Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hajgdhjagjhsgdhjg

Co jest grane prosze powiedzcie???

Polecane posty

Gość hajgdhjagjhsgdhjg

Hej dziewczyny. Staram się juz bardzo dlugo z męzem o dzidziusia. Od tego cyklu zaczęłam terapie z CLO i DUPHASTONEM, Okres miałam dostać w 28 dc. Dziś mam 34 dc a @ jak nie było tak nie ma. Robiłam test- negatywny. W czwartek robiłam bete hcg- negatywna. Wczoraj wiecozrem dostalam bóli brzucha promieniujących do krzyża i aż na pupe. Myślałam, że sie zwine- tak jakby skurcze. Ale po 20minutach ustąpiło. Myślałam, że dostanę dziś @, a tu dalej nic. Zaczynam sie martwić czy może to jakaś ciąza pozamaciczna albo jakieś torbiele sie zrobiły? Sama nic juz nie wiem. Zapisałam się na poniedziałek rano do swojego gina i pozostaje mi czekać. Czy któraś z Was miala taką sytuacje? Czy może te tabletki spodowowaly ze @ spoznia sie juz prawie tydzien???

Gość Ywonn
a jak dlugo sie starasz?

Gość Ywonn
bo my od ponad roku staramy się o dzidzię. jesteśmy po badaniach i wszystko jest ok,wiec mozliwe ze psychika robi swoje...od połowy cyklu bolą mnie piersi a od jakiś dwóch dni coraz bardziej, tak z boku... boli mnie też krzyż w części lędźwiowej...@ mam dostać najpóźniej 10 tego ( jesli w 31 dniu cyklu, a ostatnio dostałam w 27 dniu i to było tylko jednodniowe krwawienie).Czy możliwe że to są takie wczesne objawy że coś się zagnieżdza?Miała któraś z was podobne objawy?Nie chce sie nakręcać bo juz co miesiąc czekam i potem jest rozczarowanie...ale moze akurat... dodam że senna jakaś jestem..

Gość hajgdhjagjhsgdhjg
Juz kilka lat, ale nie to jest teraz istotne. Pytalam o poradę co się może dziać. Czy któraś z Was z czymś takim sie spotkała??

Gość Ywonn
nie ma to jak zgasić kogoś w potrzebie...:/

Gość hajgdhjagjhsgdhjg
Ja przez cały okres starania się chyba z 20 razy miaam takie objawy, które przypisywałam ciąży, a potem rozczarowanie. Także ja już na żadne objawy nie patrze tylko czekam do @ a potem testuje. Teraz sama nie wiem czemu ten @ spóźnia się ąz tyle, nigdy tak nie miałam. Zastanawiam się czy te tabletki mogły tak wpłynać?? Zaczynam się bać, że coś może być nie tak...

Gość hajgdhjagjhsgdhjg
Zadna nie zazywala duphastonu ??? Moze znajdzie sie jakas mama ktora poradzi- czy on wyplynal na przesunienie okresu?? Ja go bralam do 24 dc włącznie wiec dzis 10 dzień po.

Gość Duphaston reguluje
cykle, a nie zatrzymujemiesiączki. Ja na nim miałam wreszcie regularne miesiaczki, a póź niej bardzo szybko zaszłam w ciążę, więc może i tobie się udało;) Bóle brzucha mogą miec bardzo różne przyczyny, wiec na ten temat nie ma co dyskutować. Co do ciąży pozamacicznej- w tym przypadku testy wyszłyby pozytywne, jedynie beta wolniej przyrasta. Albo hormon hcg jest jeszcze za niski, albo to jakieś inne zaburzenia hormonalne.

