Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewna kociara

Jakie jest prawdopodobieństwo...

Polecane posty

Gość pewna kociara

że mały kociak instynktownie zacznie załatwiać się do kuwety bez nauczania go?

Gość VampireBlood
mój kotek tak miał tylko nie zakopywał na początku, ale potem i tego się nauczył :) miał 3 miechy

Gość zzzzzzzzzzzzzzzx
jeżeli jest z matką przez jakiś czas mojej ciotki kotka miała młode zanim zaczęły chodzić srały tam gdzie spały a potem za matką do kuwety chodziły

Postaw kuwetę w łazience, zamknij tam kotka a on na pewno już będzie wiedział, gdzie co i jak. Ja tak robiłam z dobrym skutkiem

Gość pewna kociara
Zakopywania może nauczyć się z czasem, chodzi o załatwianie się do kuwety, bo mam jakieś schizy, że obszczy mi całe mieszkanie. Moja poprzednia kota od razu załatwiła się do kuwety. Mam nadzieję, że i z tą tak będzie.

Gość pewna kociara
Niestety kotek nie miał możliwości chodzenia za mamą do kuwety, bo to wiejski kot i tam nie mają kuwet. Załatwiają się gdzie popadnie. Kotek będzie u mnie od jutra, więc muszę być przygotowana. Nie wiem czy miałabym serce zamknąć kota w łazience, chyba że na parę minut.

A to aż tak trudno wsadzić kota do kuwety i pogrzebac mu paluchem w żwirku, że nie możesz mu tego pokazać ze 3 razy?

Gość pewna kociara
Nie jest to trudne, ale nie mam pewności, że nie oleje mojego grzebania paluszkiem w kuwecie, droga Ewciu :-o

napisałas w pierwszym poście, że "bez nauczania go" więc wywnioskowałam że to uczenie to jakiś problem a co do pojętności kotków - zakopywanie odchodów jest ich naturalnym odrychem, więc na pewno nei będzie z tym problemu kuweta musi stać w dostępnym, ustronnym miejscu, kotek musi wiedzieć, gdzie to jest, żeby umiał tam trafić i tyle

Gość pewna kociara
Chodziło mi bardziej o to, żebym nie musiała kotka uczyć miesiącami korzystania z kuwety. Mam nadzieję, że uda nam się szybko to ogarnąć. Dzięki za pomoc :)