Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 394398439

Kto się zna na leczeniu kanałowym??

Polecane posty

Gość 394398439

Mam problem z górną piątką... Leczę ją od miesiąca a efektów nie widac. Najpierw dentysta zatruł mi ząb, potem poszłam znowu, bolał nadal. To doszłismy ze to pewnie korzeń niesusunięty górnej czwórki. Udunął mi ją, zmienił opatrunek w tej piątce. Bolało nadal. Poszłam znowu, czyszczenie kanałów i od razu je wypełnił, mimo że przy czyszczeniu mocno bolało mnie. Mam pytanie- co mnie boli, skoro ząb niby matrwy, czy kanały nie powinno sie czyscic kilka razy. Byłam znowu dwa dni temu, mówię że boli, on zrobił mi rentgena i mówi że ząb wygląda OK... Mam na razie prowizoryczną plombę, musze isc znowu bo mnie łupie, mam wrazenie że pomyśli że jestem wariatką...

Gość w mojej pracy
no znam taki przypadek. Ząb zatruty zaczął znów boleć już na drugi dzień i konieczne było rozwiercenie zęba i wstawienie wentyla. Tak truł się przez następne 2tyg. potem znów został zamknięty i za dzień czy dwa zaczął łupać. Znów wizyta i rozwiercenie wraz z zostawieniem ujścia dla gazów. Za trzecim podejściem zamknięty ząb juz nie sprawiał problemów i w końcu został zrobiony na gotowo. Dentysta stwierdził że wyjątkowo długo truł się ząb a na dodatek dość gwałtownie to przechodziło i stąd nie mozna było zamknąć zęba bez ujścia dla gazów bo w końcu rozsadziłoby ząb. Tak czasem bywa. Idź na wizytę i nie przejmuj się.