, tym bardziej że te 6 dni to nie liczy się od momentu współżycia tylko od momentu owulacji,czyli prawdopodobnego zapłodnienia.

Gość Gurpreetka
no tak ja wiem dlatego mowie ze nie robilam testu 6 dni po stosunku tylko wygladalo to tak: stosunek - potem 3 dni ktorych nie liczylam ( bo bralam pod uwage iz plemniki wedruja jeszcze sobie w drogach rodnych:)) i potem 6 dni policzylam. czyli tak naprawde 9 dni po stosunku zrobilam tescik i dupa blada :( 1 kreska.....

spokojnie poczekaj do planowanej daty miesiączki, u mnie pierwszy objaw to był biały gęsty śluz, test dzień przed planowaną miesiączką -negatywny, test w dniu spodziewanej miesiączki pozytywny...takie czary mary.

Gość Gurpreetka
OK POCZEKAM ;-) dzieki ;) NO JA WLASNEI TEZ STARAM SIE COS WIECEJ WYCZYTAC NA TEMAT SLUZU BO MAM GO strasznie duzo i jest taki bialy ... jak np zakladam carną bielizne to z czasem czuje sie az mokra 'tam' jak nigdy a potem patrze a tam bialy jak snieg sluz.... tylko generalnei ciezko jest mi cos stwierdzic bo nigdy nie obserwowalam swojego cyklu na podstawie sluzu wiec nie wiem czy to cos znaczy... poza tym czuje sie jakby cięzka w dole brzucha ale moze sobie wkrecam nie wiem ;) a mozesz mi napisac o NAJWCZESNIEJSZYCH objawach jakie mialas ? np od momentu zaplodnienia tzn przed miesiaczka czy zauwazylas cos takiego w miare innego co mgloby potwierdzic Twoje przypuszczenia ze jestes w ciazy.. ;)

U mnie podejrzany był ten śluz, ale również nie zwracałam na niego uwagi..a co dziwne i śmieszne...staraliśmy się 8 cykl wszystkie poprzednie, sprawdzałam testami ciążowymi przed w trakcie i po owulacji- zawszy widziałam na tych testach dwie wyimaginowane kreseczki...i zawsze lipa. A tu zrobiłam test druga kreseczka ledwo widoczna, dałam test mojemu P. i mówię znowu się nie udało, on spojrzał i mówi ale dwie kreski tu są ...i tak już jest 7 miesiąc ciąży. Około 4 dni później już miałam ,,romans,, z kibelkiem i tak przez 3 pierwsze miesiące go tuliłam...

i wy chcecie mieć dzieci??jak nie wiecie od kiedy liczy sie te 6dni...liczy sie je od zagniezdzenia zarodka!!!!!!!!!a to nastepuje jakieś 7-10 dni po zapłodnieniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!więc pierwszy możliwy termin na zrobienie testu to termin okresu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prawdopodobnie poziom hormonu jeszcze zbyt mały. Poczekaj do miesiaczki. Teraz naprawde nie ma sesnu testowac. Poza tym seks w dni płodne nie zawsze = ciazy.