Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaaaM21

krew w stolcu, prosze o odpowiedz

Polecane posty

Gość AniaaaM21

Witam. mam 21 lat, od kwietnia nie jem miesa, ogolnie malo jem i mam zaburzenia odzywiania, ostatnio zauwazylam ze w moim kale jest krew, jasnego koloru, przepraszam za wyrazenia sa to zazwyczaj bobki i sa one tak jakby nia otoczone, nie jest tego wiele ale np dzisiaj pojawila sie rowniez na papierze toaletowym, martwie sie, wiem ze nic nie zastapi lekarza i oczywiscie pojde tylko niestety dopiero za tydzien, studiuje w krk i nie jestem tu zarejestrowana a i tak pewnie musialabym czekac na przyjecie, na prywatnego srednio mnie stac;/

Gość powiem i ja .......
oczywiście może mieć to związek z tym że zwyczajnie jesteś niedożywiona ...ale przyczyną krwi w moczu mogą być też żylaki odbytu powszechnie zwane hemoroidami lub choroba jelit....tylko lekarz i badania mogą wyjaśnić co Ci tak na prawdę jest

To mogą być hemoroidy, ale może być też rak jelita, oczywiscie to skrajność. Czujesz ból przy wypróżnianiu?

Gość puknij sie w łeb
rak jelita ale dowalilas to szok

Gość puknij sie w łeb
czym objawiaja sie zaburzenia odzywiania? cierpisz na zaparcia? towarzysza jakies dolegliwosci bolowe?

Gość puknij sie w łeb
03.09.2007- Szymek 02.02.2010- Ania 02.02.2010- Zuzka ...jeszcze mąż, dwa psy i żółw i rak

Gość poszukaj w sieci
Ja mialem podobna dolegliwosc ale oprocz krwi glownym symptomem byl silny bol w odbycie. Byla to tzw. "szczelina odbytu". Mysle jednak, ze u Ciebie jest co innego bo nie wspominasz o bolu. Co do hemoroidow to sa ich dwa rodzaje, tzw. wewnetrzne i zewnetrzne. Te wewnetrzne zazyczaj nie bola a krwawia a zewnetrzne bola a niekoniecznie krwawia. Ogolnie powodow takiego krwawienia moze byc wiele od blahych do powaznych. Koniecznie idz do lekarza.

Gość panikaraVK
Ania - koniecznie do lekarza - to nie są żarty. Może być szereg przyczyn takiego stanu rzeczy, np. zapalenie jelit, wrzodziejące zapalenie jelit itd. Najlepszym badaniem w tej sytuacji jest kolanoskopia. Naprawdę nie lekceważ tego.