Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 27tydzien ;)

Są jakies mamusie w 27 tyg ciazy?

Polecane posty

Gość 27tydzien ;)

witam, jestem w 27 tyg ciazy i chcialabym porozmawiac z kobietami mniej wiecej z tego okresu ciazy. Jak sie czujecie itp. To moje pierwsza ciaza i nie wiem czego moge sie spodziewac, co jest normalne a co nie ;)

Gość sylwiaci
hej :) ja jestem w 28 tyg. ciazy :)

Gość sylwiaci
jestem na styczniowkach...ale rzadko :))

Gość i ja jestem na podobnym etapie
I mam juz dosc- nie moge sie doczekac, kiedy maluch bedzie "na zewnatrz" :)

Gość sylwiaci
no m tez coraz czesciej ciężko...ale nie tak zle. od początku przytylam 7 kg...najgorzej to mi się spi w nocy nie umie znalezc odpowiedniej pozycji....a tak wporządku oprocz tego ze coraz cieżej...a do konca stycznia jeszcze troche zostało....:))

Też już, ,,chwilami,, chciałabym być na porodówce...ale jak sobie pomyślę ile to jeszcze pieknych przespanych nocy i dni przede mną...to już mi się tak nie śpieszy do porodu.:) U mnie jeszcze za niecałe dwa tygodnie przeprowadzka na nowe mieszkanie świeżo wyremontowane...I aż mnie skręca żeby już się pakować ze starego na nowe...ale jeszcze kilka dni wytrzymam, a potem już jazda na maksa z Praniem, Prasowaniem,...dla Młodego.

ja wole nie liczyc ile przytylam... najpierw chudlam, od 3 miesiecy za to 1,5/2 kg miesiecznie do gory :/ Brr A spanie wkurzalo mnie pare tygodni temu, teraz wreszcie nauczylam sie tak omotywac koldra, zeby bylo w miare wygodnie. Zobaczymy jak dlugo to bedzie dzialac ;) Macie juz wszystko przygotowane - lozeczko/wozek itp? Ja tylko ciuszki w duzej czesci, a tych wiekszych rzeczy jeszcze nie i zaczyna mnie to stresowac...

Ja już mam całą wyprawkę, nawet ściągałam kosmetyki dla dziecka z Polski, bo te tu mi się nie podobają, jeszcze została mi komoda do kupienia, ale to już na nowym mieszkaniu. -pampersy pierwsze 2 paczki mam, -laktator mam- pieluszki tetrowe,mam -pierwsze butelki i podgrzewacz mam -łóżeczko z wyposażeniem,mam, -wanienka ze stojakiem, mam -karuzela do łożeczka, mam -kołyska, mam -kosmetyki mam, -ciuszki,mam. -leżaczek i mata edukacyjna,mam,

Gość sylwiaci
ja praktycznie nic nie mam jeszcze. mam tylko pizame bielizne itp dla siebie do szpitala... lozeczko cchemy kupic w grudniu. ciuszków tez troche chodz nie za duzo bo mamy w rodzinie maluchy i niektore ciuszki nie byly w ogole uzwane wiec wszystko dostaniemy... wózek głeboki nowy tez nie kupujemy bo dzidzia urodzi sie w styczniu i tak naprawde gdzie bedziemy z tym wozkiem chodzic jak juz to autem w nosidelku. wozek mamy pozyczony tez od rodziny najblizszej a nową spacerówkę kupimy latem...:))) w grudniu planujemy zakup pieluszek...pierwszych kosmetykow itp to co nie zbędne....:) ale tez zaczynam sie powoli stresowac...

cześć ... ja kończę 27 tydzień ....termin mam na koniec stycznia....dłuży mi się już bym wolała być po wszystkim

A jaki masz wozek? Ja sie nie potrafie zdecydowac, najbardziej podoba mi sie Bugaboo Cameleon, ale cena, nawet uzywanego, odstrasza.

