Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drobineczkaqq

dziecko nie chce żadnej butelki co mam robi???

Polecane posty

Gość drobineczkaqq

mam 4 rozne smoczki w tym avent , nuk, i 2 szpitalne z żadnego nie chce pic . trzyma w buzi pokarma potem wypluwa. ma 7 tygodni. smoczka uspokajającego tez nie chce

spróbuj łyżeczką i co któreś karmienie podawaj butelkę a może mu mm nie pasuje i trzeba by je zmienić

Gość myszzzzaaaa
Kochana miałam tak samo, przy picu z butelki wrzask. Mam butelki i smoczki chyba wszystkich firm. Jedyny plus, że piła z butelki na śpiąco. Dziś mała ma 5 miesięcy i od miesiąca jest nieco lepiej bo w większości karmię córę łyżeczką.

Gość alkocholik
Kup 0,7 Sobieskiego, może zechce :P

Gość moze chce piersi ???
moze potrzebuje bliskosc, przytulenia jak przy karmieniu piersia ???Piersi bardzo uspokaja.Probowalas karmic naturalnie ?

Gość drobineczkaqq
karmie ją piersią ale to trwa 1,5 godziny, mówie o jednym karmieniu. za długo o godzine. lekarka mówila zeby po pol godziny piersi dac jej bebiko ale ona nie chce nawet smoczka wziac do buzi

autorko poczekaj jeszcze troche a karmienie piersia skroci sie twoje dziecko je pewnie okolo 20 min a potem tylko trzyma cycuisa w buziulcu co jakis czas ssac nie pijac.... potrzeba dziecku bliskosci i tego spokoju... moja mala tez tak miala i butli do tej pory nie chce smoka nie ssie... za to obecnie dziecko je okolo 10 min

Gość drobineczkaqq
boje sie ze to bedzie sie tylko wydluzało( karmienie) zamiast jesc krócej to ona ciągnie i ciągnie. w sumie przerw robi malo kiedy nie ssie.

moje dziecie tez tak mialo... jadlo i jadlo az lekarka powiedziala ze mam glonojada nie dziecko... jak bya glodna potrafila ssac moj policzek... spokojnie odczekaj jeszcze troche a czas jedzenie bedzie sie skracal wszak tyle ciekawszych rzeczy bedzie niz ciagle jedenie na cycu nie dokarmiaj bo to najgorsze co mozna zrobic jak nie chce butli nie wicskaj jej... pewnie tak ma i juz

Gość drobineczkaqq
to o jej mam dac jak po godzinie jest dalej głodna?/ ona ssie moje ramię jak ją ustawie do odbicia.

Gość wiesz co ,na wymioty to
to taki etap, wtedy sie wydaje ,ze dziecko wisi na cycu Minie , tak jak pisze wyzej ,po prostu karm piersia, z czasem bedzie coraz lepiej

moja tez ssie ramie no musisz przeczekac ten okres uwierz mi ze tego sie nie da zamienic na butelke... zreszta jak sie przyzwyczaji do butli to po tobie bo albo bedziesz musiala swieze odciagac albo robic mieszanke a w nocy to naprawde glupiego robota... wybudzasz sie i potem chodzisz rano po scianach cyc to wygoda a ssac rmie bedzie bo to fajnie tak jezorem poobracac... mnie laktacyjna powiedziala ze powinnam ja karmic co 2-3 h czyli ile tam se possie to se possie a potem po 2-3 h podac znowu cyca... albo trenowac ze dzieice je 15-20 min i zabierac cyca nauczy sie jesc szybcie :P

a poza tym to jeszcze maluszek potrzebuje ciepla bliskosci, bicia matczynego serca....

Gość drobineczkaqq
czyli jak je 1,5 godziny mam jej na to pozwolic???? nie wyjmowac jej cyca?

a co ci szkodzi to najpiekniejszy okres w waszym zyciu a ty sie przynajmnie wylezysz i odpoczniesz... a jak nie chcesz tak lezec to moiwe 15-20 min i zabieraj cyca... po 2-3 h daj znowu nauczy sie jesc szybciej... z tym ze ja jestem za ta pierwsza metoda niech se je , ciumka, memla jak to tam ludzie nazywaja bo jej tego akurat potrzeba...

