Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodadziewczyna

Pomóżcie !!!!! Ja imię wybrać dla dizewczynki !!!!!

Polecane posty

Gość młodadziewczyna

Podoba mi się : -Christelle, -Charlotte -Fabienne A nie wiem, które wybrać. Które według Was jest najładniejsze ??

Gość apaulina
o rety wszystkie tragiczne

Gość .gma.pt
Wszystkie do bani Proponuje zuzia

Gość młodadziewczyna
Ale mi podobają się zagraniczne- rzadko spotyka......a najbardziej imiona francuskie :).

Gość .gma.pt
Tu polska

Gość a ja.....
jeśli jedno z Was nie jest obcokrajowcem, może być ciężko z nadaniem takiego imienia, chociaż czasami "flaszka" załatwi sprawę

Gość uhauha
Dobrze że nie Peneloppe Caliopee Ksantyppa Fiona Mamy tyle pieknych polskich imion, potem będą wyśmiewać się z Twojej córeczki. Pamiętaj że nie śmieją się głównie z dziwacznych imion wtedy, kiedy rodzice mają pozycję i są bogaci. Zwykli szarzy ludzie nie powinni nazywać tak dzieci, bo to śmieszne.

Gość maturks4
W Turcji mieszkasz, czy w Maroku? Bo w Polsce, żeby dziecko nie było nieszczęśliwe i wyśmiewane przez rówieśników powinno nazywać się tak, jak zdrowy rozsądek nakazuje. Ja proponuję: Krystyna, Helena itp

o hm... trudny wybór ale żadne chyba że nie mieszkasz i nie będziesz mieszkać w Polsce a przy wyborze imienia dla dziecka chyba powinien pomagac partner jeśli takowy jest

Gość ALE TO WCALE
To strasznie pretensjonalne i snobistyczne. Taki glupi szpan. Jeszcze w duzym miescie ujdzie ale na pipidowie wszystkie, ale to wszystkie baby sie beda z Ciebie za plecami smialy. Powodzenia!

wez sie kobieto ogarnij jebnij ze dwa razy mlotkiem w glowe to moze sie troche myslenie włączy nazwij tego dzieciaka normalnie bez fanaberii bo tylko obciach mu zrobisz nazywając takim imieniem jak to w ogóle bedzie brzmialo tragicznie z polskim nazwiskiem zobacz jak na to w ogóle ludzie reagują kazdy cie wysmial

Gość młodadziewczyna
W Polsce mieszkam, w mieście. Ale co to ma do rzeczy. Nie podobają mi się polskie imiona. Są za bardzo powszechne. Oryginalne imię - wyjątkowe dziecko :)) Poza tym francuskie imiona pięknie brzmią,. dumnie i romantycznie

Gość młodadziewczyna
Dziecka nie mam. Mam brata i to on mnie poprosił o wybór imienia dla małej. :)

ale czy Urząd stanu Cywilnego zarejestruje chyba nie są i polskie imiona które są sporadyczne mój synek ma takie

Gość ALE TO WCALE
Moim zdaniem to nie jest dobry pomysl. I tak beda spolszczac te imiona i mowic Fabiana ( siostra pawiana he he) albo Szarlota ( moim zdaniem imie dla starej baby) czy Szantala. A co ze zdrobnieniami? Nie, to dziwny pomysl i tyle.

Gość Justyna&aaa
Proponuję jednak polskie imię. Żeby mała nie miała potem problemów z rówieśnikami. Bo naprawdę dzieci to są dzieci i wyśmiewają wszelkie uchylenia od normy. Proponuję Daria lub Natalia- ładne i nasze- Polskie!

Gość pani Alicja
daj Nina to będzie szczęśliwa ;)

Gość dadwaw
0/10

To musi być 0/10 a jak nie... To jedna z większych krzywd, któe możesz zrobić dziecku! Po mijając jego wyśmiewanie to jeszcze są problemy czysto "techniczne" w każdym urzędzie, banku, gabinecie, rezerwacji biletu, szkole, uczelni, pracy.... ciągle będzie musiała tłumaczyć pisownię, a to nie jest łatwe ani przyjemne, ciągle bedzie dostawała dokumenty z przekręconym inieniem i bedzie musiała je poprawiać. Zresztą dla mnie nadawanie takiego imienia to prostactwo, jeżeli dziecko ma mieszkać w Polsce! Nawet jeśli ma się partnera obcokrajowca, albo pomieszkuje się raz w Polsce a raz zagranica to jest dużo internacjonalnych imion.

Gość Amy Wine...
Te imiona to obciach, tak jak Dżesika :P Nazwij dziecko NORMALNIE i jej nie kompromituj. Może Emila? Dominika? Joanna? Teresa?

Gość młodadziewczyna
:( lIczyłam na wsparcie

Gość młodadziewczyna
wreszcie ktoś się określił