Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodddda mama

Malo punktow w skali Apgar

Polecane posty

Gość mlodddda mama

2 tygodnie temu urodzilam drugie dziecko. Poniewaz pierwsze bylo owiniete pepowina i urodzilo sie w zamartwicy chociaz z dosc duza iloscia punktow - 8, to w drugiej ciazy postanowilam nie ryzykowac porodem sn (przy wychodzeniu dzieca pepowina sie zaciskala i mala tracila tetno)i poszukalam wskazan do cc. Ale... teraz moje dziecko dostalo 5 p, bo...wlasnie nie wiem dlaczego-chyba zachlysnelo sie wodami. Co prawda w 3 minucie mialo juz 9 punktow,ale mam wyrzuty sumienia ze moze gdybym rodzila sn tak by sie nie stalo(chociaz maly tez byl owiniety 2 razy pepowina). Zastanawiam sie czy taka ilosc punktow i stan malego byl wynikiem ciecia? Czy cos lekarzom poszlo ni tak?????Czy po prostu juz w brzuszku cos sie dzialo?

Gość RUDAMAMA
WITAJ. MYŚLĘ ŻE NIE MASZ CO SIĘ ZADRĘCZAĆ, BO NIKT CI NA TO PYTANIE NIE ODPOWIE. BYŁO CC, GDYBY BYŁO SN, TO MOGŁO BY BYĆ LEPIEJ, A MOŻE GORZEJ... ;( NAJWAŻNIEJSZE ŻE DZIDZIA JEST CAŁA I ZDROWA I TYM SIĘ CIESZ;), A NIE SZUKANIEM POWODÓW, CO SIĘ STAŁO I CZEMU TAK... BYĆ MOŻE TO U CIEBIE W BRZUCH JEST JAKOŚ CIASNO, ALBO WŁAŚNIE ZA LUŹNO, ŻE TE MALUCHY TAK FIGLARNIE SIĘ KRĘCĄ I OBWIJAJĄ, NIE WIEM. ALE WIEM, ŻE ILU LUDZI SIĘ TU WYPOWIE, TYLE MOŻE BYĆ DOMYSŁÓW! LEPIEJ NIE KONTYNUUJ TEGO TEMATU I CIESZ SIĘ DZIECIACZKAMI :) SĄ I JUŻ- TO NAJWAŻNIEJSZE!!!

Koleżanka wyżej ma rację - nikt ci nie odpowie, dlaczego tak się stało. Czasu juz i tak nie cofniesz, więc nie ma się co zadręczać. A za co synek miał obniżone punkty?

Gość nknsdvs
ja pierdziele, zeby ludzie tylko takie problemy mieli ;//

Gość mlodddda mama
miał 0 za kolor skory, 2 za tetno, a reszta (odruchy, napiecie miesni i oddech )po 1. Miał przez 3 minuty podawany tlen. nknsdvs: o co Ci chodzi?

Gość fffffffffff27
a po co to tobie??? bylo minelo, dziecko jest zdrowe i to najwazniejsze, po co to drazyc..