Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kOBIETKAwUK

Prosze o pomoc Koobiety w Uk

Polecane posty

Gość kOBIETKAwUK

Witam mam prosbe czy mogly byscie mi podac kilka informacji na temat przerwania ciazy w Uk.. Jestem 4 miesiace po porodzie nie chce drugiego dziecka nie bede wiecej pisac bo i tak sie znajda katole i mamusie ktore napisza dasz rade tzreba bylo sie zabezpieczac itd.. Prosze o jakies informacje a nie o to czy dam rade czy nie..I nie bede czytac nawet wypowiedzi typu Ty morderczynia czy cos podobnego takze oszczedzcie sobie czasu na pisanie..

a nie mozesz isc do zwyklego gp i spytac? tam nie traktuje sie tego jak morderstwo ja ci niestety nie pomoge bo sama nie wiem jak to wyglada ale slyszalam ze lekarz po prostu pyta czy chcesz ciazy czy chcesz przerwac

Gość biale__wino__z__woda__gazowana
Ja ci poradze tylko, jak siedzisz w Angli to sie naucz jezyka. MASAKRA!!

Gość fffffffffff27
idz do najbliższej GUM klinik, tam dowiesz się wszystkiego, zeby zabieg byl za darmo musisz tu byc chyba 5 lat, moja kolezanka byla tylko 3 i musiala zaplacic 500 funtow, jezeli to wczesna ciąża to dostaniesz chyba tylko tabletki poronne, a pozniej na usg sprawdzic czy wszystko oczyscilo sie samo, 3maj sie

Gość fffffffffff27
agnieszka:D lekarz nie pyta cie na wstepie czy chcesz ciąże czy nie:D:D kiedy bylam w ciąży to lekarz wyliczyl mi tylko date przewidywanego porodu, dal jakies ulotki, i to wszystko;)

Wygooglowalam , ze aborcja w Angli jest legalna jesli jestes mniej niz 24 tygodnie w ciazy. czytam dalej i zaraz Ci napisze.

ale slyszalam ze lekarz po prostu pyta czy chcesz ciazy czy chcesz przerwac - ja to napisalam, wiec nie mam w 100%pewnosci zetak jest ale gdzies slyszalam ze tak jest, widac zle slyszalam ;)

Musisz wytlumaczyc lekarzowi ze posiadanie dziecka mialo by gorszy wplyw na twoje zycie niz aborcja. Chyba wlasnie musisz isc do GP i to powiedziec co napisalas nam w topiku.

tam jest napisane zebys szla do GP a jesli masz mniej niz 25 lat to masz isc do BROOK CENTRE. Ja bym na twoim miejscu na przyklad wsukala a google Brook centre i pierwsza czesc kodu pocztowego, wtedy pokaze Ci placowki w Twojej okolicy.

Gość fffffffffff27
a ja bym do gp nie szla, tylko od razu do GUM centre, oni zajmują się takimi rzeczami, a GUM centre masz prawie przy kazdym szpitalu lub jako oddzielna jednostka,

Gość kOBIETKAwUK
No wlasnie czytam kilka wypowiedzi i jedne dziewczyny pisza ze wystraczy isc do GP inne ze trzeba placic juz sama nie wiem.. A czytalam jeszcze o takims czyms ze jesli nie chce sie rozmawiac ze swoim lekarzem mozna zadzwonic do jakiejs fundacji planowania rodziny i ze oni tez pomoga nie wiem czy to tak dokladnie sie nazywa.. pisze tutaj bo moze ktos byl jest w podobnej sytuacji i wie wiecej niz ja. Do biale wino Kto Ci powiedzial ze nie umiem jezyka?

Wiec pisza tak: jesli chcesz dokonac aborcji, idz do swojego lekarza ( General Practice- GP ), family planning clinic ( klinika planowania rodziny) albo wlasnie BROOK CENTRE. To wszystko. Tylko skoro nie znasz jezyka to nie wiem jak sie z nnimi dogadasz. Powodzenia.

