Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaaaM21

krew w kale ;/ prosze o odp

Polecane posty

Gość AniaaaM21

Witam. mam 21 lat, od kwietnia nie jem miesa, ogolnie malo jem i mam zaburzenia odzywiania, ostatnio zauwazylam ze w moim kale jest krew, jasnego koloru, przepraszam za wyrazenia sa to zazwyczaj bobki i sa one tak jakby nia otoczone, nie jest tego wiele ale np dzisiaj pojawila sie rowniez na papierze toaletowym, martwie sie, wiem ze nic nie zastapi lekarza i oczywiscie pojde tylko niestety dopiero za tydzien, studiuje w krk i nie jestem tu zarejestrowana a i tak pewnie musialabym czekac na przyjecie, na prywatnego srednio mnie stac;/

Gość sztabcia złotka
może być rak jelita leć do lekarza

Gość sztabcia złotka
i NIGDY nie oszczędzaj na jedzeniu ! Nie jedz sztucznej żywności. Rak jelita nie jest znany w Afryce i Azji. To choroba zachodnia od jedzenia byle gówna :(

Gość jeśli to żywa krew
tzn czerwona, to najprawdopodobniej hemoroidy. niestety musisz iść do lekarza bo badania nic nie zastąpi. w kazdym razie nie jest to krwawienie np z żołądka bo wtedy krew by krwi nie przypominała tylko jakby fusy z kawy. podsumowując. prawdopodobnie nie jest to bardzo powazna sprawa ale lekceważyć też jej nie mozna.

Gość jeśli to żywa krew
przestańcie straszyć dziewczyne. jakby to był rak to by sie skręcała z bólu. poza tym miałaby zmiany morfologiczne itp. dajcie spokój bo to wcale nie jest smieszne.

Niekoniecznie hemoroidy. Rzeczywiście może być rak jelita :( Koniecznie do lekarza NATYCHMIAST !

Gość AniaaaM21
tak wiem ze bede musiala isc do lekarza, pisalam ze dopiero za tydzien i chcialam po prostu zapytac co to moze byc, czytalam oczywiscie na internecie i martwie sie;/

"jakby to był rak to by sie skręcała z bólu" Nie opowiadaj głupot ! Mam znajomą, która myślała, że to hemoroidy i odwlekała wizytę u lekarza. Dziś ma raka z przerzutami. Chemia, operacja. Nie ma żadnego bólu :(

Gość AniaaaM21
tak wiem ze bede musiala isc do lekarza, pisalam ze dopiero za tydzien i chcialam po prostu zapytac co to moze byc, czytalam oczywiscie na internecie i martwie sie;/

Gość AniaaaM21
czytalam ze nierzadko krew jest wynikiem anemii i mam nadzieje ze to tylko to albo hemoroidy

Wiadomo, że byłoby najlepiej. Leczenie raka to nie tylko cierpienie. Trzeba mieć jeszcze na to finanse i znajomości :(

Gość asdfghkj
Przyczyn krwawienia może być wiele-od hemoroidów począwszy, poprzez uchyłki jelita grubego, choroby zapalne jelit, polipy jelita grubego, zaburzenia budowy naczyń krwionośnych aż po nowotwory. Oczywiście sprawdzić można to tylko poprzez wizytę u lekarza i szereg badań. Rak jelita grubego rzadko występuje poniżej 40 r.ż., w ogóle raki częściej można spotkać u osób w średnim i starszym wieku, co nie znaczy, że nie należy się zbadać i pod tym kątem. I rak jelita grubego nie boli, przynajmniej nie na początku, no chyba, że spowoduje pęknięcie jelita i zapalenie otrzewnej.

Gość asdfghkj
Jasna krew to problem końcowego odcinka jelita-odbytnica lub esica. Aczkolwiek, jak mówiłam, zbadać należy wielokierunkowo. Możesz też mieć zespół jelita drażliwego. A krew w stolcu nie jest wynikiem anemii, tylko odwrotnie-to anemia jest spowodowana czynnym krwawieniem lub "podkrwawianiem".

Gość krwawiąca dupa
Uprawiasz anal? :classic_cool: