Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziś na obiad kapuśniak

Ciąża na urlopie macierzyńskim

Polecane posty

31 lipca urodziłam córeczkę. Obecnie jestem na macierzyńskim, które wyliczając 20 + 2 dodatkowe tygodnie, kończy mi się dokładnie z końcem roku. Później mam jeszcze do wykorzystania cały urlop z 2011 r. Po wykorzystaniu urlopu w styczniu nie zamierzam iść na wychowawczy lecz wrócić do pracy na jakiś czas by chwile później znów zajść w ciążę - tak to sobie z mężem wymyśliliśmy, ażeby mieć dzieciaczki jedno po drugim. Gdyby jednak okazało się że np. teraz UPS ! zaszłam w ciążę, będąc akurat na tym macierzyńskim... to co wtedy ? Macierzyńskie pozostaje macierzyńskim ? czy przechodze na L4 z racji ciąży i tak jak przy pierwszej ciąży jestem na zwolnieu lekarskim po czym po urodzeniu drugiego dziecka znów zaczynam na nowo macierzyńskie ? To było by chyba zbyt proste, hmm ? Jak to jest ? Kompletnie się na tym nie znamy. A przecież chodzi o to by wyjść na tym jaknajkorzystniej i oczywiście z twarzą, by nikt pretensji nie miał. Dodam, że mam umowę na czas nieokreślony

Gość no po jedzeniu kolor się
na macierzyńskim nie ma L4. L4 należy się dopiero po zakończeniu albo przerwaniu macierzyńskiego i powrocie o pracy. Po porodzie masz prawo do kolejnego macierzyńskiego na drugie dziecko.

Wiem, że nie ma L4 na macierzyńskim. Chodziło mi to, że jeśli np. teraz w listopadzie zaszłabym w ciąże to czekam do końca macierzyńskiego, a od stycznia mogłabym znów na L4 ?

Gość no po jedzeniu kolor się
no tak po zakończeniu możesz iść na L4 -przecież ci napisałam.

Yhm, to już wiem. No i oczywiście zdaję sobię sprawę z tego że po drugiej ciązy i drugim macierzyńskim mnie zwolnią, ale co tam :D

Możesz dostać zaproszenie na krótką rozmowę dotyczącą twojego L4. Bardzo lubią zapraszać w takich przypadkach.