Bo bys sobie to sama wygooglowala zamiast pytac na forum.

Gość kOBIETKAwUK
Dzieki Dziewczyny cud ze nikt mnie nie potepil jeszcze.. No wlasnie nie chce isc do GP tylko odrazu gdzies do szpitala?

Gość fffffffffff27
dalam ci link , tam masz wszystko opisne, i tam mozesz znalezc klinike ktora znajduje sie najblizej Twojego miejsca zamieszkania,

Gość kOBIETKAwUK
Madra z Ciebie Kobita.. Nie no cos sie dogadam jestem tutaj krotko dlatego jeszcze nie bardzo umiem jezyk ucze sie ale przy malym dziecko to trudne.. Nie chciala bym isc do lekarza tylko odrazu w jakies konkretne miejsce.. Mam mniej niz 25 lat

Idz do BROOK CENTRE. Powodzenia.

Gość fffffffffff27
chryste panie....dalam tobie link gdzie masz wpisac kod pocztowy, druga dziewczuna pize tobie wyszukaj w googlach brook centre.. a ty nadal swoje...moja cierpliwosc sie konczy..czy ty glupia jestes..sorry musialam wybuchnac,

Gość kOBIETKAwUK
Dziekuje ze pomoc

Gość kOBIETKAwUK
No i wpisalam moje miasto i nie ma tam tej kliniki..

Gość kOBIETKAwUK
No i wyskoczylo mi kilka jak wpsialam postcode ale nie wiem czy to jest darmowe.. jesli jestem zarejstrowana do lekarza to za darmo mam?

Gość prosze o pomoc Kobiety w Uk
Wizyta w samej klinice nic ci nie da,wszystkie decyzje musi zatwierdzić twój GP Kliniki planowania rodziny zwykle sa w przychodniach GP tylko maja specjalny pokój i tam przyjmuje położna .Moja koleżanka własnie podczas stwierdzenia ciąży była zapyta czy chce to dziecko,moze wynika to z tego ze tutaj aborcja jest legalna ,wiec lekarz pyta,a ze ona bardzo dlugo czekala na dziecko ,to sie zdenerwowała takim pytaniem.Idz do swojego lekarza powiedz ze jestes w ciazy ,ale nie mozesz urodzic i reszte on ci powie co i jak.

Gość kOBIETKAwUK
Tylko ja juz sama nie wiem czy jestem w ciazy.. nie bylam u lekarza zrobilam test wczorzaj i j3est taka bardzo bardzo bladziutka reseczka ze ledwie co ja wiadac a dzisiaj rano powtorzylam test i nie ma nic a nic

Gość grdytr7uy65
Chryste Panie, jeszcze nawet nie potwierdziła ciąży a już podnosi larum. Miała rację moja poprzedniczka: jesteś po prostu głupia jak but, zrobisz przysługa społeczeństwu jeśli zaniechasz rozmnażania.

Gość kOBIETKAwUK
Jestem poprostu panikara..jestem dopiero po cesarce.. nie mamy tutaj rodziny znajomych tylko siostre ktora tez ma swoje zycie.. czy kazdy musi byc taki madry jak wy?

Gość uuuuuuups!
Oni tam maja tlumaczy medycznych ktorych maja obowiazek zatrudnic gdy pacjent nie rozumie. Tlumacz to INTERPRETER, napisz to na kartce i pokaz a GP bedzie wiedzial.

Gość kOBIETKAwUK
Dziekuje tyle to wiem potrafie cos sie dogadac ale wolala bym z tlumaczem

Gość kOBIETKAwUK
A chcialam jeszcze zapytac jak chce isc do lekarza zeby potwierdzic ciaze to odrazu do szpitala czy musze tez najpierw do przyhcodni nie wiem jak to jest bo tutaj przyjechalam jak bylam juz w ciazy i juz nie mialam tutaj usg tylko widywalam sie z polozna