Duphaston - to wszystko zalezy od ktorego dnia cyklu bralas i jaka dawka, zazwyczaj po odstawieniu mija 10 dni i na 11 powinnas dostac miesiaczke ( najczestrza kuracja ). Jesli bralac CLO ( w jakich dawkach i w ktorych dniach cyklu?) powinnas byc monitorowana, tego leku nie powinno sie przepisywac bez planowania monitoringu bo mozna przestymulowac, co moze wywolac torbiele na jajnikach. Tak poza tym, dlaczego zostal przepisany? byly duze problemy z owulacja? Oczekujesz porady i slowa dotyczacego cyklu z lekami, ale od siebie napisalas bardzo malo. Ciezo cos doradzic, domyslajac sie wszystkiego. Ile zazwyczaj trwaly Twoje cykle, skad pomysl z dupkiem? problemy z progesteronem? problemy z nieregularnymi cyklami? Problemy z zagniezdzaniem sie zarodka? ( bylas kiedys w ciazy i poronilas?) Od ktorego dnia cyklu zaczelas go brac? Najczesciej bierze sie go po owulacji, ale jesli mialas (moze, bo tego nie wiemy) nie regularne cykle, wiesz ze dobrze zaczelas go przyjmowac? wiesz kiedy byla owulacja? Clo w jakiej dawce bierzesz i w jakich dniach? czy mialas przy nim robiony monitoring?

Gość hajgdhjagjhsgdhjg
Cykle zawsze mam zawsze 26-28 dniowe. Staramy się z męzem o dziecko 3 lata. We wrzesniu robiliśmy badania. U męża jest 50% martwych plemnikow 50% aktywnych. Dostal tez jakies leki. U mnie owulacja normalnie wystepuje. Progesteron mialam na granicy normy. Lekarz od pazdziernika wlasnie zalecil branie Clo od 5-9 dc włącznie z 5 i 9 dniem po 1 tabletce, a od 14 dc -24 dc włącznie z tymi dniami również po 1 tabletce. O monitoringu przy clo nic nie wspomniał. W ciązy jeszczee nigdy nie byłam. Dziś mam 10 dzień po odstawieniu duphastonu. Najardziej martwia mnie te wczorajsze skurcze/bóle brzucha. Dziś czuje sie normalnie.

Gość hajgdhjagjhsgdhjg
Owulacje miałam 10-12 dc - korzystałam z testów owulacyjnych z apteki. Dziś mam 34dc...