Gość wiesz co ,na wymioty to
sprobuj , teraz to meczoce ,ale bedzie sie zmienialo minie Niektore dzieci moglyby ssac na okraglo, bo to jeszcze maluszki Teraz wlasnie masz taki etap -dziecko wisi na piersi ,ale uwierz bedzie coraz lepiej

Gość grysikowapanienka
ona sie zawzesczy jak jej wezme po 20 min, a moze wtedy dac butelke?

Gość grysikowapanienka
grysikowapanienka to ja autorka

no to nie wyjmuj i jech sobie ciumka ile chce przeciez to nie problem bo ciebie nikt nie pogania to po co chcesz jej dawac butle skoro ma cieplego milego ukochanego cycusia

Gość hryza
Mój mały też tak miał, miałam wrażenie, że karmię 24 h na dobę ! Ale z czasem wszystko się unormowało, tak w okolicach 3 miesiąca było już super. Po 30 min karmienia zmień pierś i sprawdzaj czy dziecko ssie, by jeść , czy traktuje cyca jak smoczek. Ja po 30 min zmieniałam pierś. jak już koniecznie chcesz dokarmiac- odradzam ! to użyj kubeczka medeli lub łyżeczki po co uczyc butli i smoka ? ja od 4 m-ca nauczyłam pic z kubeczka z ustnikiem, od 9 mca przez słomkę, od 12 - z normalnego kubka teraz mam 2 latka jedzącego i pijącego samodzielnie, smoka nigdy w buzi nie mial

Gość wózek wózek
Taa, "niech sobie ciumka ile chce, to najpiękniejszy okres w twoim życiu" - prawie padłam. Ja tak mojej pozwoliłam ciumkać, byłam przekonana że daję jej to co najlepsze i to czego potrzebuje. A doszło do tego, że młoda tak sobie ciumkała i ciumkała, najpierw godzinę, po tygodniu już 2 godziny, po kolejnym 4, i gdy w końcu w wieku 6 tygodni potrafiła ssać PRZEZ 6 GODZIN, zrobić przerwę na godzinę i przyssać się na kolejne 6 godzin, powiedziałam dość. Dostawałam już odleżyn, miałam chyba jakąś depresję, ryczałam z frustracji, nienawidziłam tego siedzenia w miejscu, non stop z cyckami na wierzchu. Po trzech takich dniach stwierdziłam, że koniec z cyckiem, od tego dnia ściągałam i dawałam z butli. Było ciężko przez 3 dni, przytulaliśmy i nosiliśmy córcię z mężem na zmianę, po tych 3 dniach mała zapomniała o cycku.

Gość wózek wózek
Autorko, zapomniałam powiedzieć: niech to mleko z butli da dziecku ktos inny niż ty, bo od ciebie będzie chciało pierś. Kilka prób i załapie.

wozek wozek gadasz bzdury w zyciu dziecka nie ma nic lepszego niz cyc bo w ten sposob rodzi sie wiez to ze ty mialas depreche i ograniczylas swojemu dziecku te cuodowne doznania nie znaczy ze ktos inny tak musi skoro ssalo dziecko tak dlugo to sa inne sposoby by skrocic czas a najwyrazniej mialo silna potrzebe ssania... i abilas to w nim podajac butle

Gość tak samo było u mnie
taka sama sytuacja była u mnie mój syn od narodzin nie pił z butelki i basta, cherbatke podawałam łyzeczka karmiłam piersia i zajmowało mi to większość doby nie pomogły zadne butelki smoczki ani mleka...............więc zrezygnowałam karmiłam go dosłownie non stop 15 minut i od nowa pół godziny albo dłuzej pewnego dnia chyba miał około roczku dałam mu butelke nie wiem cos mi mówiło zeby spróbowac i wypił od tamtej chwili przestałam karmic czasami cierpliwosc i poswiecenie popłaca

Gość fankabcdefghijklmnop
wypróbuj kubek termiczny