Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfjdfjk

musze napisac o moim problemie,

Polecane posty

Gość dfjdfjk

Może wy mi cs doradzicie, pewnie kazdy z was byl kiedys w podobnej sytuacji. W tym roku skonczylam szkole, zdalam mature i mam tytul technika. Jednak nie poszlam na studia bo poprostu nie moglam. Teraz nie moge znalezc nigdzie pracy:( jestem zarejstrowana w urzedzie pracy, liczylam na jakis staz ale oni ciagle tylko mowia ze nie maja na to pieniedzy a na ciekawe oferty pracy tez liczyc nie moge (wiecej dla facetow murarz itp). Skladalam cv w sklepach bo nie wiem czy moge w takiej sytuacji liczyc na cos wiecej ale zadnego odzewu nie ma. Bylam na 1 rozmowie ale przyjeli kogos innego wiec nic z tego nie wyszlo:( jest jeszcze nadzieja w jakichs sklepach spozywczych bo tam narazie nie skladalam cv ale u nas wiecej jest takich wiekszych sklepow a wieczne siedzienie na kasie w kauflandzie tez nie jest zbyt fajne no ale jak nie bedzie wyjscia to pewnie pojde:( Szczerze mowiac zaczynam sie juz troche lamac, meczy mnie siedzenie w domu, chcialabym sie usamodzielnic, zarabiac na siebie, dojsc sama do czegos w zyciu, kupic samochod, wyjsc za maz, moze wybudowac dom a teraz zaczynam watpic ze to kiedykolwiek bedzie mozliwe, urodze dziecko i na tym sie skonczy, nigdy nie znajde pracy:( nie wiem jak mam sobie poradzic z tym:(:(

Gość desperatka....................
jestem w takiej samej sytuacji. hmm moglabys pojsc do szkoly policealnej wiekszosc jest darmowa mialabys status ucznia i moglabys sobie gdzies dorobic. nie ma kokosow ale na poczatek to i tyle dobre. np na inwentaryzacja do wykladania towarow telemarketing

Gość dfjdfjk
Ah no to nie pocieszylas mnie:( technik ekonomista ale w tym zawodzie pracy bez studiow napewno nie znajde:( wlasnie min dlatego zrezygnowalam ze studiow zeby moc zatrudnic sie na caly etat i zarobic a w czasie studiow nie byloby to mozliwe bo zajecia byly ustalone tak ze masakra;/ byly to studia zaoczne... nie wiem czy kiedys sie jeszcze nie zdecyduje na studia ale na dzien dzisiejszy nie chce poprostu. Chce znalezc prace i zarabiac chociaz ten tysiac ale nie wiem juz gdzie i w jaki sposob mam szukac, na co moge liczyc itp... jestem juz tak zdesperowana ze nawet odechciewa mi sie isc do kolejnego sklepu pytac o prace i uslyszec ten sam tekst co zawsze "niestety nikogo nie potrzebuje, mamy komplet ale nawszelki wypadek moze Pani zostawic cv" pewnie odraz po moim wyjsciu laduje ono w koszu na smieci;/ Nie potrafie poradzic sobie z tym cholernym problemem "dosroslosci". Jak sa gdzies jakies ogloszenia to oczywiscie potrzebuja doswiadczenia a niby gdzie go zdobyc jak wszyscy go chca;/ a jesli chodzi o urzad pracy to tak naprawde to jest jedno wielkie gowno ktore istnieje tylko po to zeby bylo, bez sensu

Gość natatatalala
heh... Skąd ja to znam:/ i co jeszcze bardziej dołuje to czyjeś gadanie- dalej nie pracujesz? Jak ty wysiedzisz w tym domu? Gdybym nie musiała to bym nie siedziała! Poszłam na kurs z urzędu pracy, kurs się skończył i tyle było mojej przygody z praca... Zamierzam wyjechać do większego miasta do chłopaka, może tam znajdę pracę...:(