Gość przyszlamamusiaOlusia
hej ;) ja jestem w 27 tyg ciazy:) dziewczyny to wy sporo rzeczy juz kupilyscie bo ja mam tylko skarpetki, ktore jeszcze dostalam w prezencie hehehhe! Powoli zaczynam myslec o wyprawce ale musze doczytac co jest potrzebne a co nie bo jestem zielona w tych sprawach. A tak poza tym to mam 24 lata, to moja pierwsza ciaza. Jezeli chodzi o wage to na razie okolo 4-5 kg na plusie, ale tycie u mnie zaczelo sie 2 miesiace temu no i tyle przytylam przez ostatnie 2 miesiace ;) W nocy tez mi ciezko, moj synek budzi mnie czesto, dzisiaj w nocy chyba wsadzil mi noge w zebra;) a jak spie na lewym boku to mnie strasznie kopie bo chyba go przygniatam ;P a jak tam u was z zachciankami? jak wcinam jak szalona ciasta i wszystko do slodkie oraz ostre potrawy. Kiedys nie zdawalam sobie sprawy z tego ze zachcianki i apetyt w ciazy maga byc tak silne !

o no wlasnie dziewczyny ja mam problem z wozkiem, nie znam sie na tym ;) jak na razie patrze tylko na wyglad :/ wiem jedyne co ze chce kupic wozek 3w1

rozsan - wyglada na fajny. Ja sie jeszcze zaczelam zastanawiac nad ew. zakupem pieluszek na jakiejs promocji, ale nie mam pojecia jakie kupic na poczatek. Pampersy?

PrzyszlamamusiaOlusia - ja troche pochodzilam po sklepach i juz wiem, ze pmierwsze, na co musze zwrocic uwage to waga wozka. Jak przymierzylam sie do 20 kg landary to mi sie odechcialo spacerkow ;)

i ja jestem na podobnym etapie--wózeczek na sucho wygląda prześlicznie, i gondola jest b.duża. Czytałam opinie i również są, dobre, a i cena jest bardzo przystępna.

Wlasnie w wiekszosci wozkow nie podobaja mi sie zbytnio duze gondole, w koncu to dla maluszka, a jak podrosnie to zrobi sie cieplo i nie bedzie potrzebowal duzo okryc. Szukam czegos mniejszego, ale nie ma zbyt duzego wyboru mniejszych gondolek. Moze zbytnio wybrzydzam :D

i ja jestem na podobnym etapie----hmm..dużo gondolka to same plusy, możesz opatulić dziecko jak tylko chcesz. i nie będzie mu ciasno, plus jak się urodzi niestandardowo duże, to co wtedy??? ja wolę dmuchać na zimne. a w moim wózeczku gondola moim zdaniem wygląda na zywo bardzo zgrabnie.

Ja chyba podswiadomie licze, ze dzidzius nie bedzie "niestandardowo duzy", zeby w miare bezbolesnie wyszedl na swiat ;) Ale w sumie moze i masz racje.

witajcie ;) Jestem w szoku, codziennie wstaje 6-7 rano a teraz dopiero otworzylam oczy ;) nawet Synek swoimi kopniakami mnie nie obudzil. Dziewczyny macie wrazenie ze puchniecie? Mi wydaje sie ze woda sie zaczela od niedawna co jakis czas zatrzymywac, widac to najbardziej po twarzy ale po jakims czasie troche znika.

Gość hejmamulki
Wtam ,zaczęłam 28 tydzien... dołączam do Was :) ja póki co mam parę łaszków, na inne rzeczy nie mam pomysłu :) łożeczko i komode dostaniemy a reszte ... terezba sie sprężac. Wy już pampersy macie. Oj.... A co do ciązy- u mnie zgagi! okropne i najbardziej niestety smakuje mi coca-cola! stram sie nie pic ale tak raz na 2-3 dni pół szklaneczki sobie golnę :) Waga... oj dużo, dużoooo prawie 15 kg :( ale wiecie co? kazdemu jak mówie lub juz tu pisałam to słyszę lamenty!!!! ze do 40 dobije hahha. a ja prócz piersi, brzucha i troszkę bioder... nie widzę tego, naprawde. ostatnio mnie tesciowa zobaczyła i sie zdziwiła, że jakie 15 kg? przeciez nawet brzyszek jest mały jak na ten tydzien. Była zdziwiona. Ja sie zastanawiam, czy to nie woda??? bo przeciez 15+ to bym w nic nie weszła. A spodnie te same od 2 miesiecy, płaszcz na plecy normalnie tylko wiadomo z brzuchem sie juz nie zapnę.no nie wiem macie jakies pomysły?