Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dosias

moja ciąża

Polecane posty

Gość dosias

witam. osttanio ginekolog na badaniu usg stwierdzil, ze mam lekko siodełkowatą macice i nic poza tym.....czy to może mieć wplyw na zajscie w ciaze. moze ktos mial taki problem? od czego w ogole robi sie takie znieksztalcenie. prosze pomozcie

Gość buahahahhahaahhaha
siodełkowatą macice hahahhahahha

Gość czytaj tu
"macica siodełkowata - łukowata to uterus arcuatus. Jest to jedna z wad anatomicznych/rozwojowych macicy, spowodowana niepełnym zrośnięciem przewodów okołośródnerczowych, która jest widoczna w postaci ugięcia dna macicy w jego środkowej części - to tak na podstawie definicji... Wady macicy generalnie mogą przyczyniać się do poronień, jak również do trudności w zajściu w ciążę, porodów przedwczesnych czy nieprawidłowych ułożeń płodów. % niepowodzeń jest zależny od typu wady. Niektóre wady macicy można korygować podczas histeroskopii (np. przegrodę macicy), laparoskopii czy coraz rzadziej chyba laparotomii. Ale raczej nie macicę siodełkowatą... "

Gość czytaj tu
"Macica siodełkowata | 2010-11-28 18:16:08 Witam,właśnie dzisiaj miałam robione badanie HSG.Na szczęście jajowody są obustronnie drożne, niestety w badaniu wykryto macice siodełkowatą.Co to tak naprawedę oznacza dla mnie? Praktycznie nic. Jest to niewielka wada rozwojowa, która nie powinna dawać żadnych skutków dla Pani płodności (no domyślam się, że o to chodzi)"