Gość dfjdfjk
Moje miasto to nie jest jakas wies zabita dechami ale i tak ciezko o prace:( juz nie wiem co mam robic:( taka prawda ze po studiach bez znajomosci tez sie nie znajdzie pracy wiec dla mnie to troche tak jak wyrzucenie pieniedzy w bloto i denerwuja mnie wieczni studenci ktorzy nie pracuja tylko ciagle biora kase od mamusi, ile tak mozna, ja jeszcze nawet nie skonczylam 20 lat, skoncze w grudniu a juz doluje sie bo bardzo chcialabym zarabiac na siebie ale to ciagle szukanie i wlasnie takie pytania ludzi jak napisalas mecza mnie psychicznie:( nie wiem na co moze liczyc dziewczyna w moim wieku, bez zadnego doswiadczenia, mozliwosci odbycua stazu:( nie wiem gdzie szukac

no moje też nie ale jednak tutaj strasznie ciężko z praca bezrobocie jest bardzo wysokie... Ty i tak jesteś młodsza może w końcu ci się poszczesci... Ale tak czy inaczej, początki są strasznie trudne:( myślałam, byłam pewną że będzie łatwiej:(

Gość dfjdfjk
a Ty od kiedy szukasz pracy? gdzie probowalas? najgorsze w tym wszystkim jest to ze mam chlopaka i on tez nie ma pracy, nigdy nie pracowal ale to ciezki przypadek, nawet nie chce mi sie o tym gadac;/

Gość dfjdfjk
nie wiem czy czeka nas jakas przyszlosc;/ ale juz bardziej w siebie wierze chyba niz w jego mimo ze jest bardziej wyksztalcony...

Gość dfjdfjk
ogolnie to jestem tez na siebie zla bo jak bylam na tej 1 rozmowie kwalifikacyjnej to wiem ze sie nie sprawdzilam bylo wrecz tragicznie:( nie byla to rozmowa przygotowana bo poszlam tylko zaniesc cv i nie spodziewalam sie ze pani odrazu zaprosi mnie na rozmowe. Nie potrafilam odpowiedziec na pytania, zastanawialam sie juz przy pierwszym pytaniu zeby powiedziec cos o sobie, powiedzialam pierdoly, ze jestem osoba uczciwa, szybko sie ucze i takie tam ale jak zapytala mnie o slabe strony to nie potrafilam wydusic z siebie nic poza tym ze jestem nerwowa ale jakos potrafie opanowac to;/ bez sensu byly moje odpowiedzi, a jak zapytano mnie co wiem o ich firmie to powiedzialam ze poza tym jakie produkty sprzedaja to nic:( pytano tez o zarobki, chcialam uniknac podawania konkretnej kwoty ale wlasnie o to mnie poproszono wiec powiedzialam ze min 1000. Na koniec zapytalam jak to jest z godzinami pracvy, o szkolenie i o to czy kazdy pracownik ma przydzielony jakos swoj dzial. Uwazam ze ta rozmowa to byla jedna wielka porazka i nie dziwie sie ze mnie nie zatrudniono:( nie wiem jak mam mowic o sobie, jak nigdzie nie pracowalam, dopiero szkole skonczylam i co powiem?;/

Gość dfjdfjk
poradzi mi kots cos?

ja też po technikum w 2010 skończyłam... Hehe co do chłopaka twojego to też mamy trochę wspólnego;p ja miałam praktykę w sklepie firmowym, kazali mi przynieść cv i byłam taka uchachana że mnie tam przyjmą a tu lipa:( i nawet juz straciłam olchnte chodzić z tym cv bo juz jestem przekonana że skończę jako sprzątaczka albo gorzej:(

Gość dfjdfjk
tez czasem tak mysle a po tej ostatniej rozmowie jestem zalamana:( nie potrafilam odpowiedziec na pytania a wiadome ze wtedy nie ma szans na zatrudnienie:( nie potrafie, nie wiem co mam mowic, jakie sa moje wady zalety, nie wiem czego oni tak naprawde oczekuja:( nie myslalam ze rozmowy w sklepach moga byc az tak stresujace;/

Gość gdfgdfgdfg
ja szukam pracy od ok 2 lat. i mam o tyle gorzej ze nie jestem zarejestrowana w urzedzie i nie mam ubezpieczenia nie z wlasnego wyboru niestety. mieszkam na wsi pod malenkim miasteczkiem. nie ma tam dla takich osob jak ja pracy niestety. jestem calkowicie zalamana ale jakos daje rade.

Gość dfjdfjkA
Akurat z tego powodu ze nie jestes zarejstrowana nie musisz sie zalamywac bo urzad pracy istnieje tylko po to zeby by z tego co zauwazylam. trzymaja oferty pod biurkiem dla swoich znajomych a na tablicach nic konretnego nie wisi. utrzymuja cie rodzice tez? wspolczuje ci bo z tego co piszesz jestes w jeszcze gorszej sytuacji niz ja bo na wsi gorzej znalezc prace, jedynie gdzies dojezdzac jak masz taka mozliwosc