Ok, zacznijmy od najwaniejszego czyli owulacji 10-12dc, w takim wypadku ( jesli jestes tego pewna ) beta ktora zrobilas mowi prawde, bo to juz jest kupa dni od owulacji, wiec ciazy nie ma. Nasienie partnera - 50na 50 to strasznie duza "wada" Czy wiesz ile z tych 50% aktywnych plemnikow porusza sie poprawnie, bo to ze sa aktywne nie znaczy tez, ze sa zdrowe? Jesli owulacja wystepuje normalnie, wiec po co Clo? Clo sie podaje przy problemach z owulacja, jest to lek wspomagajacy prace jajnikow, podaje sie go na wzrost pecherzykow. Jesli masz takie krotkie cykle to jestem pewna ze przy zakonczeniu brania clo w 9dc, owulacji nie bylo w 10-12dc, niestety, a obawiam sie ze jajniki mogly zostac przestymulowane, co do tego wszystkiego dupek od 14dc mogl zostac podany za wczesnie. To wszystko moze skladac sie na pojawienie sie torbieli, ktora moze "wstrzymac okres". Zapamietaj sobie jedna rzecz, to ze test owulacyjny z apteki wychodzi pozytywny na ten 10czy12dc, nie oznacza to, ze do owulacji wogole dochodzi, czy dochodzi do niej akurat na 36h po pozytywnym tescie. Taki test wykrywa tylko pik LH ktory wzrasta gwaltownie przed owulacja, ale niestety jej nie potwierdza i nie "zapewnia". Strasznie duzo tu niejasnosci, nie podoba mi sie to, ze lekarz podal CLO ( dawka ok, choc ja bym podala pol tabletki na dzien przy pierwszym stymulowanym cyklu i to z dobrymi owulacjami ), bez monitoringu i to jeszcze do 9dc i juz od 14 zaczelas brac duphaston. Jesli do owulacji nie doszlo do tego 14 dnia ( a ja mysle ze moglo nie dojsc ) to dupek juz calkiem Ci ja zahamowal :/ Moja rada - zmienic lekarza, niestety :( Bo nawet patrzac na pierwszy punkt tego wszystkiego czyli podstawa - cykl 26-28 dni - jaki lekarz podaje dupka juz od 14dc? kiedy Ty wtedy dopiero moglas miec owulacje :( Oj... Nie wiem co mam Ci tu jeszcze napisac, bo... nie podoba mi sie ta Twoja kuracja i tyle :/ Bole brzucha i plecow o jakich pisalas i czym sie martwisz moga byc spowodowane bardzo roznymi czynnikami. Podsumowujac - zbadaj sie w poniedzialek i zobaczysz co wstrzymalo okres, czy zle podany dupek, czy przestymulowanie Cie clo, czyli moze jakis torbiel na jajniku itd, bo teraz mozemy gdybac, na pewno bedzie "cos" bo kuracja ktora przeszlas troszke byla taka wadliwa. Nie polecalabym wogole brania clo przy kolejnych cyklach, jesli wiesz ze do owulacji dochodzi normalnie. Dupek moze byc podawany dla pomocy w zagniezdzeniu sie zarodka, ok ( skoro masz progesteron w normie, a cykle regularne ) ale musisz byc na 100% pewna, ze zaczynasz go brac po owulacji, a po tych testach owulacyjnych, ja nie bylabym pewna tego na 100%. Probowalas kiedys mierzyc temperature? Juz ona lepiej ( chodz tez nie na 100%) powie Ci kiedy do owulacji doszlo i od kiedy bezpiecznie zaczac brac dupka.

w skorcie pisalam d u p e k - ktory mi wygwiazdkowalo :0 chodzi oczywiscie o duphaston.

Gość a ile macie lat?
kad jestescie, dam wam namiary na dobrego lekarza

Gość dzentelmen.C0m
hahahahah

Z tego co opisalas ( ale moge sie oczywiscie myslic ) w skrocie moge napisac, ze okresu brac z powodu: -przestymulowania Cie clo, co moglo doprowadzic do torbieli na jajniku, badzm - za wczesnym podaniem d.u.p.k.a co zahamowalo cala owulacje, do ktorej moglo nie dojsc wcale. Albo najprostrze, czyli zwykly stres itd.

Mam nadzieje ze na tyle ile moglam przez neta to pomoglam. I jeszcze jedno w poniedzialek jak bedziesz u lekarza, zapytaj dlaczego podal Ci CLO jesli do owulacji normalnie dochodzilo wczesniej ( albo moze tylko Ci sie wydawalo ze do nich dochodzilo?) i czy na pewno dupek od 14dc to nie za wczesnie, przy standardowych 28dni cyklach, najwczesniej co sie spotkalam to sie podaje od 16dc. Ps, a w ktorym dniu cyklu test owulacyjny wyszedl Ci pozytywny? I czy robilas jeszcze po tym dniu kolejny test?

I jeszcze jedno co mi przychodzi do glowy, czy robilas badania krwi na LH-FSH? Stosunek LH do FSH powinien byc rowny 1, a lekarze bardzo rzadko kieduja na to badanie, tylko badaja samo LH osobno, a to jest czesty problem. I bardzo istotne badanie tarczycy i to, ze wiekszosc lekarzy uwaza ( i laboratoria tez ), ze zakladaja normy 0,25 do 5,00, ktore sa normalmi podanymi dla osob doroslych, ale nie planujacych dzieci. a dla kobiet ktore pragna dziecka, norma taka powinna byc w granicach 1-2!!