Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie ludziska...........

Ide dzisiaj na impreze- musze zrobic sałatke - tylko jaką - jakies propozycje?

Polecane posty

Hje tak jak w temacie, ide na wódke i powiedzialam Pani domu ze przygotuje jakas fjna sałatke - ma byc tanio swierzo malokalorycznie i ma pasowac do wódki............acha bez ryby .......jakies propozycje?

Gość pozno sie za to zabierasz
bo przeciez jesli ci podam przepis to i tak jeszcze bys musiala zrobic zakupy moze lepiej napisz co masz w zapasie?

Gość to zrob salatke owocowa
:P

tak sorki - jestem dyslektykiem - albo jak ktos woli tłumokiem

w zapasi enie mam nic - musze isc na zakupy dlatego pisze - na impreze ide po 20 stej wiec mam jeszcze troche czasu

Gość conversy
wolimy nazywać cię tłumokiem :)

dodam ze nie wyszlam nigdy poza schemat - kurczak kukurydza, cebula fasola groszek itd .......

Gość a ja na diecie
3 kolorowe papryki ,ogórek kiszony lub konserwowy ,cebula ,czosnek -wszystko pokroić w kostkę ,dodać pieprz ,sól ,odrobinę cukru i oliwy .Wymieszać i schłodzić .

Gość pozno sie za to zabierasz
to zrób taką: pieczone piersi kurczaka dobrze pikantnie przyprawione pokroic w kostke, dodac kukurydze, ananasa w kostce plus majonez (wszystko musi byc dobrze odsaczone z płynów bo od ananasa moze byc sałatka za słodka. A tak pikantny kurczak zneutralizuje smak. Mozna dodac ogórka konserwowego oraz papryke lub co tam lubicie.

Gość a ja na diecie
A możesz dodać jeszcze świeży ogórek ,i kawałek papryki marynowanej

a ja na diecie -ciekawa propozycja ........... czy jakies inne?

Gość a ja na diecie
Przecież ona chce tanio i mało kalorycznie

oki z tym tanio to pojęcie względne ........chcialam poporstu wyeliminowac salatki z łososiami itd

Gość a ja na diecie
Tradycyjna kartofelsalad -zapycha i jest dobra .Ugotowane w mundurakch ziemniaki pokroić w półplasterki ,dodać pokrojone kiszone ogórki i cebulę .Sól ,pieprz i jogurt z odrobiną majonezu .Można wzbogacić pokrojonym kawałkiem kiełbasy

super sałatka ziemniaczana ale ni na tak aokazje........pani domu gdzi eide robi pieczone ziemniaki do tej wodki - wiec wypada cos mniej kalorycznego

Gość a ja na diecie
Sałata lodowa ,papryka ,cebula ,świeży ogórek ,pomidor ,czosnek ,sparzony brokuł -parę jajek ugotowanych na twardo i podzielonych na ćwiartki ,ser feta w kostkę -przyprawić vinagretem tuż przed podaniem

Gość wielbicielka sałatek
ja mam prosty przepis na sałatkę. Potrzeba: -3-4 pomidory -kawałek sera żółtego -śmietana -majonez -czosnek Pomidory kroimy w kostkę, posypujemy startym żółtym seree. Majonez mieszamy ze smietaną (więcej majonezu niz smietany) i przecisnietym przez praske czosnkiem (ilość czosnku w zalezności od upodobań). Tak przygotowanym sosem polewamy pomidory z serem. NIE MIESZAMY-wstawiamy do lodówki i mieszamy dopiero przed nałożeniem na talerz. Smacznego:)

wiem,że to raczej kaloryczne, ale pyszne i szybkie:) Poza tym smietane można zastąpić jogurtem naturalnym

o dzięki coraz fajnijesze przepisy--------zaraz sie ubieram zabieram plecak i ide na zkupy ........... a jakies jeszcze propozycje?

wiec dopijam kawe i lece- dziekuje za propozycje zdecyduje sie na dwie salatki bo w sumie to mam je zrobic tylko na 4 osoby. Zrobie ta co podala miprzepis na diecie ta z salata lodowa oraz te pomidory wilbicielki salatek........... jakies jesszcze propozycje to moze zrobie 3 salatki

kochana kup koniecznie majonez kielecki-wtedy nic juz nie trzeba doprawiać:)

wielbicielka sałatek - nieststy nie kupie majonezu kieleckiego iz mieszkam w uk a do polskigeo sklepu mam daleko - tz poniewaz sie odchudzam chodze do pobliskiego lidla na nogach - robie wszytsko zeby nie uzywac mojego nowego badz co badz samochodu

Gość kaloarruopa
Bardzo prosta sałatka : makaron gwiazdki, szynka drobiowa w kostkę pokrojona, kilka ogórków konserwowych , kukurydza, majonez. sałatka naprawde smaczna i błyskawiczna do zrobienia

kaloarruopa dzieki - za przepis - zobaczymy czy w lidlu maja szynke drobiowa ale moze tez sie skucze na cos takiego

oki dziekuje wszystkim za pomoc- lece teraz na zakupy pozdrawiam

Gość kaloarruopa
Nie musi być drobiowa, może być każda inna. A sałatkę naprawdę polecam, umnie gości na każdej imprezie- do wódki pasuje idealnie, a też ma ten urok , żże można sobie całkowicie podarować pieczywo ;)